TÖBB SZÁZEZER EMBERT BÜNTETLENÜL ÁT LEHET VERNI?

loading...

Több százezer embert büntetlenül át lehet verni?

Ekkora léptékben különösen nagy értékű csalásnak számít ez a büntetőjogi kategória.

Naivan eltűnődöm azon, hogy kiderült a turpisság – tisztességtelenek voltak a szerződések és az ügymenet is –, felelősök pedig nincsenek.

Ugyanakkor már egy, a fogyasztókat megtévesztő hirdetésért is büntetés jár.

Ha rosszul parkolok – és igazából a kutyának sem ártok vele – 30 000 forintom bánhatja.
loading...

A tisztességtelenül alkalmazott kamatrésnek nincs felelőse?

Vagy az egyoldalú szerződésmódosításoknak?

A témával kapcsolatos korábbi cikkünket ide kattintva olvashatod!

Legjobb tudomásom szerint a cégek tevékenységéért az ügyvezetők vagy vezérigazgatók felelnek. A bankoknál is van ilyen, főleg az utóbbi, mert részvénytársaságokként működnek.

Az addig rendben van, hogy az okozott kár jó részét visszafizetik a bankok. Ez a legkevesebb, amit tehetnek. De több százezer embert vertek át. És ez nem változott volna semmi, ha a kormány nem lép…

Ezrek veszítették el – részben vagy egészben – emiatt az otthonukat. Sokak élete vált rendkívül nehézzé, és sok mindenről le kellett mondaniuk, hogy fizethessék a jelentősen és tisztességtelenül megemelt törlesztőrészleteket.
Ha egy cég olyan szolgáltatást fizetett meg, amelyet nem teljesít, mert az nincs is, az csalásnak számít, és a vezető felel érte. Akkora léptékben, amekkorában a bankok tévesztették meg ügyfeleiket, különösen nagy értékű csalásnak számít ez a büntetőjogi kategória, amit 5–15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnek.

Szóval kik felelnek a bankok üzelmeiért? – MNO

Szólj hozzá

Hozzászólás