ÚJ BANKI ELSZÁMOLÁS, KÁRTALANÍTÁS?

ÚJ BANKI ELSZÁMOLÁS, KÁRTALANÍTÁS?

ÚJ BANKI ELSZÁMOLÁS, KÁRTALANÍTÁS?

[good_old_share]


DEVIZAHITELEK-A KÁRMENTÉS AZ ELSŐ.

 

Amíg „deviza”-károsultak a szeptember 20.-i Európai Bírósági bejelentést várják, addig a politikusok egy része új elszámolási törvényen, és a kilakoltatási moratórium ismételt bevezetésén dolgozik.Az elképzelések szerint egy új banki elszámoltatási törvényről beszélnek, aminek az elfogadásáig és életbe lépéséig fel kellene függeszteni a kilakoltatásokat.

Ez azért is tűnik reálisnak, mert ha szeptember 20.-i EB döntés kihirdetésével az adósok számára kedvező fordulat következik be, akkor a további kilakoltatások jogilag már komoly aggályokat vethetnének fel. – (talán ezért is dolgoznak most gőzerővel a végrehajtók? szerk.)

Akár a kártalanítás is szóba jöhet.

 

A kilakoltatási moratóriumot olyan 1-1,5 évre kellene elrendelni, ennyi idő kellene ugyanis ahhoz, hogy minden adós hitelét a felvételkori árfolyamon forintosítani, sőt ha kell, kártalanítani is lehessen. Ezt állítja az MSZP elnökhelyettese, dr. Szakács László, aki a Sztárklikknek nyilatkozott a hamarosan általuk beterjesztendő új banki elszámoltatási törvényről.Hozzátette – „A kármentés az első” – fogalmazott a Sztárklikk érdeklődésére később, az adóskamarával közösen kidolgozott javaslataikat pedig akár a Jobbikkal közösen is benyújthatnák, tette hozzá.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Bár a két párt között vannak eltérések abban, hogy miként kellene kezelni a devizahiteles problémát, ebben az ügyben a pártpolitikát félretéve azt kell keresni, ami a megoldás felé viszi a politikát, és „minden eszközt meg kell ragadni” a kormánnyal szembeni nyomásgyakorlásra – mondta.Amint azt korábban már megírtuk – az MSZP arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy a bankok helyett álljon a devizakárosultak oldalára, és függessze fel a végrehajtásokat.

Lehet, hogy szeptember 20 után ez be is következik?

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM