NCK-Levél Doubravszky Györgynek, a Pénzügyi Jogok Biztosának

loading...

Tisztelt Doubravszky György!

Kérem, hogy levelem ne támadásként értékelje, mert nem annak szánom. Csupán emlékeztetni szeretném kinevezéséből fakadó történelminek mondható kötelességére, illetve az Ön mögött álló, átvert „deviza”- hitelesekkel kapcsolatos felelősségére.

A Hiteltársulás Facebook oldalát látogató károsultak nagy része még mindig bízik Önben, és akadnak olyanok is, akiknek feladata – többek közt ezt a bizalmat fenntartani, tovább erősíteni.

Ön hol civilként, hol pedig kormányzati szerepkörben nyilatkozik. Tudom, hogy ez így rendkívül kényelmes, hisz a pozícióváltással (látszólag) lesöpörheti magáról az éppen adott témakörrel kapcsolatos kötelességet, felelősséget. Viszont a „civil felét” kérem, hogy ne hagyja cserben azokat, akiket (a korábbi hatalmi háttér és médiatámogatás segítségével) a Hiteltársulás Facebook oldalára csalogattak, és akiknek így a kinevezését is köszönheti. Ezeknek a károsultaknak a nagy része a mai napig is Ön mellett áll és bízik Önben!

Ennyit bevezetőnek. Bár a Nemzeti Civil Kontroll Polgárjogi Mozgalomnak nem feladata a „deviza”- hitelesek képviselete, mégis figyelemmel kísérjük az azzal kapcsolatos fejleményeket, hisz ez a támogatott csalássorozat erkölcsileg és gazdaságilag is megpecsételi nemzetünk jövőjét, és alapjaiban megkérdőjelezi a jogállami berendezkedést is.

loading...

A tegnapi napon Mozgalmunk Facebook oldalára is felkerült „Nagy Abajusz” Hiteltársulás felhasználó hozzászólása, amely a devizakonverzió létét (vagy hiányát) ecsetelte. Ezt a hozzászólást a közelgő civil – banki tárgyalássorozattal kapcsolatos gondolatébresztőnek szántuk, de úgy tűnik, hogy Ön átlépett a témán, pedig az eredeti hozzászólás az Ön által vezetett Facebook oldalon volt.

Ön pontosan tisztában van azzal, hogy milyen következményei lennének annak, ha kiderülne, hogy a devizahitelnek mondott „termékek” mögött valójában nincs is deviza. Ez ugyanis igazolná azt, hogy ezek az ügyletek nem kölcsönszerződések, hanem inkább befektetési hitelezések, amelyek a vegyes deviza határidős ügyletek ismérveit hordozzák.

Azt gondolom, hogy ha a hitelért folyamodott „adósokban” az aláírás pillanatában tudatosul, hogy tulajdonképpen a bankok az aláírt „szerződésekkel”, – (tartozáselismerő nyilatkozatokkal) tőzsdézni fognak, amelynek fedezete az „adós” ingatlanja, és a műveletek minden kockázatát is az adósra hárítja a bank, akkor az átvert emberek tömegei „visítva” menekültek volna a pénzintézet környékéről is.


Saját bejelentése alapján a deviza, – és így a devizakonverzió hiányát Varga István, az MNB felügyelőbizottságának tagja is tudja igazolni. Varga István a Nemzeti Bank okmányaival tudja bizonyítani, hogy nem volt deviza a hitelek mögött. Mivel Varga István elmondása alapján Önök gyakran találkoznak, kérem, hogy vegye fel vele a kapcsolatot, és Pénzügyi Jogok Biztosaként tegye végre a dolgát.


Kérem, hogy a civil szervezeteket rendezze néhány fős tárgyaló delegációvá, és ne engedje a bankszövetség által „felszalámizni” az esetlegesen létrejövő egységet. Javaslom, hogy a napirendi pontok között elsőként szerepeljen a deviza hiánya. (Az ellenkezőjét a bankoknak kell bizonyítani) További támpontként ajánlom a következő videót is:

Üdvözlettel

Navratil Attila

alapító

A Nemzeti Civil Kontroll megbízásából.

www.civilkontroll.com

Email

Szólj hozzá

Hozzászólás