Ajándék az adósoknak

Dr. Szabó V. László ügyvéd, devizahitel, Nemzeti Civil Kontroll, Ajándék az adósoknak

Ajándék az adósoknak

Dr. Szabó V. László ügyvéd – Azzal, hogy a C-932/19 sz.uniós döntés lehetővé tette az adós számára azt, hogy bizonyíthassa, hogy a tisztességtelen árfolyamrés visszafizetését követően a bank még tartozik neki minden deviza károsultnak megnyílt a lehetősége a szerződés semmisségének kimondására és a jogalap nélküli gazdagodás visszakövetelésére.

Ez azt jelenti, hogy már nem kell azt vizsgálni, hogy melyik bank milyen kockázatfeltáró nyilatkozatot iratott alá az adóssal hiszen ha az adós elsődlegesen az árfolyamrés miatti semmisségre hivatkozik akkor nem kell foglalkoznia azzal, hogy írásban vagy szóban milyen tájékoztatást adott a bank.

Tehát már nem kell bankonként értékelni a különböző erősségű banki szerződéseket és el lehet felejteni a kúria és az Európai bíróság ide vonatkozó döntéseit is mert van egy mindent megelőző közös érv, az árfolyamrés miatti semmisség.

Ha az adós biztonságban szeretné tudni magát akkor másodlagosan előterjesztheti az árfolyamkockázati tájékoztatás nem megfelelősége miatti kérelmet is.

Az pedig szinte ajándék az adósnak, hogy elévülés nélkül hivatkozhat a semmisségre és elévülés nélkül követelheti vissza a tisztességtelen feltételek alapján általa kifizetett összegeket amit a bank bezsebelt.

Ez működik a követelést engedményezéssel megszerző követeléskezelők ellen is. 

A végrehajtásokat is le lehet így állítani és a már elárverezett vagy önként áron alul eladott lakások árát is vissza lehet szerezni.

Más: Én a mai napon megnyugodtam. Véglegesen.
Megnéztem a Miniszterelnök úr beszédét és rájöttem, hogy én látom rosszul a dolgokat.

El is fogok menni az orvoshoz mert valószínűleg hallucinálok.
A Miniszterelnök úr kijelentette, hogy a szocialista kormányzat csapdába csalta az embereket összejátszva a külföldi bankokkal. A jelenlegi kormány viszont megmentette a devizaadósokat.

Ez is a különbség a két rezsim között.
Rájöttem, hogy igaza van. Velem van  a baj.Az utóbbi időben egyre gyakrabban vizionálok öngyilkosság szélén álló, elkeseredett adóst aki szinte sír a telefonban.
Valószínűleg az is csak rémálom amikor a végrehajtó kitűzi az árverést  a sokgyermekes család ingatlanára.

Szerintem is csak lázálom az,hogy vannak még bajban lévő emberek. Legfeljebb 10-20 emberről lehet szó. A kormány már megoldott mindent.

De akkor miért gyűlnek a megnyomorított életek az asztalomon?
De akkor miért mondja ki az Európai Bíróság,hogy a tisztességtelenül beszedett pénzek visszakövetelése nem évül el?
De akkor miért lehet bizonyítani, hogy az árfolyamréssel még nem fizetett vissza mindent a bank?
De akkor …. 
Mit de akkor?
Ne görcsöljünk már ezen. A devizahiteles probléma már a múlté.
Minden meg van oldva. 
A kormány megoldotta.
Ha rájuk szavazol akkor a nyugalomra szavazol.
Az örök nyugalomra. Dr. Szabó V. László ügyvéd 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM