FELHÍVÁS: UZSORASTOP A VÉGSŐ MEGOLDÁSIG!

FELHÍVÁS: UZSORASTOP A VÉGSŐ MEGOLDÁSIG!

Kényszerértékesítési kvóta 2015-ben megszűnik.
Felgyorsul a banki-végrehajtói kifosztó gépezet.

Nagy Éva: A válság kitörését követően, a késedelmes jelzáloghitelek számának növekedésével felerősödött az a kockázat, hogy a hitelnyújtó intézmények a fedezeti ingatlanokat egy időben nagy mennyiségben kísérlik meg értékesíteni, jelentős túlkínálatot és ezzel áresést (illetve annak gyorsulását) előidézve a lakóingatlan-piacon. A kormány ezért 2011 júliusától kvótarendszert vezetett be, behatárolva ezzel az egyes intézmények által értékesítésre kínált ingatlanok számát. A kvóta alapját azok a lakáshiteles ingatlanok jelentik, amelyeknél az adós a törlesztéssel már több mint három hónapot késett. A kvóta mértéke fokozatosan emelkedett kettőről öt százalékra. A jelenlegi szabályozás szerint azonban 2015-től már nem lesz ilyen korlátozás.

FELHÍVÁS: UZSORASTOP A VÉGSŐ MEGOLDÁSIG!

A kormány 2010 óta folyamatosan halogatja a deviza alapú hitelek megoldását.
Ahogy júliusban, úgy szeptemberben is egy keret-törvényt fog hozni, aminek a konkrét részletei nem ismertek.

Eközben kirakatperekkel kábítják az embereket, és ha már nagy a felháborodás, akkor megjelenik egy nyúlfarknyi cikk arról, hogy valódi elszámolás helyett üveggyöngyöket kap vissza az adós, mert a jogtalanul elvett összegeknek mindössze a 15 %-át adják vissza, azt is jóváírás formájában, és annak határideje is a bizonytalanság homályába vész.


Rogán úr sajtóbeli megjelenései már-már bicskanyitogatóak, mert szemrebbenés nélkül, faarccal képes bemondani az újabb határidőket
Most már a ciklus vége lesz a megoldási határidő…már 2018-ról beszélnek…

Eközben az MNB nyilatkozik, hogy a forintosítás fedezete rendelkezésre áll.
Gondolom Rogán szólamai nekünk vannak címezve, az MNB-é a piacoknak, a Ft-érdekében.

A devizahiteleseket sokan, sokféleképpen becsapták: 

Becsapták a bankok, amikor

– az alacsony kamattal tőrbecsalták, a nem létező deviza nem létező árfolyam-különbözetével és a tisztességtelen díjemelésekkel kifosztották, és 20 évre eladósították.

Becsapták a mindenkori kormányok, amikor nem biztosítja

– az adósok számára a valódi fogyasztóvédelmet, amit az EU garantál, 
– az adósok számára a valódi jogorvoslat lehetőségét, és 12.000 pert függeszt fel
– amikor nem biztosítja azt, hogy a devizahitel bűncselekmény törvényi tényállását tisztázhassák az adósok, mivel feljelentések sokaságát dobják vissza, és egyetlen ügy nem került kivizsgálásra.
– a végrehajtók törvénytelen eljárásai elleni védelmet a moratórium alatt sem.

A jelenlegi kormány hatalomra kerülése óta húzza az időt és folyamatos megoldást lebegtető szólamokkal szédíti az embereket.

Meg kell érteni Mindenkinek, hogy sem a feljelentéseknek, sem a bankoknak írt leveleknek nincs értelme, a tüntetéseknek sem, mert szórványos bozótharcosokkal nem lehet legyőzni a bankokat.

A bankhatalmat legyőzni csak a saját fegyverével lehet, ez pedig a pénz.

A pénz hiánya a bank halála, ez az egyetlen hatékony fegyverünk.


Egyetlen hónap nem fizetés elegendő lenne ahhoz, hogy a bankokat is, a kormányt is kétvállra fektessük. Most a végrehajtás szünetel, és ez védelmet jelenthet az adósnak. Nem kell tartanotok semmitől!

De ha nem teszed meg, akkor a kormány soha sem fogja megoldani a problémát, a perlési lehetőségek meg csak a részleges semmisséget biztosítják.
Magaddal szúrsz ki, és sorstársaiddal!

Tehát felhívást teszek közzé, legyen október a nem fizetés hónapja.

UZSORASTOPPAL A végső megoldásig!
A BANK HALÁLA A PÉNZ HIÁNYA: októberben ne fizess!

EZ AZ EGYETLEN ESÉLYED A MEGOLDÁSRA, VAGY A KORMÁNY MÉG 10 ÉVIG HITEGET! – Nagy Éva – Hiteltársulás

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM