VÉDD MAGAD! “HITELESEKNEK” FONTOS ISMERETEK!

VÉDD MAGAD! "HITELESEKNEK" FONTOS ISMERETEK!

MOKK-os levélre ellentmondás!
Nagyon fontos ismeretek Papp Pétertől. Éva Nagytól átvéve
Kötelező elolvasni!
MOKK-os levél. FMH. Mi lehet ez? 
[cn-social-icon]

Ha Bankod (vagy pénzügyi vállalkozásod, faktoring – továbbiakban most: bank) megunja, hogy nem tudsz fizetni, és a Téged ért zaklatások sem váltják ki belőled a belső fizetési kényszert, hogy önként és dalolva adjad oda uzsora jellegű szolgáltatásért a vagyonod, akkor a Magyar Országos Közjegyzői Kamarán (MOKK) keresztül küld számodra egy Fizetési Meghagyást (FMH).

Ennek ellent kell mondani. (lásd lentebb.) Ha nem mondasz ellent, akkor jogerőre emelkedik az FMH, és kiállítanak egy úgynevezett Végrehajtási Lapot. (VH Lap) 
Ez után nem a behajtó fog Téged megkeresni, (akinek annyi joga van mint Neked, szépen megkérhet, hogy teljesíts, te Pedig szépen megkéred, hogy ne zaklasson,) hanem a VÉGREHAJTÓ, aki levonhatja a fizetésed 33 (több tartozás esetén 50%-át,) ráterhelheti a házadra, elviheti a színes TV-t, még megmaradt ékszereid és a nyaralót is. Az ilyen típusú végrehajtást (VH) nagyon nehéz megakasztani.


Ha ellent mondasz, akkor Bírósági Polgári Peres ügy lesz, ahol bebizonyíthatod, hogy a bank, csalt, szerződésed SEMMIS, rosszul számolt a bank vagy pl. nincs is szerződésed vagy egyébként is egyáltalán bizonyítsa be a bank, hogy a számolása helytálló. Ebben az esetben a bank lesz a felperes, Te pedig egy kényelmesebb pozícióból, alperesként – akár tisztességtelenségre hivatkozva is, hiszen a felperes keresete dönti el a bíróság illetékességét – védekezhetsz. 
 

Ilyen esetekben – több esetben előfordult már – hogy a bank nem adata be 15 napon belül a bíróságra a keresetet, így a Tisztelt Bíróság az eljárást megszüntette. Elvileg még tovább próbálkozhat újabb FMH-val (a nyilvántartott tartozás 3%-áért, hisz ilyet bármikor bárki ellen bárki indíthat,) de kevés eséllyel fog önként beleszaladni egy újabb pofonba. 

Szóval az ellentmondás: 

Tisztelt Közjegyző!
címe…
Az Ön által 12345/Ü/98765/2014/2 ügyszámon kiadott fizetési meghagyásban nyilvántartott tartozással sem összegszerűségében, sem jogszerűségében nem értek egyet, azt el nem ismerem, VITATOM !
Kelt:
helység, dátum.

………………………………..
név, aláírás
2 db tanú is, fontos! név, lakcím aláírással.

Fontos még!
1. oldal tetején vannak a fontos infók!!!! 
Annak a Közjegyzőnek (KJ) kell küldeni, akitől kaptuk, arra az ügyszámra kell hivatkozni, ami ott van, átvételtől számított 15 napon belül KELL postára adni (ajánlott tértivevénnyel!) vagy bemenni bármelyik KJ-hez az FMH-val, és ott megejteni az ellentmondást, vagy elvileg – ha van már ügyvéded – Ő is ellent tud mondani egy Ügyvédeknek rendszeresített programon keresztül.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Fekete Gyula írta: … A MOKK-os FMH -k utolsó oldalán található instrukciókat mindenki figyelmesen olvassa el. Ugyanis, ha kézzel írja valaki az ellent mondást,nem kell tanú ahhoz, hogy az aláírást hitelesnek fogadja el a közjegyző.

Azonban, ha számítógépen van kiszerkesztve, és kinyomtatva, akkor két tanú aláírása igazolja, hogy a címzett aláírása tényleg tőle származik.a tanuk lakhelyét, címét is fel kell tüntetni kötelezően. A tanú lehet nagykorú gyermek, házastárs, anyós, szomszéd stb.

Ha nyomtatott és tanú nélküli az ellentmondás, a Közjegyzők kötelező alaki hibára hivatkozva érvénytelennek nyilváníthatják az ellentmondást, és lelkiismeret furdalás nélkül jogerőre emelik a követelést! 

A másik: A MOKK-os meghagyást az elejétől a végéig gondosan olvassa át mindenki. Ugyanis, ha a kötelezett rovat bármely adata hibás, helytelen, PL :nem stimmel a cím, vagy az anyja neve, akkor szabálytalan FMH-ról beszélünk, és érvénytelen. Erről a közjegyzőt értesíteni kell, és jelezni, hogy a követelés jogalapját és összegét nem ismeri el. a Közjegyzőnek a hibás FMH-t törölnie kell.

Ha nem teszi, törvényt sért, csalást követ el, és a Közjegyzői letét erejéig Sérelem díj jogcímén perelhető. Még egy fontos ellenőrizni való az FMH-ban. A jogalap meghatározásnál a jogviszony kezdete, érvénybe lépésének dátuma, és lejáratának dátuma (jellemzően amikor a Bank >felmondta< a hitelt) ez azért fontos, mert az elévülés Általános törvényi feltételei hatályosan a javunkra változtak. És ha a lejárat dátuma + 5 év és egy nap eltelt a MOKK-os levél póstára adásának dátumához képest, a követelés elévült! 

Az elévülés tényéről írásban (Két tanúval) kell értesíteni a Közjegyzőt, mert az elévülés törvényi tényállása Pergátló relevanciával bír. Magyarul nem emelheti jogerőre, és nem alakíthatja perré sem. Ha a polgár ezt nem tudja, nem érti, szemrebbenés nélkül jogerősítik!


Ha esetleg nem kaptál volna FMH-t, hanem egyből a VH Lap jön a végrehajtótól, akkor onnantól kezd számítódni a 15 nap! Ez esetben – jó eséllyel – nem sikerült kézbesíteni az FMH-t és kézbesítési vélelemmel állt be a jogerő. Jelezd ezt a végrehajtónak és a VH lapon lévő KJ-nek, először telefonon, de levélben mindenképp!

Ebben az esetben az Fmtv. 32. § (2009. évi L. tv.) alapján vagy bebizonyítod, hogy nem sikerült kézbesíteni az FMH-t (kézbesítési vélelem megdöntése) VAGY kifizeted a végrehajtást kérő, végrehajtónak megelőlegzett költségét. (A bank előleget ad a végrehajtónak, h. az elkezdjen "dolgozni". Persze, a végén, ha nem sikerül a VH-t megállítani, az adós fizeti ezt is. Ha sikerül megállítani, akkor a bank  )

A csatolt képen középen van a boríték, amiben van a 6 oldalnyi FMH. Erre kell reagálni! 
Ilyen levél autó, személyi kölcsön, hitelkártyák, folyószámlahitelek esetén jöhet. Ingatlan esetén NE várjunk ilyen levelet. Ingatlan esetén felmondás után úgynevezett "VH Záradék"-ot állítanak ki, aminek megállítása "viszonylag egyszerű" (ennél mindenképp egyszerűbb) mutatvány. 

Gyakori kérdések Hiteles témakörben KATT IDE

Tréning zaklatás elhesegetése ügyében KATT IDE

[cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM