VARGA: A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM ADDIG TART, AMÍG KELL

loading...

Varga: A kilakoltatási moratórium addig tart, amíg kell

 

Varga Mihály közölte, a kilakoltatási moratóriumot addig tartják fenn, amíg nincs végleges megoldás a devizahiteles-kérdésre, de arra nem tért ki, hogy mi történhet a moratórium után, vagy hogy mi lesz a forinthitelesekkel.


A kilakoltatási tilalom addig tart, amíg nem születik meg a megfelelő jogi szabályozás a devizahitelesek helyzetének rendezésére – válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Korózs Lajos MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére.

Korózs többek között arra volt kíváncsi, hogy mi vár jövőre a lakáshitelesekre, mi lesz a kényszerértékesítés lezárulta után azokkal, akiknek az ingatlanát nem az eszközkezelő vette meg, és hogy milyen érdemi lehetőségeket kínál a kormány a rászorulóknak a moratórium után, illetve a forinthiteleseknek.

Varga Mihály válaszában kiejtette, a kormány benyújtotta a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot, ezzel 2015 februárjától csökkenhetnek a törlesztőrészletek és kamatemelési moratóriumot is tartalmaz.


loading...

Varga emellett kitér arra, hogy a kilakoltatási moratórium határidő nélkül jelenleg is tart, ezzel a kormány a bankokat is érdekeltté teszi a devizahitelesek ügyének gyors rendezésében, mert "egyetlen bajbajutott devizahitelest sem lehet utcára tenni mindaddig, amíg a parlament nem rendezi véglegesen a devizahitel-szerződések ügyét". – HVG

Szólj hozzá

Hozzászólás