FIZETTESD KI MUNKAHELYEDDEL A LAKÁSHITELED!

FIZETTESD KI MUNKAHELYEDDEL A LAKÁSHITELED!

FIZETTESD KI MUNKAHELYEDDEL A LAKÁSHITELED!

"Fontos, hogy bűnösöket és felelősöket ne keressünk. A csalásra és átverésre épített virtuális „pénzrendszer” működjön tovább. Mindenáron!"

Budapest – Pár napja a munkáltatók is menthetik lakáshiteles dolgozóikat. Változtak az adózási jogszabályok, így már adó- és járulékmentesen járulhatnak hozzá a cégek munkavállalóik lakáskölcsönének törlesztéséhez.

loading...

Ezzel pedig havi súlyos tízezreket nyerhetnek a dolgozók, függetlenül attól, hogy devizában vagy forintban adósodtak el.

A támogatás legegyszerűbb formája, hogy azt a béren kívüli juttatásokból, vagyis a cafeteria terhére biztosítja a munkahely.


Ez úgy működik, mint az egyes utalványok, illetve pénztári befizetések rendszere. Csakhogy míg utóbbiak többsége után adót kell fizetni – s ez legtöbbször a dolgozó cafeteriakeretét terheli –, a törlesztésre fordított pénzen nincs teher. Vagyis így több pénzt használhat fel a kedvezményezett. Úgy tapasztaltuk a legtöbb munkahely vagy nem értesült a lehetőségről, vagy újabb szabályokat vár, pedig már ismertek a részletek.

– Már alkalmazható az adómentes juttatásfajta – hívta fel a Blikk figyelmét a gazdasági tárca.
A dolgozók jelentős része nem kap cafeteriát, de az ő számukra is van megoldás. A cég béren felüli juttatásként segítheti a törlesztést, szintén adómentesen. De ha valakinek a főnöke nem szívesen nyúl a zsebébe, és nem akar pluszpénzt adni, akkor sincs veszve minden. Ez esetben például lehetne ideiglenesen kérni a fizetés csökkentését – persze azzal a feltétellel, hogy a bér az arra rakódó járulékokkal és adókkal együtt megy a banknak törlesztésre. Az óriási közterhek miatt a különbség nem elenyésző. Ha valaki bruttó 20 ezer forintot enged a fizetéséből, az a nettóját – adókedvezmény nélkül – csak alig 13 ezer forinttal csökkenti. Viszont a munkaadó nemcsak a teljes 20 ezer forintot tudja átutalni a törlesztésre, hanem még azokat a terheket is, amelyeket neki kellene kifizetnie a munkabér után. Így összességében 25 700 forinttal tud segíteni, vagyis az alkalmazott több mint 12 ezer forinttal jár jobban, míg neki egy fillérrel sem nő a fizetnivalója.

loading...


– Javaslom, hogy vállalják át dolgozóik törlesztésének egy részét a cégek, mert nagy segítség az adómentes támogatás – mondta a Blikknek Vadász Iván adószakértő.

A támogatás nem korlátlan. Megkötés: az otthon vételárának vagy építési költségének csak 30 százalékáig folyósítható öt év alatt, s nem haladhatja meg az ötmillió forintot, illetve az ingatlan sem lehet túl nagy. Egy négytagú család esetében például legfeljebb négyszobás lehet az otthon.

Blikk-információ

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A FACEBOOK HALOTT?
A FACEBOOK HALOTT?

A részvények 2013-ban jól teljesítettek, de egy napokban megjelent tanulmány szerint, a Facebook a végét járja. Nem azért amiért gondolnád....

TIZENEGY BÖLCS IDÉZET TENDZIN GJACOTÓL
TIZENEGY BÖLCS IDÉZET TENDZIN GJACOTÓL

1.A legfontosabb dolog az életben az emberek egymás iránt megmutatkozó szeretete. E nélkül senki nem érheti el a valódi boldogságot....

Close