TE TELEFONON TÁRGYALSZ A BEHAJTÓVAL?

TE TELEFONON TÁRGYALSZ A BEHAJTÓVAL?

TE TELEFONON TÁRGYALSZ A BEHAJTÓVAL?

[cn-social-icon]

Devizajog Iroda

Ne tedd! A meggondolatlanság sokba kerülhet…

 

Évek óta véresre tépem a számat arról, hogy telefonon ne állj szóba a bankkal és behajtóival!

Már szinte mantrázom:

Behajtó nem végrehajtó, behajtónak semmi joga nincs!Telefonon nem állunk szóba senkivel! Ha telefonon keresnek, csak annyit mondj: PÉNZÜGYEKRŐL TELEFONON NEM BESZÉLEK, BÁRMIT SZERETNE, ÍRÁSBAN KÉREM!

Ezután gondolkodás, várakozás nélkül LE KELL TENNI A TELEFONT!!!

Ha 50-szer hívnak, akkor ötvenedszer is ezt az egy mondatot szabad mondani!

Sajnos, az ügyfeleink jelentős része nem tartja be ezt a tanácsunkat. Azt is megmondom, hogy miért. MERT KÍVÁNCSI!

Nos, ez a kíváncsiság most az egyik ügyfelünknek 2,8 millió forintjába került.

Már úgy került hozzánk, hogy jogerős fizetési meghagyás után végrehajtás folyt. Ilyenkor már nem nagyon tudunk semmit tenni. Egyetlen esélyünk az volt, hogy tudtuk, az adott cégnek nem erőssége az elszámolás. Elszámolás hiányában pedig nem folytatható a végrehajtás.

Mit tett ezután a követeléskezelő cég? Elő a csodafegyvert és telefonon felhívta az adóst.
Sajnos, az adós azt is elismerte, amit el sem követett.

Elismerte a tartozást, de még azt is, hogy az elszámolás megtörtént. Mi meg küzdöttünk a Békéltető Testülettel. Aztán a követeléskezelő cég elküldte a beszélgetésről készült jegyzőkönyvet, sőt azt a CD-t is, ami tartalmazza a beszélgetést. "Öröm" volt hallgatni, ahogy a kommunikációs szakember hülyére veszi az ügyfelünket.

Kész! Game over! – Devizajog Iroda

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM