NÉGYEZER “DEVIZAHITELES” PERT FÜGGESZTENEK FEL!

loading...

Négyezer devizahiteles pert függesztenek fel

Sorban rendelik vissza szabadságukról a bírákat a Fővárosi Törvényszékre, hogy időben végezzenek a július elején elfogadott devizaügyekről szóló törvény végrehajtására. A sürgősséget annyira komolyan veszik, hogy a bírósági kézbesítők akár taxival is vihetik az iratokat.


Első körben négyezer devizaper felfüggesztése várható, a törvényszéknek ezzel december elejéig kell elkészülnie, így már most gőzerővel dolgoznak a lebonyolításon – írja keddi számában a Magyar Nemzet. Emellett indulhat 400 új eljárás is, ha a bankok vitatják, hogy tisztességtelen módon emelték volna a kamatot vagy az ügyfél egyéb költségeit.

A sürgősséget annyira komolyan veszik, hogy az iratokat nem postai úton, hanem személyesen, kézbesítők útján továbbítják, és ha ehhez nem lesz elegendő szolgálati gépjármű, akkor a kézbesítők taxit is igénybe vehetnek.


loading...

Egyelőre tehát véget érnek a Gipsz Jenő kontra Magyarország legnagyobb bankja típusú, az amúgy is a tönk szélén levő adóst továbbnyomorító jogviták. Az összes ügy Magyar Állam kontra „Vitatom, hogy tisztességtelen bank lennék pénzintézet Zrt.”  között zajlik majd. – Válasz.hu

Szólj hozzá

Hozzászólás