ADÓSSEGÍTŐ CSOMAG: 400 MILLIÁRD

ADÓSSEGÍTŐ CSOMAG: 400 MILLIÁRD.

Devizahitelek: az adóssegítő csomag 400 milliárd forintba kerülhet

Mintegy 400 milliárd forintba kerülnek majd a bankoknak azok az intézkedések, amelyeket a devizahitelesek megsegítésére hozhatnak, és az összeg nagy részét a bankoknak kell állniuk – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke a Reuters hírügynökségnek.

A Kúria hétfőn született jogegységi döntésében kimondta, hogy a devizahiteleknél alkalmazott árfolyamrés tisztességtelen, az árfolyamkockázat tisztességessége azonban csak akkor vizsgálható, ha a pénzintézet nem megfelelő tájékoztatása miatt az átlagos fogyasztó számára a szerződés erre vonatkozó része nem érthető. A Kúria döntött arról is, hogy az egyoldalú szerződésmódosítás lehetősége nagyon szigorú feltételekhez kötött.
A bankoknak kompenzálniuk kell ügyfeleiket 

loading...


Gulyás Gergely a Reutersnek hangsúlyozta: a jogegységi döntés világossá tette, hogy a bankoknak kompenzálniuk kell ügyfeleiket a törvénytelen kamatemelésekért és az árfolyamrésért. A politikus szerint különböző becslések alapján mindez összesen körülbelül 400 milliárd forintba kerül a bankoknak, bár a kormány még nem készítette el saját becslését erre vonatkozóan. Hozzáfűzte, hogy egyben a bankokra háruló teher is megközelítheti ezt az összeget.
Ősszel fogadhatják el a törvényt

Arra a kérdésre, hogy a bankok elviselik-e ezt az újabb terhet, Gulyás Gergely azt mondta: "Bizakodóak vagyunk. Ha a hitelfelvevők is megbírkóztak a bankok törvénytelen gyakorlatával, akkor a bankok is képesek lesznek elviselni ennek a kijavítását". A képviselő elmondta, hogy idén szeptemberben vagy októberben már elfogadhatja a parlament a devizahitelesek helyzetét megkönnyítő törvényt.

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy egyelőre nincs döntés arról, hogy mennyivel csökkennek majd az adósok törlesztőrészletei. Hozzátette: elméletileg az állam is átvállalhatná a költségek egy részét, de azok többségét a bankoknak kell állniuk.
A Fidesz még nem tudja mennyibe kerül majd

Egyelőre nem állnak rendelkezésre a kormányzatnál, illetve a kormánypártoknál olyan számítások, hogy milyen költségekkel járhat a devizahitelek kivezetése a hitelpiacról – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője.

loading...


Ennek megfelelően téves minden olyan állítás, amely konkrét összeget fogalmaz meg a devizahitelesek mentőcsomagjával kapcsolatban – közölte az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke, miután nyilatkozatot adott a Reuters hírügynökségnek a devizahitelek ügyében. Mint mondta, ebben az interjúban is kizárólag a sajtóban megjelent becslésekről volt szó.

Gulyás Gergely a Reutersnek arról beszélt, a Kúria hétfői jogegységi döntése világossá tette, hogy a bankoknak kompenzálniuk kell ügyfeleiket a törvénytelen kamatemelésekért és az árfolyamrésért. Különböző becslések alapján mindez összesen körülbelül 400 milliárd forintba kerül a bankoknak. Gulyás Gergely a Reutersnek adott nyilatkozatában is hangsúlyozta, hogy a kormány még nem készítette el saját becslését. – Metropol

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZASZOLGÁLTATÁST MEGKERÜLŐ SZERZŐDÉS SEMMISSÉGE!
DEVIZASZOLGÁLTATÁST MEGKERÜLŐ SZERZŐDÉS SEMMISSÉGE

DEVIZASZOLGÁLTATÁST MEGKERÜLŐ SZERZŐDÉS SEMMISSÉGE Forrás: Facebook [Ptk. 200.§ (2), 94.§ (1)-(2), 117.§ (2), 523.§ (1)]. Magánjogi felek kötelme dolog (pénz,...

ELMARADT A KOCKÁZATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÁS (talán nem véletlenül...)
ELMARADT A KOCKÁZATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÁS (talán nem véletlenül…)

ELMARADT A KOCKÁZATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÁS (talán nem véletlenül...) AZ ÁTADOTT FORINT ÖSSZEG LEHET CSAK A TÁRGYALÁSI ALAP! Elmaradt a kockázatkezelési tájékoztatás!...

Close