Végrehajtások felfüggesztésére, tartozások 180 foritos chf árfolyamon történő újraszámolására van szükség.

Végrehajtások felfüggesztésére, tartozások 180 foritos chf árolyamon történő újraszámolására van szükség.

Végrehajtások felfüggesztésére, tartozások 180 foritos chf árfolyamon történő újraszámolására van szükség.

Nagy baj van!


Ha nyolc évvel ezelőtt nem a bankok irányították volna a közéletet, akkor a devizahitel-kérdés ma nem lenne kérdés..

 

Felszólította a kormányt a Jobbik, hogy a devizahitelezés problémáinak ügyében ne hagyatkozzon kizárólag a Magyar Nemzeti Bankra, hanem vegye figyelembe a szakemberek véleményét is.Az MNB-t nem tartja hitelesnek a kérdésben, hiszen a pénzintézetet a Svájci Jegybank elnöke már 2004-ben figyelmeztette, hagyjon föl a devizahitelek "rendkívül veszélyes ügylettípusának" alkalmazásával, ám szavai süket fülekre találtak.

Varga-Damm Andrea, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az Európai Bíróság a közelmúltban olyan döntést hozott, amelyet ő már egy nyolc évvel ezelőtt készített tanulmányában is felvetett.

Ha a devizahitelezés gondjait ennek alapján kezelték volna, akkor szerinte a bankok nem mentek volna csődbe, az adósok pedig annyit fizettek volna vissza, amennyit vállaltak.

Varga-Damm Andrea kijelentette: ha nyolc évvel ezelőtt nem a bankok irányították volna a közéletet, akkor a devizahitel-kérdés ma nem lenne kérdés,

"a bankok nem mentek volna csődbe, az adósok annyit fizettek volna vissza, amennyit vállaltak".

Közölte, a Jobbik felszólítja a kormányt, hogy a devizahitelezés problémáinak ügyében ne hagyatkozzon kizárólag a Magyar Nemzeti Bankra, hanem vegye figyelembe a szakemberek véleményét is.

Kérdésre válaszolva kijelentette, az Európai Bíróság és a Kúria állásfoglalásai alapján egy évre fel kell függeszteni az összes végrehajtást, ezt követően pedig el kell kezdeni újraszámolni a tartozásokat, akár forint alapon, legfeljebb 180 forintos svájcifrank-árfolyam mellett.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/Varga-Damm Andrea nem kívánt válaszolni az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás ügyében feltett kérdésekre. Hangsúlyozta, pártpolitikai kérdésekben nem foglal állást, mert nem tölt be semmilyen párttisztséget, magánvéleményének pedig nincs hatása az eseményekre.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM