MIT VÁR A KÚRIA A DEVIZAKÁROSULTAKTÓL ?

loading...

MIT VÁR  A KÚRIA A DEVIZAKÁROSULTAKTÓL ?

Email


Alább olvasható Varga István közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank Felügyelő Bizottságának volt tagja levele, melyet egy károsult társunknak, ‎Ürögdiné Kocsis Zsuzsának írt.
Ebből világosan látszik, hogy a „hitel” felvételekor az átvert „deviza”-károsultaknak milyen tudás birtokában kellett volna lennie a hitel-kockázatokat illetően.

Varga István deviza határidős ügyletekkel kapcsolatos gondolatait (hogy a „hitelek” mögött lévő devizát Swap ügyletekkel állították elő a bankok) a Bankszövetség főtitkára is megerősíti az alább látható felvételen.

Varga István – Kedves Zsuzsa!

„A devizapiaci kereskedési technikák elsajátítása időigényes folyamat, rengeteg fegyelmet és tanulást igényel. Mindazonáltal a „forex” egy izgalmas világ, amely gyors gondolkodást, fantáziát és kreativitást igényel.” – olvassuk az MNB oktató füzetének bevezetőjében.

Lám, az MNB bemutatja, hogy milyen tudást létét állította a Kúria az 1,4 millió szerződést kötő 3-4 millió embernél. Ennél pontosabban nem igazolható a Kúria bűnrészessége a csalásban. Üdv., V. I.Te megfelelő tájékoztatást kaptál a bankodtól az árfolyamkockázattal kapcsolatban? Tudtad, hogy a szerződésnek nevezett tákolmány valójában mivel jár rád, és a családodra nézve?

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/
DE! NE FELEDJÜK: Mit is mondott a Kúria? És ezt tartsd szem előtt!

 

"Ha a pénzügyi intézménytől kapott nem megfelelő tájékoztatás vagy a tájékoztatás elmaradása folytán a fogyasztó alappal gondolhatta úgy, hogy az árfolyamkockázat nem valós, vagy az őt csak korlátozott mértékben terheli, a szerződésnek az árfolyamkockázatra vonatkozó rendelkezése tisztességtelen, aminek következtében a szerződés részlegesen, vagy teljesen érvénytelen."

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás