VALÓBAN ELSZÁMOLTATJUK A BANKOKAT ÉS VALÓBAN MEGMENTJÜK A DEVIZAHITELESEKET!

VALÓBAN ELSZÁMOLTATJUK A BANKOKAT ÉS VALÓBAN MEGMENTJÜK A DEVIZAHITELESEKET!

VALÓBAN ELSZÁMOLTATJUK A BANKOKAT ÉS VALÓBAN MEGMENTJÜK A DEVIZAHITELESEKET!

[good_old_share]


Dr. Varga-Damm Andrea – Ehhez vajon mit szól a kormány, és Völner Pál államtitkár, aki tegnap megint arról értekezett a Parlamentben, hogy megmentették a devizahiteleseket…
2018-ban valóban elszámoltatjuk a bankokat, és valóban megmentjük a hiteleseket, ma ennek már csak a Fidesz az egyetlen akadálya…
Ez az eset ma történt, nem messze Veszprémtől, Balatonfüreden. Dr. Varga-Damm Andrea.

loading...

HOLNAPTÓL ÉL A MORATÓRIUM, ÍGY MA MÉG GYORSAN KILAKOLTATTAK EGY 88 ÉVES NÉNIT LÁNYÁVAL ÉS UNOKÁJÁVAL EGYÜTT

Dél után nemsokkal rendőri biztosítás mellett lakoltattak ki egy balatonfüredi családot, értesült az Alfahír.

A nevük mellőzését kérő érintettek egyike lapunknak elmondta, hogy tíz nappal ezelőtt kaptak értesítést a kilakoltatásról, ma pedig valóban megjelentek a végrehajtók a címükön.

Az ingatlanra még 2008-ban vettek fel devizaalapú hitelt, de az ismert mechanizmus szerint a törlesztőrészletük több mint kétszeresére nőtt, amit már nem tudtak tovább törleszteni.

Úgy tudjuk, a forintosítással és a végtörlesztéssel nem tudtak élni, ahogyan a Nemzeti Eszközkezelő sem vásárolta meg az ingatlant a füredi magas ingatlanárak miatt. A helyi önkormányzat jegyzője pedig többek között azzal utasította el a segítségnyújtást, hogy nem él velük kiskorú egy háztartásban.

loading...

Az ingatlanban egy 88 éves nagymama, valamint az ő lánya és fiú unokája éltek. A nagymama a kilakoltatás után egy krízisszállóra került.Itt ülök a fiammal és a kutyámmal a peronon, és nem tudjuk, hogy hova menjünk
– panaszolta az anya.

Fia a részletekről elmondta, hogy az ajtót lepecsételték, csak a személyes holmijukat hozhatták ki a lakásból. Menni azonban sehova sem tudnak, mert nincsenek elérhető közelségben rokonaik. Kérdésünkre azt mondta, nem volt lehetőségük az önkormányzattól sem segítséget kérni további szálláshely kapcsán.

Megtudtuk, hogy a felszólításról szóló levelet tíz nappal ezelőtt kapták meg, aminek keltezése október 25. volt, a kilakoltatás pedig ma, november 14-én zajlott le.

Persze nem tudhatunk semmit erről, és nem is akarunk ilyet feltételezni, de mindenképpen érdekes a dátumok illeszkedése: a kilakoltatási moratórium időtartamának kiszélesítési szándékát ugyanis október 24-én jelentették be hivatalosan, és már akkor tudni lehetett azt is, hogy november 15. lesz az új kezdeti dátum.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A hatóság tehát egy nappal a bejelentés után, október 25-én döntött a november 14-i kilakoltatásról, ami egy nappal, sőt a gyakorlatban csupán 12 órával a moratórium kezdete előttre lett ütemezve.

Az út szélén hagyottak telefonos beszélgetésünk során is a balatonfüredi vasútállomáson várakoztak, de céltalanul, mert nincs hová menniük – mondták.

Frissítés: úgy tudjuk, két éjszakára lesz hol aludniuk, és a kutyát is sikerült odaadni valakinek. De, hogy utána mi lesz, csak a nagyon közeli jövő kérdése.

Neked mi a véleményed? A Jobbik valóban megteszi azt amit Dr. Varga-Damm Andrea ígért?
Szerinted a Jobbik felelősségre vonná a bankárokat, és valóban tisztességesen rendezné a „deviza”-károsultak problémáját?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A DEVIZAKÁROSULTAK NEM ADJÁK FEL! TOVÁBB PERESKEDNEK AZ IGAZUKÉRT!
A DEVIZAKÁROSULTAK NEM ADJÁK FEL! TOVÁBB PERESKEDNEK AZ IGAZUKÉRT!

A DEVIZAKÁROSULTAK NEM ADJÁK FEL! TOVÁBB PERESKEDNEK AZ IGAZUKÉRT! [good_old_share] Folyamatosan emelkednek a "deviza"-hiteles perek számai. Mindenki érzi, hogy nagyon...

DEVIZÁS BŰNÖZÉS?
DEVIZÁS BŰNÖZÉS?

DEVIZÁS BŰNÖZÉS? [good_old_share] Amikor a rendszer neveli ki a "bűnözőket"…. Ti küldtétek: Georgina Rubia - SeVizahiteles vélemény-nyilvánításért hat órás fogva...

Close