TÖBB SZÁZEZER EMBERT BÜNTETLENÜL ÁT LEHET VERNI?

TÖBB SZÁZEZER EMBERT BÜNTETLENÜL ÁT LEHET VERNI?

Több százezer embert büntetlenül át lehet verni?

Ekkora léptékben különösen nagy értékű csalásnak számít ez a büntetőjogi kategória.

[good_old_share]

Naivan eltűnődöm azon, hogy kiderült a turpisság – tisztességtelenek voltak a szerződések és az ügymenet is –, felelősök pedig nincsenek.

Ugyanakkor már egy, a fogyasztókat megtévesztő hirdetésért is büntetés jár.

Ha rosszul parkolok – és igazából a kutyának sem ártok vele – 30 000 forintom bánhatja.
A tisztességtelenül alkalmazott kamatrésnek nincs felelőse?

Vagy az egyoldalú szerződésmódosításoknak?

A témával kapcsolatos korábbi cikkünket ide kattintva olvashatod!

Legjobb tudomásom szerint a cégek tevékenységéért az ügyvezetők vagy vezérigazgatók felelnek. A bankoknál is van ilyen, főleg az utóbbi, mert részvénytársaságokként működnek.

Az addig rendben van, hogy az okozott kár jó részét visszafizetik a bankok. Ez a legkevesebb, amit tehetnek. De több százezer embert vertek át. És ez nem változott volna semmi, ha a kormány nem lép…

Ezrek veszítették el – részben vagy egészben – emiatt az otthonukat. Sokak élete vált rendkívül nehézzé, és sok mindenről le kellett mondaniuk, hogy fizethessék a jelentősen és tisztességtelenül megemelt törlesztőrészleteket.
Ha egy cég olyan szolgáltatást fizetett meg, amelyet nem teljesít, mert az nincs is, az csalásnak számít, és a vezető felel érte. Akkora léptékben, amekkorában a bankok tévesztették meg ügyfeleiket, különösen nagy értékű csalásnak számít ez a büntetőjogi kategória, amit 5–15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnek.

Szóval kik felelnek a bankok üzelmeiért? – MNO

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM