TISZTESSÉGTELENSÉG ELISMERÉSE JOGFENNTARTÁSSAL

TISZTESSÉGTELENSÉG ELISMERÉSE JOGFENNTARTÁSSAL ?!

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

A devizában nyilvántartott kölcsönök törlesztői ezekben a napokban kapják meg bankjaiktól az értesítést, hogy két tisztességtelenül alkalmazott feltétel nyomán mennyi pénz jár nekik vissza.

Mivel azonban az értesítések átvevői nem voltak jelen az új feltételeket is tartalmazó értesítések kialakításánál, Dr. Varga István azt tanácsolja, hogy jogfenntartással vegyék át a küldeményt. 

Dr. Varga István :

"Tisztelt ….………….Bank!

Alulírott ………… ( cím….. , kölcsönszerződés azonosító …….. ) az alábbiakban foglaltakat

nyilatkozom.

A …………………… sz. közjegyzői okiratba foglalt …………. sz. blanketta szerződést érvényesen létre sem jöttnek illetve semmisnek tekintem a vonatkozó hazai és Uniós fogyasztóvédelmi irányelvek, jogszabályok alapján, így a 2014. évi LXXVII. Törvény útján végrehajtott módosítással nem értek egyet, tekintve, hogy egy érvénytelen, létre sem jött szerződésnek nincs joghatása, valamint, ez nem az Én érdekemet és akaratomat tükrözi, ezáltal nem fogadom el a DEVIZÁBAN nyilvántartott kölcsönszerződés forintosítását, azt tudomásul sem veszem, és kifejezetten vitatom.
Az újonnan létrejövő tőke és törlesztő részletek összegével nem értek egyet, nem fogadom el és ez által nem is vállalom.

Indoklás

Bankjuk elmulasztotta azokat az alapvető együttműködési és tájékoztatási kötelezettségeket, amik a felek közötti jogviszony alapját teremtik meg. így valós megállapodás köztünk nem történt, emiatt a ……………………..sz. szerződés érvényesen létre sem jött Bankjuk és köztem, így az mindennemű joghatás kiváltására alkalmatlan, tekintve hogy a szerződést érintő lényeges feltételekben semmilyen érdemi tájékoztatás és ezáltal konszenzus valamint egyező akarat soha nem volt, az Önök által egyoldalúan készített mindenkori üzletszabályzataik és Általános Szerződési feltételeik pedig soha nem is válhattak semmilyen módon az ügylet elválaszthatatlan részévé.
Jelen levelemben tájékoztatom Bankjukat arról is, hogy Bírósági úton kívánok érvényt szerezni jogaimnak, azaz tekintsék ezt jog fenntartó nyilatkozatnak.

helyiség….. 2015…..

Név"

Forrás: Demjén Tiborné Szerkesztette: Hitel Segítség

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás