TÖBB TISZTELETET A BANKOKNAK!

TÖBB TISZTELETET A BANKOKNAK!

TÖBB TISZTELETET A BANKOKNAK! – AVAGY MI CSAK A JAVADAT AKARJUK…

Az átvert és megdöbbent devizakárosultak akkor fogják kapkodni a fejüket, amikor megkapják a banki "elszámolást" és rájönnek, hogy nem csak az eddig befizetett pénzeik tűntek el nyomtalanul, de a virtuális tartozásuk jóval magasabb, mint az eredetileg felvett "hitelük". [cn-social-icon]

Ehhez képest a média tovább kábítja az átvert embereket, és megpróbálja elhitetni azt, amit egy józanul gondolkodó ember azonnal átlát: itt bizony egy állami segédlettel elkövetett orbitális csalásól van szó. (lassan már ehhez is kezdünk hozzászokni)

A Portfolio újabb gyöngyszemet jelentetett meg háború a devizahitelesekért: érdekes adatok kerültek elő címmel. Íme a cikk:

loading...

A végtörlesztés időszakához hasonló hitelkiváltási hullámot hozhatnak az elszámolások a következő hónapokban, hisz egyre több bank áll elő kedvező hitelajánlattal az elszámoláson és forintosításon áteső ügyfelek számára.

Megnéztük, a végtörlesztés 2011 szeptemberétől 2012 februárjáig tartó időszakában mely pénzügyi intézménynél kötöttek ki végül az ügyfelek.

Az elszámolási levél kézhezvétele után nagyjából 3 hónapjuk lesz az ügyfeleknek arra, hogy díjmentesen felmondják hitelszerződésüket. További nagyjából 3 hónap arra, hogy felvegyék az új, hitelkiváltó kölcsönt.

Ezt természetesen akkor érdemes meglépni, ha még az elszámolás után elértnél is kedvezőbb hitelajánlatot talál valaki a piacon. Persze nem feltétlenül lesz könnyű ilyet találni, hiszen az elszámolás előtti szinthez képest eleve nagyjából 2 százalékponttal alacsonyabb lesz egy átlagos devizahitel kamatszintje (igaz, nagy eltérések mellett).

A hitelkiváltások mellett szól azonban, hogy míg a régi hitelre kezelési költség is rakódik (ezzel együtt érdemes nézni a régi hitel elszámolás utáni, csökkentett kamatszintjét, és összehasonlítani az elérhető ajánlatokkal), addig az új hitelekre a törvény szerint ilyet már nem számíthatnak fel a bankok.

loading...

A végtörlesztés 2011 szeptemberétől 2012 februárjáig tartó időszakában szintén egy előre meghatározott, szűkös időkeretben bonyolítottak le nagy volumenben hitelkiváltásokat a bankok és más hitelezők.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. 

Annak idején a kiváltó forinthitelekkel a megvalósult végtörlesztések mintegy harmadát finanszírozták az ügyfelek. A 313 milliárd forintnyi e célra igénybe vett hitelmennyiség közel 40%-át saját bankjuknál vették fel az ügyfelek, tehát nem voltak túl mobilisek.

Az átvándorlók csaknem felét pedig nem egy másik bank, hanem takarékszövetkezet vagy pénzügyi vállalkozás csábította el. Az akkori helyzethez képest mindenképpen más azért a mostani: az idei hitelkiváltási versenybe olyan bankok is beszálltak már, amelyek a végtörlesztés idején érthető módon kevésbé voltak aktívak. – Tehát mint láthatjuk, a média általi kábítás zavartalanul tovább folyik… [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
AMIKOR A DEVIZAKÁROSULT SZÁMOLTATJA EL A BANKOT.
AMIKOR A DEVIZAKÁROSULT SZÁMOLTATJA EL A BANKOT

AMIKOR A DEVIZAKÁROSULT SZÁMOLTATJA EL A BANKOT A következő cikk a NemtartozunkHu oldaláról származik [cn-social-icon] Javasoljuk, hogy az elszámolások (szerződésmódosítások) átvételét...

DÜLEDEZIK A PÉNZRENDSZERÜNK? - DOMINÓ EFFEKTUS?
DÜLEDEZIK A PÉNZRENDSZERÜNK? – DOMINÓ EFFEKTUS?

DÜLEDEZIK A PÉNZRENDSZERÜNK? - DOMINÓ EFFEKTUS? Ez azért elég kemény! [cn-social-icon] Elutalták 28 ezer ember pénzét a BRB Bankból, de a...

Close