Naaa…bakker! Már itt tartunk?

Naaa...bakker! Már itt tartunk?

Naaa…bakker! Már itt tartunk?

Friss rövidhír:


Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – Aggodalmam beigazolódni látszik.

 

A Fővárosi Ítélőtáblán ítélkező egy győri bírákból álló tanácsnál született olyan tárgyalási jegyzőkönyv, mely tanúsága szerint a fogyasztót képviselő ügyvéd jelen van a tárgyaláson és nyilatkozatot is tesz.

A probléma az, hogy az ügyvéd kolléga éppen akkor egy másik bíróságon mondott védőbeszédet.Ha valaki azt a következtetést vonja le, hogy a tárgyalási jegyzőkönyv tartalma valótlan, akkor az is logikus következtetés, hogy ez közokirat-hamisítás alapos gyanúját veti fel.

Pont ezen jelenségek miatt szólalok fel állandóan.

Más: Lassan eltelt egy hét bejelentésem óta. Volt ugyan 2-3 jogász, ügyvéd kollégàm, aki támogatásáról biztosított, azonban azon túl a nagy méla hallgatás. Kriston úr az első, aki határozottan nyilatkozott.

 

Mélységesen meghatnak mondatai, köszönöm szépen!

Kedves Dr. Marczingós László Ügyvéd Kartársam! Nehéz szívvel olvastam praxisod visszaadásáról szóló döntésedről.

NER "kivégzi" a társadalom jogvédelmét szolgáló és a bírósági rendszerhibát szóvá tevő ügyvédeket. Az ellenállásra képtelen tömeg kell nekik.

Azonban egy ilyen döntésben benne lehet amit én gyakran érzek, hogy a devizatársadalom ügyvédekkel kívánja megvívni azt a társadalmi ellenállást, amit maguknak a devizásoknak kellene megvívni. És nincs mögöttünk csak lájkolás.A devizások nem értik meg, hogy a devizaügye nem személyes sérelem, hanem elvi sérelem (a demokratikus jogállamon esett csorba, amelyben a diktatúra – egy mocskos rendszer – bíróságai, jól fizetett bírái, diktatórikus eljárásban, a diktatúra adós- és jogfosztó törvényei alapján ítélkeznek ellenük).

Még mindig egy jó bíróban hisznek, aki igazságos döntést hoz ügyükben. Nem értik, hogy a rendszer nem ilyen. Adós- és jogfosztó törvények alapján adós- és jogfosztó ítéletek születhetnek, most és később is, semmi más.

Mi ügyvédek tudjuk és már csak az uniós jogba tudunk kapaszkodni, de azt a magyar tagállamban – még szavakban is – száműzték a jegyzőkönyvekből és az ítéletekből. És akkor ne is beszéljünk az uniós jogból felkészületlen bírákról, a devizajogi tényállásokat előre legyártó absztrahált bírósági iránymutatásokról, és sorolhatnám.

Ki kell mondani, hogy a devizaadósok ügyvédek nélkül fognak maradni, mert a devizajog megváltoztatása, tehát devizaharc nélkül a lakás- és vagyonfosztó ítéletek a devizatársadalom kivérzéséig folytatódni fognak.

Ausztráliában a hírhedt svájci frankhiteles Westpack-botrányban tíz évig pereskedtek az adósok, mindenki elveszítette a perét, vagyonát és a nyomor egzisztenciájára süllyedt. Pedig az egy fejlett angolszász jogrendszer.

Ha vigasztal, úgy a korai, de egymás között levélváltással tisztázott szakmai vitánk ellenére a magas felkészültségű professzionális színvonalon működő 1. számú ügyvédnek, azon belül az 1. számú devizaügyvédnek tekintelek ma és holnap is, bármerre vezessen utad.

És ha vigasztal, úgy én és más ügyvéd kollégáid is nap mint nap állunk olyan döntés előtt mint amit meghoztál. Mert mindennek van határa.

loading…


Kossuth Lajos ügyvéd volt, de mögötte egy ország állt. Mögöttünk többnyire "drukkerek" állnak.

De az is igaz, hogy az eszméknek és így a jogeszméknek is meg kell vívniuk a csatáikat noha gyümölcsüket lehet, hogy már nem fogjuk élvezni. mert amit itt mutat a jogpolitikai barométer, az csak a jégáramlat melege, de az igazán hidege ezután érkezeik.

Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A magyar elit elaljasult, a tömegek gyávák és éhbéren foglalkoztatott beszélő szerszámok.

Mint tudod én is vissza akartam már vonulni, de a "méreg" visszatérített az útra. De én is azon a nagyon vékony mezsgyén járok, ahol minden perben két ellenféllel – a bírósággal és a banki alperessel – kell csatát vívnom úgy, hogy a diktatúra bíróságát nem sérthetem csak "bírálhatom", amire nagy ívben tesznek.

Búvó patakként látok egy-két bírát, aki miként Te is egyenes gerinccel áll a vártán és hisz a hivatásában, mígnem kihúzzák alóluk a széket.

Nyomon követtem írásaidat, munkád híreit és sokat tanultam tőled emberségből, kiállásból, hivatástudatból.

Ha vigasztal ugyanazt az utat járom és a tegnapi egyik törvényszéki perbeli beadványomból idézek … "Egy forintalapú kamatfeláras piaci kamatozású szerződésként elszámolni az árfolyampótlással megtisztított szerződést enyhén szólva a fogyasztó „érdekének” semmibe vétele, piaci haszonszerzés hátrányos elszámolással történő biztosítása.

Nem más ez, mint a fogyasztóvédelmi uniós doktrínával szemben a „bizánci pénzhatalom” felsőbírósági kiszolgálása és iránymutatások gyártása a fogyasztók ellen, amelyben nettó könyvégetés folyik (jogelvek, jogdogmatika és a polgári jogfejlődés évszázados hagyományainak elégetése), ezek végrehajtására szolgáló "gusztustalanabb pereket nem hordott hátán a föld" (utolsó fordulatot tőled kölcsönöztem, viszem a fáklyát és várom a kamarát …). Gondold át.

Bármiben ha önzetlen segítségedre lehetek várom megtisztelő megkeresésedet. Jó egészséget és bölcsességet kívánok. Barátsággal és Kartársi tisztelettel: dr. Kriston István ügyvéd -Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM