SAJÁT PÉNZT BOCSÁT KI A FACEBOOK

loading...

Saját pénzt bocsáthat ki a Facebook

A Facebook a fizetési piacra lépést fontolgatja: saját elektronikus pénzt bocsáthat ki és átutalásokat bonyolíthat – értesült a Financial Times. A közösségi portál a hírek szerint három fizetési piacon aktív céggel tárgyal az ügyben, az ír jegybank pedig hamarosan zöld utat adhat az elektronikus pénz kibocsátásának.


A Facebook a fizetési piacra léphet a közeljövőben: e-pénz kibocsátására és átutalások kezelésére készülnek a vállalatnál. A tervezett szolgáltatás révén a felhasználók pénzt utalhatnak egymásnak – értesült a lap az ügyhöz közel álló forrástól. Az elektronikus pénz kibocsátására az engedélyt Írország jegybankjától kérték. A Financial Times úgy fogalmaz: ha a jegybank zöld utat ad a cégnek, akkor a Facebook "monetáris értéktárolót bocsáthat ki, amely a cég felé fennálló követelést testesít meg". Ezt az Írországban kibocsátott e-pénzt aztán egész Európában lehetne használni.

A Facebook legalább három londoni startup-céggel folytat tárgyalásokat partnerségi kapcsolat kialakításáról. A szóban forgó cégek mindegyike (TransferWise, Moni Technologies, Azimo) nemzetközi online és mobil átutalási szolgáltatásokkal foglalkozik. Az Azimónak a Facebook állítólag 10 millió dollárt ígért azért cserébe, ha a cég egyik társ-alapítója elvállalja az üzletfejlesztési üzletág vezetését. A Facebook a lap megkeresésére azt nyilatkozta, hogy a vállalat nem kommentál piaci pletykákat és spekulációkat.  (Portfolio)


loading...
Email

Szólj hozzá

Hozzászólás