Nincs banki uzsora ???

Nincs banki uzsora ???

Nincs Magyarországon banki uzsora! Legalábbis a Kúria szerint. Az osztrákok és horvátok másképp látják. Átvert Áron nem érti, hogy a devizaalapon nyilvántartott forint hitel, (köznyelv szerint rablóhitel) uzsora szerződéseinek mely része okoz a tehetetlen és tétova Kúria 5 fős tanácsának értelmezési problémát.


A külföldi érdekeltségű bankok sikere óriási Magyarországon! A karvalytőke pénzteremtő képességénél fogva kis hazánkat csalárd módon totálisan kifosztotta, a Magyar Népet teljesen ellehetetlenítette, meggyalázta.

A bankok által bevezetett rablóhitel igazi hungarikummá vált! 

– miután napjainkra családok százezreit döntötte nyomorba,

– és közel 3000 végtelenített hitelcsapdába csalt áldozat menekült kilátástalan helyzete miatt az öngyilkosságba.

– Ugyanakkor a rablóhitel áldozatainak többsége a 24. órán is túl van, a 2- 2.5 szeresére emelkedett törlesztő részleteket egyszerűen képtelenek fizetni.

Diszlexia és a Kúria. A Kúria bírái hirtelen diszlexiássá váltak vagy csak egészen egyszerűen alkalmatlanok a feladatuk ellátására? A Kúria július 04-én úgy döntött, nincs Magyarországon banki uzsora! A Kúriát banki jogászok oktatják. A Bankszövetség oktatást tart, hogyan kell egy országot irányítani, nem utolsó sorban “le kell szerelni” azokat az embereket, akik ellenállnak! A PSZÁF vezetője az emberek ellen és a bankok mellett lobbizik

http://hir.ma/belfold/devizahitel-ugyek/a-pszaf-vezetoje-az-emberek-ellen-es-a-bankok-mellett-lobbizik/103469#

Átvert Áron nem érti, hogy a XXI. század legnagyobb banki csalássorozatának mely része nem világos a Kúria 5 fős tanácsának.

A tényszerű igazság:

1. Varga István. Magyar Nemzeti Bank. 2013.07.09.

“Én pedig arra készülök, hogy a Nemzeti Bank okmányaival bizonyítsam, hogy nem volt deviza a hitelek mögött. Ezek a tanulmányok rendelkezésre állnak, nem most készültek, hanem abban az időben, amikor ezeket a hiteleket folyósították.””Bizonyítani fogom, hogy nem volt deviza a hitelek mögött.”

https://www.facebook.com/photo.php?v=482780121802922

2. 2013-07-10 Napi aktuális 2. rész

„Azok akik, kidolgozták a devizahitel-konstrukciókat, pontosan tudták azt, hogy ez a hitel visszafizethetetlen, vagyis az embereket becsapták – jelentette ki Doubravszky György a pénzügyi jogok biztosa.”

http://www.echotv.hu/napi-aktualis-2013-07-10-napi-aktualis-2-resz


3. Dr Damm Andrea jún. 16. Kedves Mindenki! Felháborító az a nyomás, ami alá a PSZÁF megpróbálja helyezni a Kúria bíráit. Nem csoda, hogy a PSZÁF csak és kizárólag a bankszektort védi, hiszen elnöke az idő alatt, amely alatt öntötték ki ezeket a hamis ügyleteket, az egyik banknak vezetője volt, azaz ő is hibás abban, hogy ilyen soha vissza nem fizethető hitel tömegével piacra került. A leggyalázatosabb pénzügyi felügyeletünk nekünk van a világon.

4. Dr. Léhmann György

http://pannon-info.hu/ingek/10-gazdasag/286-semmisek-a-devizahitel-szerzdesek-az-europai-birosag-szerint

5. Róna Péter: A devizahitel se nem deviza, se nem hitel


6. Átvert Áron szerint:

Csaltak a bankok? – igen. Uzsoráztak a bankok? – igen. Totálisan kifosztották a Magyar Népet? – igen. Lelki terrorba és nélkülözésbe tartották a Nemzetet? – igen.

Jogos a végtelenített hitelcsapdába csal áldozatok kártérítési igénye:

– Az emberi méltóságtól való megfosztásokért. – A végrehajtásoktól való rettegésekért. – Az egészségromlásokért.  – A családok széthullásáért.   – Az álmatlan éjszakákért. – A fagyos lakásokért. – Az elmaradt nyaralásokért. – Az eldobott életekért. – A vagyonvesztésért- Az elvándorolt barátainkért – Az országunk kifosztásáért

Itt az ideje, hogy a Magyar bírák újabb fejtágítón vegyenek részt. A követendő példa adott, a Viagra hiányában szenvedő el kúria jeles bíráit, PSZÁF Karcsit, ügyészeket és az összes többi megalkuvót tanulmányútra Horvátországba kell küldeni,hogy most végre az Osztrák példa, után a Horvát bíráktól is leckét vehessenek!

A horvát bírák másképp látják.

„A horvát bíróság utasítja a bankokat a svájcifrank-kölcsönök konvertálására, a magyar bíróság nem”

1. „Pert nyertek a horvát devizahitelesek”

„A bíróság az ítélet indoklásában a többi között megállapította, hogy a bankok egyoldalúan, a hitelesek kárára módosították a kamatokat. Elrendelte, hogy a pénzintézeteknek fix kamatozás mellett, a szerződés napján érvényes árfolyamon kunára kell átszámítaniuk a hitel tőkeösszegét. Amennyiben az ítélet jogerőre emelkedne, a hiteleseknek egyéni eljárásban kell kérniük a bankoktól azt a pénzt, amennyivel túlfizették a már törlesztett részleteket.”

 
Horvátország döntése:

„Csak a saját hasznukat nézték a bankok!A bíróság az ítélet indoklásában a többi között megállapította, hogy a bankok egyoldalúan, a hitelesek kárára módosították a kamatokat. Elrendelte, hogy a pénzintézeteknek fix kamatozás mellett, a szerződés napján érvényes árfolyamon kunára kell átszámítaniuk a hitel tőkeösszegét.”

2. Már Ausztriában is kártérítést fizetnek a bankok a devizaadósoknak! „Európában erős a fogyasztóvédelem, amelyet Ausztria betart, ehhez igazítja a jogszabályait és a jogi gyakorlatát. Magyarország ugyan Európában van, de a fogyasztóvédelmi jogszabályait és a jogi gyakorlatát nem igazítja az európai normákhoz.”

http://www.civilkontroll.com/mar-ausztriaban-is-karteritest-fizetnek-a-bankok-a-devizaadosoknak/

3. Orbán Viktor szerint a devizahitelek ügyében az igazságszolgáltatás pont a lényeggel nem foglalkozik. A miniszterelnök szégyellte magát, amikor Szász Károly levelét olvasta.

http://privatbankar.hu/penzugyek/orban-beszelt-a-devizahitelekrol-szegyelltem-magam-259323

Forrás: Patacsi Pilvax

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM