MIKOR TILTHAT LE MUNKABÉRT A VÉGREHAJTÓ?

MIKOR TILTHAT LE MUNKABÉRT A VÉGREHAJTÓ?

Mikor tilthat le munkabért a végrehajtó?

(A videó alatt a témával kapcsolatos Facebookos gondolatok!)

Mekkora a felelőssége a közjegyzőknek a hitelszerződésekben? Mikor tilthat le munkabért a végrehajtó? Patyi Gergely igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárral beszélgettünk. -MNO


Egy facebookos megjegyzés:
László Gácsi A Hír Tv -s riporter éles eszű, karakán, tehetséges ember. Nem hagyta, hogy lényeges dolgok mellett elsunnyogjon az államtitkár, és nem hagyta szó nélkül, ha az hülyeségeket beszélt. Végig a kezében tartotta a riport menetét. Innen is gratulálok neki, több ilyen kellene. Az államtitkár megnyilvánulása a közjegyzőkkel kapcsolatban viszont ismét tökéletesen megmutatta, hogy mi, adósok a megoldást teljesen alkalmatlan emberektől várjuk.

Ez az ember – államtitkár létére – még addig sem jutott el, hogy felfogja, hogy a közjegyzőknek kulcsszerepe volt, (van) a rablási mechanizmusban. Nem véletlenül erőltették a paraziták. A tolvajbanda kifosztásunkra készített tervének egyetlen gyenge pontja van, ezt jól tudták: bármi áron meg kell akadályozni, hogy bíróság elé kerülhessen, a jog által megmérettethessenek a szerződések, melyekre hivatkozva vonnak tőlünk mindenféle összegeket ész nélkül. Ha ezt nem tudták volna megoldani, akkor már túl lennénk az egészen, ill. szerintem a parazita neki sem mert volna indulni. De a közjegyzők megtették nekik ezt a szívességet. A mi pénzünkön. A PSZÁF meg végignézte. Szóval aki azt mondja, hogy ebben az ügyben a közjegyzők szerepe marginális, az vagy nem tudja mit beszél, vagy szándékosan hazudik.

Mindkét eset elkeserítő, főleg annak tudatában, hogy jelenleg tömegek bíznak hasonló, még a probléma magvának megértéséig sem eljutó, nemhogy a megoldást prezentáló nímandokban. Én a magam részéről már régen elküldtem a szerződésemet anno okiratba foglaló közjegyzőnek, hogy egyrészt bármit is hoz a jövő, ki ne merjen állítani ténytanúsítványt a bankom bemondása alapján, másrészt ne lepődjön meg, ha még – egy kártérítési per alkalmával – egyszer összefutunk a bíróságon. És erősen, egyre inkább úgy gondolom, hogy össze fogunk futni. Kérek mindenkit, akinek tudomása van olyan közjegyzőről, akik a mai napig, függetlenül a történésektől szemrebbenés nélkül állítják ki a ténytanúsítványokat, küldjétek meg nekem nevét, irodája címét, mert tervezek egy honlapot építeni ha majd lesz egy kis időm, örök mementóként a devizahitel sztoriról (mindent dokumentálni az utókornak a kezdetektől a végkifejletig, egy komplett kutatható adattár hang, videó, írott dokumentumok stb…), és ott lenne egy olyan menüpont, hogy "SZÉGYENPAD". Na az a patkány, aki ahelyett, hogy felállna, és elmondaná, hogy igaz, hogy ő okiratba foglalt ilyen ótvar szerződéseket, de nem tudta maga sem, hogy mit csinál, – na e helyett még mindig hajlandó Istent, Hazát árulni, hát annak a nevét azért közzé fogjuk tenni, ha tetszik ez neki ha nem, ha törvényt sértek vele, ha nem.

Aztán majd csukjanak le engem is mint Káslert, hurcoljanak meg, mint Póka Lacit, jelentsenek fel, mint Dr Léhmannt, nem érdekel. Igenis joga van minden magyarnak név szerint ismerni, kik azok, akik a mai napig kiszolgálják a megszállókat.

És még egy gondolat, ill. találós kérdés: a parazitán kívül kik azok, akik mindent elkövettek, (és követnek) annak érdekében, hogy az előző bejegyzésemben említett, – a rablási terv egyetlen gyenge pontjaként szóba jöhető, – a szerződések bíróság előtti megmérettetését megakadályozzák?

Na kik? Kik tették törvényszéki hatáskörbe, és így jogi képviselő kötelessé a szerződési kikötések tisztességtelenségét célzó pereket, és ezáltal vállalhatatlan plusz költségekkel akadályozták meg a kisemmizettek perindítását. (ezt felismerve lépett a küzdőtérre ingyenes ügyvédi képviselet felajánlásával anno Dr Léhmann, – áldja meg az Isten érte) Kik nem voltak hajlandóak évek óta hozni egy nyomorult kormányrendeletet, hogy a devizahitel perekben a perilleték kulcsa legyen 0%, legalább bizonyos esetekben?

Én magam évekkel ezelőtt írtam minden egyes képviselőnek ez ügyben. MINDEGYIKNEK! Civil szervezetek is felvetették ennek szükségszerűségét. (na nem a CÖF) Talán, ha jól emlékszem egyedül a Jobbik próbált ez ügyben tenni valamit. Na és most is kik azok, akik egyenesen a törvény erejénél fogva akadályozzák jogaink bíróság előtti kivívásának lehetőségét? Ezek mind költői kérdések voltak. Mindenesetre még mindig várom azokat az érveket mondjuk Rogántól, Vargától, (de valahogy nem jönnek, mindig csak a rohadt nagy kussolás), hogy az általam bankmentőnek titulált ténykedésük (meg a kötelességük elszabotálása), az mind az Adósok érdekében történt. Ilyen megélhetési, identitástvesztett lényekből álló politikai gittegyleteket, mint MSZP, DK, a libás pártja és hasonlókat meg még csak a számra sem veszek, nemhogy kérdeznék tőlük valamit. Kár is lenne. Majd a törvényszék előtt, ott igen.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM