MAGYAR TRAGÉDIA-MÁR 75 HALOTT

MAGYAR TRAGÉDIA-MÁR 75 HALOTT.

MAGYAR TRAGÉDIA-MÁR 75 HALOTT

[cn-social-icon]

Mennyi áldozat kell még, hogy alapjaiban megváltozzanak a dolgok? Többségük a saját otthonában ment el örökre.

 

Két hét alatt csaknem megduplázódott, negyvenről 75-re emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma. Az óév utolsó napjai óta január 10-ig 35-en fagytak meg, húszan közülük fűtetlen otthonukban hűltek ki – tudatta a Magyar Szociális Fórum január 12-én, kedden.

loading...

Akiken már nem lehet segíteni

A 35 áldozat közül heten nők voltak, a legfiatalabb 45, a legidősebb pedig 80 éves volt. A 75 áldozat közül 38-an fűtetlen otthonukban fagytak meg, 30-an közterületen, a szabad ég alatt, heten pedig kórházba szállításuk közben, illetve odaérkezésük után, mert már nem tudtak segíteni rajtuk. (A kórházba szállítottakra vonatkozó adat az óév végéig történt veszteségre vonatkozik.)

Meghalnak, mert nincs pénz tüzelőreA Magyar Szociális Fórum szerint a tömeges életvesztés hátterében a megélhetéshez szükséges anyagi feltételek hiánya áll. A Szociális Fórum tapasztalata szerint szaporodott azoknak a kisgyermekes népes családoknak a száma is, amelyek vészhelyzetbe kerültek, mert nincs mivel tüzelniük. A társadalmi mozgalom arra kérte a kormányt, hogy tekintettel a kialakult helyzetre, haladéktalanul mozgósítson minden állami szervet az élet védelmében, a további pusztulás megakadályozásáért. Az MSZF emlékeztetett az Alaptörvényre, mely szerint „Valljuk, hogy az emberi lét alapja a méltóság”. Mennyi áldozatra van még szükség?

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ 

Forrás [cn-social-icon]

loading...
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A NAGY "DEVIZACSALÁS" - II. RÉSZ - A FÁTÓL AZ ERDŐT. A CMM DOKUMENTUMFILMJE.
A NAGY “DEVIZACSALÁS” – II. RÉSZ – A FÁTÓL AZ ERDŐT. A CMM DOKUMENTUMFILMJE

A NAGY "DEVIZACSALÁS" - II. RÉSZ - A FÁTÓL AZ ERDŐT. A CMM DOKUMENTUMFILMJE [cn-social-icon] Csalás állami segédlettel II. HD...

MEGHÍVÓ - RÁSZORULÓKAT TÁMOGATÓK EGYESÜLETE.
MEGHÍVÓ – RÁSZORULÓKAT TÁMOGATÓK EGYESÜLETE

MEGHÍVÓ - RÁSZORULÓKAT TÁMOGATÓK EGYESÜLETE [cn-social-icon] Rászorulókat Támogatók Egyesülete székhely: 1157. Budapest Páskom park 22. II. 5. tel: +3620-344-0677, email:...

Close