MOST ÚJABB PÁRT AKARJA MEGMENTENI A DEVIZAKÁROSULTAKAT.

MOST ÚJABB PÁRT AKARJA MEGMENTENI A DEVIZAKÁROSULTAKAT.

MOST ÚJABB PÁRT AKARJA MEGMENTENI A DEVIZAKÁROSULTAKAT.

[good_old_share]


loading...

IYEN CÍMMEL JELENT MEG A PÁRBESZÉD KÖZLEMÉNYE – ÖNKÉNY A BÍRÓSÁGOKON – DEVIZAHITELESEK AZ ORSZÁGOS BÍRÓSÁGI HIVATAL FOGSÁGÁBAN.




A kormány továbbra sem segít a devizahiteleseken, a Párbeszéd ezért ismét benyújtja törvénymódosító javaslatát, többi között követeli a kilakoltatások felfüggesztését addig, amíg az Unió bírósága nem dönt a folyamatban lévő perekben. Egy román példa mutatja ugyanis, hogy nemcsak a hiteleseknek kell viselni az árfolyamkockázat következményeit.

A Fidesz-KDNP képviselői egyszer már nemet mondtak a devizahitelesek megsegítésére, leszavazták a Párbeszéd által benyújtott törvénymódosító javaslatokat. A kormánypártok úgy gondolták, hogy teljesen normális, ha az igazságügy miniszter ügyvédi irodája védi a bankokat a bajba sodort devizahitelesekkel szemben és rendben van, hogy Magyarországon több mint ezer családra vár a kilakoltatás.
 
A Párbeszéd ismét tesz egy próbát, hogy a devizahiteleseket az út szélén hagyó Orbán-rezsimmel szemben valóban segítsen ezeken a háztartásokon. Ismét követeljük a végrehajtások felfüggesztését 2018. augusztus 1-ig, egészen addig, amíg az Európai Unió Bírósága nem dönt a folyamatban lévő 7-8 devizahiteles perben, mert ezeket kell később precedens értékűnek tekinteni. Egy román devizahiteles ügyében az uniós testület már rámutatott: a pénzintézeteknek elegendő tájékoztatást kell adniuk az ügyfeleknek, főleg, ha nem kölcsönfelvevő hazájában használatos fizetőeszközben folyósítják a hitelt.

Fel kellett volna hívni a figyelmet elsősorban az árfolyamváltozásra, a kamat emelkedésének a törlesztő részletekre gyakorolt hatására. A devizahiteleseket képviselő civilek szerint ez itthon sem történt meg a hitelfelvételkor.




loading...

A Bírói Végrehajtási Kar adatai szerint jelenleg 17 ezer ingatlan áll végrehajtás alatt, ennyi családra vár a kilakoltatás és 900 ezer végrehajtási ügy van folyamatban. Az igazságügyi miniszter szerint az Eszközkezelő és a Magáncsőd a megoldás és ezen kívül más intézkedést nem tervez a kormány.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A Párbeszéd most újabb kérdésekre várja a választ: miért terhelik a teljes árfolyamkockázatot az ügyfelekre és hogyan lehet, hogy az OBH oldalán csak 7050 per van feltüntetve. Budapest, 2017. október 22. Hegyesi Beáta a Párbeszéd elnökségi tagja, szakpolitikus.

NCK: felmerül a kérdés-vajon az ellenzéki pártok valóban meg akarják menteni a károsultakat, vagy csak őket kihasználva, „a hátukon akarnak” bent maradni, vagy bejutni a parlamentbe? Vajon a parlamenti ellenzék devizásokkal kapcsolatos lehetőségei kimerülnek azzal, hogy papírokat tologatnak be és kerekasztaloznak? Te mit gondolsz?

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAHITELES NYÍLT LEVÉL DR. DARÁK PÉTER ÉS DR. SZEPESHÁZI PÉTER BÍRÓKHOZ.
DEVIZAHITELES NYÍLT LEVÉL DR. DARÁK PÉTER ÉS DR. SZEPESHÁZI PÉTER BÍRÓKHOZ.

DEVIZAHITELES NYÍLT LEVÉL DR. DARÁK PÉTER ÉS DR. SZEPESHÁZI PÉTER BÍRÓKHOZ. [good_old_share] Tisztelt Dr. Darák Péter Bíró Úr,  Kúria Elnöke!...

A BÍRÓ, AKI KIÁLLT A DEVIZÁSOK MELLETT.
A BÍRÓ, AKI KIÁLLT A DEVIZÁSOK MELLETT.

A BÍRÓ, AKI KIÁLLT A DEVIZÁSOK MELLETT. [good_old_share] TÖNKRE TESZIK A BÁTOR BÍRÓT, AKI A DEVIZÁSOK IGAZÁÉRT IS KIÁLL?  ...

Close