VÉGRE KIMONDTÁK AZ IGAZSÁGOT! RÉSZLETEK A HORVÁT “DEVIZÁS” ÍTÉLET INDOKLÁSÁBÓL.

VÉGRE KIMONDTÁK AZ IGAZSÁGOT! RÉSZLETEK A HORVÁT "DEVIZÁS" ÍTÉLET INDOKLÁSÁBÓL.

VÉGRE KIMONDTÁK AZ IGAZSÁGOT! RÉSZLETEK A HORVÁT "DEVIZÁS" ÍTÉLET INDOKLÁSÁBÓL.

[good_old_share]


Részlet a horvát devizahiteleket semmisítő ítélet indokolásából:

 

"A CHF-hitelek nem szokványos hitelek, hanem magas kockázatokkal rendelkező pénzügyi termékek, és hogy a bankok nem adtak elegendő információt a fogyasztóknak a hitelszerződésekkel kapcsolatban. Az ítélet megerősítette, hogy az Európai Unió Bírósága C-186/16. sz. döntése által megfogalmazott követelmények nem teljesültek, vagyis a Bíróság kimondta, hogy:

loading...A CHF-re vonatkozó szerződéses kikötés ugyan nyelvtanilag pontos, de nem volt világosan és érthetően elmagyarázva, hogy milyen tényezők hogyan fejtenek ki hatást a mechanizmusra és így milyen események eredeményezhetnek változást a CHF valuta átváltási kurzusára a jövőben, amit a fogyasztó nem tudhatott.

A CHF hitelek nem szokványos kölcsönök, hanem olyan kölcsönök, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a FOREX piacához, így a fogyasztókat erről is külön tájékoztatni kell.

A banknak tájékoztatást kellett adnia arról, hogy hogyan hat ki pontosan az euró nagymértékű értékcsökkenése a fennmaradó adósságára, valamint hogyan fogja növelni fogja a törlesztőrészletet.

Egy ilyen különleges termék esetén, amely nem szokványos jelzáloghitel, hanem összetett pénzügyi termék, a banknak fel kell világosítania a fogyasztókat olyan különleges tanácsadókon keresztül, akiknek különleges képesítésük van ilyen munkára.

A bank nem kínált fel a fogyasztók számára terméket az árfolyam-ingadozások kockázatának fedezésre, míg ő maga az ilyen kockázatokkal szemben teljesen védett.

loading...

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A bank tudta, hogy a fogyasztóknak nincs CHF-jövedelme, és nem kívántak befektetőként spekulálni, hanem a kölcsönt kizárólag az alacsonyabb kamatlábakért vették igénybe.Végül a bank tudta, hogy az euró leértékelődése, és ennek következtében a fogyasztó hitelképességének romlása túlmutat a fogyasztó képességein."

A horvát devizahiteleket semmisítő teljes ítélet, horvátul tudó tagjainknak az alábbi linken olvasható: KATTINTS IDE.

Magyarország miniszterelnökének egy korábbi nyilatkozata:(Másodközlés) A részlet forrása

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAHITELEK-MI A FENE VAN MAGYARORSZÁGON?
DEVIZAHITELEK-MI A FENE VAN MAGYARORSZÁGON?

DEVIZAHITELEK-MI A FENE VAN MAGYARORSZÁGON? [good_old_share] A devizahiteleknek magas a kockázata! – KÖSZI! Mostmár tudjuk!   Ja…hogy a devizahitel nem...

OTP FIZET, MINT A KATONATISZT! SEMMISEK A "DEVIZA" SZERZŐDÉSEK!
OTP FIZET, MINT A KATONATISZT! SEMMISEK A “DEVIZA” SZERZŐDÉSEK!

OTP FIZET, MINT A KATONATISZT! SEMMISEK A "DEVIZA" SZERZŐDÉSEK! [good_old_share] Ha a bankok a kockázatokkal kapcsolatban nem tájékoztatják megfelelően ügyfeleiket...

Close