TOTÁLIS TÁMADÁS A DEVIZAKÁROSULTAK ELLEN?

TOTÁLIS TÁMADÁS A DEVIZAKÁROSULTAK ELLEN?

TOTÁLIS TÁMADÁS A DEVIZAKÁROSULTAK ELLEN?

[good_old_share]


Toroczkai László – A KÖZJEGYZŐI KAMARA A BANKSZÖVETSÉGGEL ÉS AZ MNB-VEL A KÁROSULTAKKAL SZEMBEN EGYEZTET.

 

A Mi Hazánk a közjegyzői kamarától – többek között – válaszokat vár az alábbi kérdésekre:

Birtokunkba került dokumentumok bizonyítják, hogy a közjegyzői kamara a Bankszövetséggel és a Magyar Nemzeti Bankkal egyeztet a bírósághoz forduló adósokkal szemben. Mi a helyzet a pártatlansággal?Tekintettel arra, hogy a közjegyzők feladata vizsgálni a végrehajtási záradékok kiállítása előtt, hogy a bankok eleget tettek-e a törvényben előírt elszámolási kötelezettségüknek, miért nem jelezték egyetlen adós felé sem a közjegyzők, hogy az elszámolási törvény lehetőséget ad a bankoknak arra, hogy csak a felével számoljanak el a tisztességtelenül felszámított összeg vonatkozásában, ezért a bankok valójában nem tesznek eleget az elszámolási kötelezettségeiknek, így – álláspontunk szerint – a mulasztásra figyelemmel nincs meg a feltétele a végrehajtási záradék kiállításának?

Hogyan történhetett meg az, hogy nem szólalt fel a több mint ezer jogvégzett közhatalmat gyakorló közjegyző közül senki sem, és nem jelezte, hogy a törvényalkotó olyan törvényt alkotott meg, amely szembement az Európai Bíróság döntésével és ezzel jogot teremtett arra, hogy a bankok a tisztességtelenül felszámított összeg felét megtarthassák az adós hátrányára?

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Számos olyan jogerős döntés született, amelyek során alperesként a közjegyzők voltak érintve, és minden esetben ellenük született jogerős ítélet arról, hogy a Magyarországon működő valamennyi közjegyző által elkészített közjegyzői okirat, mind a tartalmukra tekintettel, vagy épp a tartalmuk hiányosságára tekintettel, nem alkalmasak a közvetlen végrehajtási eljárás megteremtésére. A kérdésünk, hogy miért nem veszik figyelembe ezeket a jogerős ítéleteket? Toroczkai László.A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM