TÖNKRETETTE A FIATALSÁGOM A BANK

TÖNKRETETTE A FIATALSÁGOM A BANK

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Devizaadósok tízezrei várták, hogy véget ér a rémálom, amivé életük vált a devizahitelük miatt. Sokan elhitték a politikusok ígéreteit, és abban bíztak, hogy a mentőcsomag bevezetése után akár 30 százalékkal is csökken majd a törlesztőrészletük és az adósságuk, ám nem így lett – írja a Blikk.Hiá­ba fizetnek évek óta rendesen, mégis a felvett hitel sokszorosával tartoznak most a bankjuknak. A Blikk felhívására rengetegen jelentkeztek történetükkel, köztük Sz. Anita, aki 12,9 millió forintos hiteléből hiába törlesztett már 8,8 milliót, még mindig több mint 17 millióval tartozik. Mire 2040-re letudja az adósságot, 34,6 millió forintot fizet ki a banknak.
– A hitelből még 4 millió lenne hátra, vagyis a 12 millió forintra 30 milliós kamatot számol a bank még azután is, hogy 1,1 millió forint jóváírást kaptam a forintosítással. Egyszer sem késtem a befizetéssel, egyszer sem mentem utcára a devizahitelem miatt. Elment a fiatalságom, nem éltem, nélkülöztem, hogy tisztességesen fizessek. Ez a kamat több mint irreális – fakadt ki Anita. A felvett hitel háromszorosát kell visszafizetnie Zs. Évának is, aki 2005-ben 4,5 millió forinttal indult.

Itt tekintheted meg, hogy mi a véleményük a devizakárosultaknak az elszámolási törvényről (kattints a megnézem az eredményeket-re): 

FORINTOSÍTÁS - ELÉGEDETT VAGY A VISSZAJÁRÓ ÖSSZEGGEL?

Megnézem a szavazási eredményeket

Loading ... Loading ...

– Most kaptam meg a bank értesítőjét, a tíz év alatt befizettem 6 milliós törlesztést és 1 milliós kezelési költséget, de még mindig van több mint 3 milliós tartozásom, amelyet havi 45 ezer forinttal kell rendeznem. Mennyit vontak le, nem tudom, mert nem részletezték, hogyan számították ki a jóváírt összeget – osztotta meg kálváriáját Éva. G. Zsuzsanna pénzügyeit egy autóhitel tette parkolópályára. Hiába törlesztett 3,3 millió forintot 2,6 milliós kölcsönéből, még 6,4 millióval tartozik.– A végeredmény 9,7 millió lesz, majd négyszerese a felvett hitelnek. Amikor belevágtunk, nem volt más adósságunk. Havi 36 ezres törlesztővel kezdtünk; tudtuk, hogy lehetnek változások, de erre nem számítottunk. A szerződést a kereskedőnél írtuk alá, nem mondták, hogy a végén ilyen magasak lesznek a számlák. Előtte csak áruhitelem volt, azt egyenlő részletekben számolták. Most teljesen tanácstalanok vagyunk – panaszolta Zsuzsanna.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. FACEBOOK: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979
 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás