SAJÁT PÉNZT BOCSÁT KI A FACEBOOK

SAJÁT PÉNZT BOCSÁT KI A FACEBOOK.

Saját pénzt bocsáthat ki a Facebook

A Facebook a fizetési piacra lépést fontolgatja: saját elektronikus pénzt bocsáthat ki és átutalásokat bonyolíthat – értesült a Financial Times. A közösségi portál a hírek szerint három fizetési piacon aktív céggel tárgyal az ügyben, az ír jegybank pedig hamarosan zöld utat adhat az elektronikus pénz kibocsátásának.


A Facebook a fizetési piacra léphet a közeljövőben: e-pénz kibocsátására és átutalások kezelésére készülnek a vállalatnál. A tervezett szolgáltatás révén a felhasználók pénzt utalhatnak egymásnak – értesült a lap az ügyhöz közel álló forrástól. Az elektronikus pénz kibocsátására az engedélyt Írország jegybankjától kérték. A Financial Times úgy fogalmaz: ha a jegybank zöld utat ad a cégnek, akkor a Facebook "monetáris értéktárolót bocsáthat ki, amely a cég felé fennálló követelést testesít meg". Ezt az Írországban kibocsátott e-pénzt aztán egész Európában lehetne használni.

A Facebook legalább három londoni startup-céggel folytat tárgyalásokat partnerségi kapcsolat kialakításáról. A szóban forgó cégek mindegyike (TransferWise, Moni Technologies, Azimo) nemzetközi online és mobil átutalási szolgáltatásokkal foglalkozik. Az Azimónak a Facebook állítólag 10 millió dollárt ígért azért cserébe, ha a cég egyik társ-alapítója elvállalja az üzletfejlesztési üzletág vezetését. A Facebook a lap megkeresésére azt nyilatkozta, hogy a vállalat nem kommentál piaci pletykákat és spekulációkat.  (Portfolio)


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM