VALÓBAN ELSZÁMOLTATJUK A BANKOKAT ÉS VALÓBAN MEGMENTJÜK A DEVIZAHITELESEKET!

VALÓBAN ELSZÁMOLTATJUK A BANKOKAT ÉS VALÓBAN MEGMENTJÜK A DEVIZAHITELESEKET!

VALÓBAN ELSZÁMOLTATJUK A BANKOKAT ÉS VALÓBAN MEGMENTJÜK A DEVIZAHITELESEKET!

[good_old_share]


Dr. Varga-Damm Andrea – Ehhez vajon mit szól a kormány, és Völner Pál államtitkár, aki tegnap megint arról értekezett a Parlamentben, hogy megmentették a devizahiteleseket…
2018-ban valóban elszámoltatjuk a bankokat, és valóban megmentjük a hiteleseket, ma ennek már csak a Fidesz az egyetlen akadálya…
Ez az eset ma történt, nem messze Veszprémtől, Balatonfüreden. Dr. Varga-Damm Andrea.

HOLNAPTÓL ÉL A MORATÓRIUM, ÍGY MA MÉG GYORSAN KILAKOLTATTAK EGY 88 ÉVES NÉNIT LÁNYÁVAL ÉS UNOKÁJÁVAL EGYÜTT

Dél után nemsokkal rendőri biztosítás mellett lakoltattak ki egy balatonfüredi családot, értesült az Alfahír.

A nevük mellőzését kérő érintettek egyike lapunknak elmondta, hogy tíz nappal ezelőtt kaptak értesítést a kilakoltatásról, ma pedig valóban megjelentek a végrehajtók a címükön.

Az ingatlanra még 2008-ban vettek fel devizaalapú hitelt, de az ismert mechanizmus szerint a törlesztőrészletük több mint kétszeresére nőtt, amit már nem tudtak tovább törleszteni.

Úgy tudjuk, a forintosítással és a végtörlesztéssel nem tudtak élni, ahogyan a Nemzeti Eszközkezelő sem vásárolta meg az ingatlant a füredi magas ingatlanárak miatt. A helyi önkormányzat jegyzője pedig többek között azzal utasította el a segítségnyújtást, hogy nem él velük kiskorú egy háztartásban.

Az ingatlanban egy 88 éves nagymama, valamint az ő lánya és fiú unokája éltek. A nagymama a kilakoltatás után egy krízisszállóra került.Itt ülök a fiammal és a kutyámmal a peronon, és nem tudjuk, hogy hova menjünk
– panaszolta az anya.

Fia a részletekről elmondta, hogy az ajtót lepecsételték, csak a személyes holmijukat hozhatták ki a lakásból. Menni azonban sehova sem tudnak, mert nincsenek elérhető közelségben rokonaik. Kérdésünkre azt mondta, nem volt lehetőségük az önkormányzattól sem segítséget kérni további szálláshely kapcsán.

Megtudtuk, hogy a felszólításról szóló levelet tíz nappal ezelőtt kapták meg, aminek keltezése október 25. volt, a kilakoltatás pedig ma, november 14-én zajlott le.

Persze nem tudhatunk semmit erről, és nem is akarunk ilyet feltételezni, de mindenképpen érdekes a dátumok illeszkedése: a kilakoltatási moratórium időtartamának kiszélesítési szándékát ugyanis október 24-én jelentették be hivatalosan, és már akkor tudni lehetett azt is, hogy november 15. lesz az új kezdeti dátum.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A hatóság tehát egy nappal a bejelentés után, október 25-én döntött a november 14-i kilakoltatásról, ami egy nappal, sőt a gyakorlatban csupán 12 órával a moratórium kezdete előttre lett ütemezve.

Az út szélén hagyottak telefonos beszélgetésünk során is a balatonfüredi vasútállomáson várakoztak, de céltalanul, mert nincs hová menniük – mondták.

Frissítés: úgy tudjuk, két éjszakára lesz hol aludniuk, és a kutyát is sikerült odaadni valakinek. De, hogy utána mi lesz, csak a nagyon közeli jövő kérdése.

Neked mi a véleményed? A Jobbik valóban megteszi azt amit Dr. Varga-Damm Andrea ígért?
[poll id=”8″]

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM