NYERÉSBEN A BANKOK ELLEN – DR. LÉHMANN GYÖRGY

NYERÉSBEN A BANKOK ELLEN - DR. LÉHMANN GYÖRGY.

Nyerésben a bankok ellen: joghallgatókat szerződtetne Léhmann

Induljanak perek ezrei, akár tízezrei, mégpedig most; nem érünk rá őszig – vélekedik Léhmann György, aki irodahelyiséget talált a fővárosban, már csak olyas valaki kell, aki kifizeti a bérleti díját. A devizahitel-perek százait vivő siófoki ügyvédnek a Magyarok Világszövetsége elnöke ajánlott föl helyet, ahol jogászhallgatók fogadhatnák a károsultakat és „gyárthatnák” sorozatban a keresetleveleket.

loading...

– A perekben ugyanis immár nyerésre állok – így Léhmann György. – Az elmúlt hetekben sorra születnek a számomra kedvező jogerős ítéletek, míg első fokon, a törvényszékeken még többféle a döntés, addig az ítélőtáblák (talán az egy debrecenit kivéve) már figyelembe veszik az Európai Bíróság iránymutatását, amit én kezdettől fogva hangoztatok, miszerint az egyoldalú szerződésmódosítás tisztességtelen, érvénytelen. Sőt, már a bankok se mindig fellebbeznek: egy-egy ügyemben az Erste és a CIB is lemondott erről a jogáról. Most, az ítéletek egységesülése miatt ismét itt volna az ideje a közérdekű perek indításának, de az illetékesek a jelek szerint erre továbbra sem hajlandók, hanem inkább azt hajtogatják: őszig várnak (nem tudom, mire), majd kivezetik a piacról a devizahiteleket. Azaz nyilván forintosítják, csakhogy ezzel törvényesítik a törvénytelenséget, „bebetonozzák” a tisztességtelen szerződési feltételeket, hiszen a forintosítással a peresítés joga is megszűnik. Nincs idő őszig várni, most kell lépni!

A devizaperes ügyvéd elképzelése szerint harmad-negyed-ötödéves joghallgatókat kérne föl keresetlevelek gyártására. – Továbbra is egyedül vagyok és ez kevés – teszi hozzá. – A feleségem szokta mondani, 67 éves koromra miért hősködök. Én meg amondó vagyok, hogy ez a hősködés, hogy csupán százas nagyságrendben tudok pereket vinni. De nem megoldás. Az már a megoldás közelébe vinne, ha nyolc-tíz jogászhallgató segítene nekem, elindítanánk a pereket, ezret, akár tízezret és már „csak” ki kéne várni a kedvező bírósági ítéletet… (sonline.hu)

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
BRÜSSZEL TÖBB EZER RENDŐRT KÜLD MAGYARORSZÁGRA.
BRÜSSZEL TÖBB EZER RENDŐRT KÜLD MAGYARORSZÁGRA

Elfogadta az Európai Parlament a javaslatot, ami az Egyesült Királyságból Magyarországra költözteti az Európai Központi Rendőrség (CEPOL) tiszti akadémiáját. A...

"DEVIZAPER"-KÖZÉRDEKŰ KERESET:OTP VESZÍTETT, NYERT A PITEE.
“DEVIZAPER”-KÖZÉRDEKŰ KERESET:OTP VESZÍTETT, NYERT A PITEE

Megvan a közérdekű pert ítélete. OTP Bank vesztett, nyert a PITEE. Az ÁSZF tisztességtelen lett..... Az OTP Bank elvesztette a...

Close