TE MIT TUDTÁL A DEVIZAHITELRŐL, AMIKOR SZERZŐDÉST KÖTÖTTÉL?

TE MIT TUDTÁL A DEVIZAHITELRŐL, AMIKOR SZERZŐDÉST KÖTÖTTÉL?

TE MIT TUDTÁL A DEVIZAHITELRŐL, AMIKOR SZERZŐDÉST KÖTÖTTÉL?

[good_old_share]


Bárki bármit mondhat, a tény az tény marad..

 

Marika Jóna Levente Ádámné- Most épp ismét eszembe jutott egy nyilatkozat, melyet a Bankszövetség adott ki 2006-ban.

loading...
Ne felejtsük el, hogy még ma is nagyon sokan az akkor devizaalapú hitelt felvevő embereket okolják mostani gondjaik miatt! Akiket nem érint ez a téma, nem néznek utána, csupán mondják a magukét.

Nos, itt van a hivatalos "rábeszélés" (cikk alatt), hogy vegyék csak fel a deviza alapúnak mondott hiteleket, hiszen semmiféle kockázata nincs! Most pedig évek óta azt hangoztatják a bankok, hogy ők nem tudhatták előre az árfolyamváltozás ilyen mértékét, s az ügyfelek vállalták a kockázatot.

Ha nem tudhatták előre, akkor miért adtak ki ilyen nyilatkozatot? Hiszen akkor azt sem tudhatták, hogy igaz, ami a nyilatkozatban áll. S ha már kiadták, akkor miért terhelték az ügyfelekre a kockázatot már akkor?

Hasonlót adott ki ugyanebben az időszakban az akkori Pénzügyi Felügyelet, a PSZÁF is, kis füzet formájában, melyet akkor minden bankfiókban meg lehetett találni, hazavinni, elolvasni. Ezek után vajon mi okuk lett volna a mostanra bajba jutott embereknek kételkedni a deviza alapú hitelekben?

Ebből látszik, hogy már akkor elindult a tudatos átverés mind a Bankszövetség, mind a PSZÁF (ami ma MNB, tehát a kormányzathoz köthető, s a feladata lett volna a fogyasztók, vagyis hitelfelvevők védelme, mint a nevében is szerepelt) részéről.

loading...
Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Na, ezekkel az információkkal rendelkeztek akkor az ügyfelek, melyben kételkedni botorság lett volna, hiszen két fontos hivatalos szerv adta ki. Sőt! Mindezek alapján vajon milyen tájékoztatást kaphattak az ügyfelek a bankfiókokban? Természetesen ugyanezt.

Vajon mit taníthattak a bankok a tanfolyamaikon a hitelközvetítőknek? Persze, hogy ugyanezt. Ettől kezdve bármit mondhat, írhat a Kúria, ez tény marad. – Marika Jóna Levente Ádámné.

loading…


[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAHITELES GENOCÍDIUM! MIRŐL BESZÉLSZ VIKTOR?
DEVIZAHITELES GENOCÍDIUM! MIRŐL BESZÉLSZ VIKTOR?

DEVIZAHITELES GENOCÍDIUM!  MIRŐL BESZÉLSZ VIKTOR? [good_old_share] Mindenről van itt szó, de a deviza problémáról még, csak említés sincs, pedig gyalázatos,...

KOCKÁZATFELTÁRÁS? TARTOZÁS ELENGEDVE, ÜGY LEZÁRVA!
KOCKÁZATFELTÁRÁS? TARTOZÁS ELENGEDVE, ÜGY LEZÁRVA!

KOCKÁZATFELTÁRÁS? TARTOZÁS ELENGEDVE, ÜGY LEZÁRVA! [good_old_share] Barabás Gyula - Pénzügyi tanácsadás - Egy peren kívüli eljárásban szembesítettük a bank ügyvédjét...

Close