NÉGYEZER “DEVIZAHITELES” PERT FÜGGESZTENEK FEL!

NÉGYEZER "DEVIZAHITELES" PERT FÜGGESZTENEK FEL!

Négyezer devizahiteles pert függesztenek fel

Sorban rendelik vissza szabadságukról a bírákat a Fővárosi Törvényszékre, hogy időben végezzenek a július elején elfogadott devizaügyekről szóló törvény végrehajtására. A sürgősséget annyira komolyan veszik, hogy a bírósági kézbesítők akár taxival is vihetik az iratokat.


Első körben négyezer devizaper felfüggesztése várható, a törvényszéknek ezzel december elejéig kell elkészülnie, így már most gőzerővel dolgoznak a lebonyolításon – írja keddi számában a Magyar Nemzet. Emellett indulhat 400 új eljárás is, ha a bankok vitatják, hogy tisztességtelen módon emelték volna a kamatot vagy az ügyfél egyéb költségeit.

A sürgősséget annyira komolyan veszik, hogy az iratokat nem postai úton, hanem személyesen, kézbesítők útján továbbítják, és ha ehhez nem lesz elegendő szolgálati gépjármű, akkor a kézbesítők taxit is igénybe vehetnek.


Egyelőre tehát véget érnek a Gipsz Jenő kontra Magyarország legnagyobb bankja típusú, az amúgy is a tönk szélén levő adóst továbbnyomorító jogviták. Az összes ügy Magyar Állam kontra „Vitatom, hogy tisztességtelen bank lennék pénzintézet Zrt.”  között zajlik majd. – Válasz.hu

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM