DR.LÉHMANN – KERÉNYI GYÖRGY VISZONTVÁLASZA

DR.LÉHMANN - KERÉNYI GYÖRGY VISZONTVÁLASZA.

Még a tegnapi napon kaptam kézhez Kerényi György főtanácsadó úrnak azt a válaszlevelét, amit a mellékletben olvasható neki címzett, egy nappal korábbi levelemre írt.

Levele a következő mondattal kezdődik:

Tisztelt dr. Léhmann ügyvéd úr,

először is tisztelettel kérem: ezen levelemet – ahogy az előzőt is alapvetően annak szántam, de óvatlanul egyrészt nem jeleztem, másrészt persze nyilván bárki előtt, bármikor vállalom is – tekintse olyan magánlevélnek, amelynek sem ebben, sem más módon, tehát részben, vagy tartalmában való közzétételéhez nem járulok hozzá!

Úgy gondolom, hogy levelének ez a része a levél egyéb részeinek preambuluma volt, és azért, hogy ezt a néhány sort még a nyilvánosságnak közlöm, nem teszem ki magam évekig tartó peres eljárásoknak.

A veszélyt mégis azért vállalom, mert van valami utánozhatatlan diszkrét bája Dr. Szili Katalin Főtanácsadójának fenti közléssel kezdődő levelében azzal, hogy a levél egyéb részeiben természetesen kioktat, lehord és egyéb módon jelzi felsőbbrendűségét, közli azt is, hogy bárki előtt bármikor hajlandó vállalni szavait, de azért meg ne próbáljam senki másnak elmondani azokat a szavakat, amiket velem kapcsolatosan közöl.


Hiszen ezek után kihúzhatja magát társai előtt azzal, hogy jól megmondta a magáét, erre már nem tud válaszolni neki a másik.

Egyébként pedig legyen a Szili Katalin féle pártnak gondja az, hogy ilyen erkölcsiséggel jutottak el a választási kampány időszakába, ilyen felkészültséggel kívánják bizonyítani azt, hogy érdemes rájuk szavazni. Van más dolgom is, mint velük foglalkozni.

Az elgondolkoztatónak azt tartom inkább, hogy 2006. nyarán mintha hasonlók zajlottak volna Balatonöszödön az elhíresült hazudtunk egy napszak kivételével mindig Gyurcsányi beszéd idején.

Nem tudok arról, hogy akkor Szili Katalin távol lett volna a frakcióüléstől, hanem gondolom igen kényelmes széken ülve a teljes frakciójával együtt végig hallgatta azt, hogy a frakció minden tagja miként hazudott azért, hogy az országgyűlési választást megnyerjék.

Természetesen lehet mondani azt, hogy volt aki nem hazudott, így többek között Szili Katalin sem hazudott, de gondolom még ő sem tett olyat a 2006-os választási kampányban, hogy frakciótársainak folyamatos hazudozásait kiigazítsa igazmondással.

Mint ahogy nem is állt fel a Gyurcsányi balatonöszödi szavak után Szili Katalin sem azzal, hogy kikérem magamnak azt, hogy a „hazudtunk éjjel, reggel és este” szavak szerint én egy nótorius hazudozó vagyok. Tudta jól, hogy ha ezt megtenné, akkor elbúcsúzhat az országgyűlési elnöki székétől, vagy azt tudta nagyon jól, hogy nagyon is benne van a hazudozó bandában, akkor meg most minek ugráljon.


Az említett balatonőszödi frakciótagokkal együtt természetesen valamennyien hallgatási fogadalmat tettek, és a mai napig mély megvetéssel sújtanák azt, aki valamilyen úton-módon a beszédet közreadta.

Egymás közt a dolog természeténél fogva pedig nem kellett hallgatniuk róla, afféle jó mulatság férfimunka volt gondolatokkal nyugtázták a nemzetet félrevezető hazugságáradatot, aztán szeptembertől a kutyák ugattak, de karavánunk tovább halad jelszóval Szili Katalin tovább maradhatott még három évig az Országgyűlés Elnöke.

A Kerényi György féle válaszlevél erre a balatonőszödi esetre emlékeztet.

Határozott véleményem az, hogy akik ott voltak, azok azóta sem változtak semmit.

Siófokon 2014. január 23. napján.

Léhmann György

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM