VARGA: A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM ADDIG TART, AMÍG KELL

VARGA: A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM ADDIG TART, AMÍG KELL.

Varga: A kilakoltatási moratórium addig tart, amíg kell

 

Varga Mihály közölte, a kilakoltatási moratóriumot addig tartják fenn, amíg nincs végleges megoldás a devizahiteles-kérdésre, de arra nem tért ki, hogy mi történhet a moratórium után, vagy hogy mi lesz a forinthitelesekkel.


A kilakoltatási tilalom addig tart, amíg nem születik meg a megfelelő jogi szabályozás a devizahitelesek helyzetének rendezésére – válaszolta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Korózs Lajos MSZP-s képviselő írásbeli kérdésére.

Korózs többek között arra volt kíváncsi, hogy mi vár jövőre a lakáshitelesekre, mi lesz a kényszerértékesítés lezárulta után azokkal, akiknek az ingatlanát nem az eszközkezelő vette meg, és hogy milyen érdemi lehetőségeket kínál a kormány a rászorulóknak a moratórium után, illetve a forinthiteleseknek.

Varga Mihály válaszában kiejtette, a kormány benyújtotta a bankok elszámoltatásáról szóló törvényjavaslatot, ezzel 2015 februárjától csökkenhetnek a törlesztőrészletek és kamatemelési moratóriumot is tartalmaz.


Varga emellett kitér arra, hogy a kilakoltatási moratórium határidő nélkül jelenleg is tart, ezzel a kormány a bankokat is érdekeltté teszi a devizahitelesek ügyének gyors rendezésében, mert "egyetlen bajbajutott devizahitelest sem lehet utcára tenni mindaddig, amíg a parlament nem rendezi véglegesen a devizahitel-szerződések ügyét". – HVG

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM