MI SZÓLTUNK

MI SZÓLTUNK!

Kásler Árpád – MI SZÓLTUNK [cn-social-icon]

Visszatekintés! A cikk 2014-ben íródott

“Uram, bocsáss meg nekik, nem tudják, mit cselekednek!” -mondta valaki kétezer évvel ezelőtt. Sajnos sokan ma sem tudják, mit cselekednek, vagy éppen mit nem cselekednek. A tudatlanság pedig milliószor kártékonyabb a gonoszságnál, és ezt most a devizatartozással megbélyegzett magyar emberek súlyos áron fogják megtanulni.Ha valakinek még bármilyen illúziója volt arra vonatkozólag, hogy a kétharmados kormány végül nem az adósokkal fizetteti meg a bankok törvénytelen, minden tisztességnek, és természetes jogérzéknek ellentmondó szerencsejátékát, akkor olvassa el a portfolio.hu alábbi két írását:

Elölről kezdhetik a devizahitelesek – Nyolc év kárba veszett?

10 kérdés, amit kevesen mernek feltenni a devizahitelekről

Az első cikk bevezetője jól összefoglalja a lényeget:

“Hiába törlesztettem már milliókat, még mindig sokkal többel tartozom, mint amekkora kölcsönt felvettem – hallani sok devizahitelestől. Rossz hírünk van a többségük számára: még a “bankok elszámoltatása” után is nagyobb lesz a tartozásuk az eredetileg felvett hitelösszegnél. Egy esetleges piaci árfolyamú forintosítás során pedig nagyobb összegű forinthitelt kell felvenniük, mint amekkorát eredetileg bevállaltak. Az elmúlt 6-10 év izzadságos hiteltörlesztései tehát ebből a szempontból mit sem értek”

A második cikk pedig választ ad arra a kérdésre is, amelyre a válasz eddig is sejthető, sőt, biztosan tudható volt:

6. Felmondta a bank a lakáshitelemet jelentős késedelem miatt. Épp végrehajtás alatt állok, mi lesz velem?

Az elszámolást ebben az esetben 30 napon belül a végrehajtónál kell kérelmezni, aki köteles azt megküldeni az adósnak, illetve az elszámolásról megküldött értesítés időpontja után 30 napig nem lehet az adóst kilakoltatni. Lényeges továbbá, hogy amennyiben a végrehajtás alatt az adós a Pénzügyi Békéltető Testülethez (PBT) fordul, akkor a végrehajtást a testület döntéséig fel kell függeszteni, azonban a felfüggesztett ügyeket 60 napon belül újra kell indítani két esetben:

Ha a fedezetet elárverezték, vagy értékesítették
Ha nem volt árfolyamrés, illetve egyoldalú kamatemelés sem a szerződésben
Tehát az “elsöprő többséggel” megszavazott kétharmados kormány szerint teljesen rendben van, hogy a civil szakértők által feltárt bizonyítékokat teljesen figyelmen kívül hagyva úgy számoltatják el a bankokat, hogy az adósok még mindig többel fognak tartozni az eredetileg felvett összegnél. Az is rendben van, hogy a már végrehajtás alatt álló adósokat lerendezik annyival, hogy a végrehajtó újraszámolja a követelést, és minden folyik tovább. Ráadásul, ha már elárverezték, vagy értékesítették a fedezetet, akkor 60 napon belül mindenképp újraindul a végrehajtás.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.  

Látható, hogy -sok egyéb mellett-  messze vagyunk még az olyan, a világ civilizáltabbik felén már régóta bevett jogintézményektől, mint az elsétálás joga, vagy a magáncsőd. Messze vagyunk még attól is, hogy ha már dörgedelmes retorikával “elszámoltatjuk” a bankokat, akkor a végrehajtás alatt lévő adósokkal kapcsolatban esetleg feltegyük a “mi lett volna ha” kérdést: Vajon akkor is bedőlt-e volna az adós, ha a bank nem számolja fel tisztességtelenül az árrést, és nem emeli meg tisztességtelenül a kamatot?
A kétharmados kormány, ahogyan eddig is tette, ezúttal is letudja a dolgot annyival, hogy ha az adós nem bírta ki lábon állva a jogtalan fosztogatást az éppen aktuális “mentőcsomagig”, akkor így járt, és kész. Számoljon el a végrehajtóval, és a többi az ő dolga. Ha már nincs meg az ingatlana, akkor meg úgyis mindegy neki, ezért 60 napon belül újra kell indítani ellene a végrehajtást. Mert a bank természetesen azután sem maradhat pénz nélkül.

Csak a vak nem látja, hogy úgy kerülik a bedőlt adósok témáját, mint ördög a tömjént, hiszen ha velük érdemben kellene foglalkozni, akkor több ,a fentihez hasonló kényes kérdésre is válaszolni kellene. Ennél sokkal kényesebb kérdésekre is. Akkor pedig mi lenne a Csányival való közös meccsnézésekkel?

Az idei választásokon mesterhármast ért el a fideszkormány. Bayer Zsolt, a Fidesz egyik alapítója, és a Békemenet egyik fő szervezője, szemében valószínűleg a meghatottság könnyeivel írta meg “Most kezdődik” című szerzeményét, egyenesen a “kedves Viktorhoz” címezve. Akinek van gyomra hozzá, olvassa el. Kedvcsinálónak íme, néhány idézet belőle:

“Soha nem volt még ekkora felelősség a vállunkon.
Huszonöt évet vártunk erre a pillanatra.”

“És most, hogy harmadszor is sikerült, most, hogy elérkezett 1988. március 30-nak az igazi értelme, most kell belefognunk a legnehezebb munkába. Most kell megteremtenünk a jövő Magyarországát. Csak annyi előnyünk van, hogy előre látjuk a bajokat, de elég idősek vagyunk ahhoz, hogy ne csábítsanak el bennünket iszonyatos eszmék.”

“Miniszterelnök Úr, Kedves Viktor! Most tényleg rajtad a világ szeme. És most tényleg együvé tartozunk, mi, az egykor volt, talán soha sem volt „nagy generáció” árnyékából kilépett „kis generáció” tagjai, mi, ’63-sok és kicsit öregebbek, kicsit fiatalabbak – mi, mindannyian.
Nagy pillanat ez. És jó megélni.
Köszönöm.”

Kedves Bayer Zsolt, és “kedves Viktor”!

Midőn mi ezt olvassuk, a mi szemeinkben  nem a meghatottság könnyei csillognak, hanem a kétségbeesésé.

Ugyanis a nemzettársaink nem tudják mit cselekednek.

Mi hiába próbáltuk, és hiába próbáljuk velük megértetni, nem hisznek nekünk, mert mi nem vagyunk ott az M1-en, vagy más csatornákon, és nem vagyunk ott a nagy lapok hasábjain sem. Mi csak az utcán voltunk ott, mert az egyelőre még ingyen volt. Egyelőre. De ami ingyen van, az a nemzettársaink szerint, úgy látszik, nem komoly dolog.

Nem látják, hogy az Önök új Magyarországa félmillió magyar ember, és azok családjainak feláldozása árán fog felépülni.

Kedves Devizaadósok!

Ha van olyan, aki ezeket a sorokat olvassa, de eddig nem vett részt aktívan a küzdelemben, és még szavazatával sem támogatta azokat, akik kiálltak a frontvonalra, az gondolja át, mégis hogyan képzeli el a helyzet megoldását, és általánosságban a további életét Magyarországon.

Ugyanis mi szóltunk. Nem egyszer, nem kétszer. És eddig minden úgy lett, ahogy megjósoltuk. Megmondtuk azt is, hogy igazságos megoldás csakis társadalmi nyomással kényszeríthető ki, és azért dolgoztunk, hogy ez megvalósuljon. Nem valósult meg, hacsak azt a tízezer bírósági pert nem tekintjük annak, amit a kormány most egy tollvonással  le is “rendezett”, gondosan ügyelve rá, hogy az uzsora nagy része természetesen az adósok nyakán maradjon.

Mit csináltunk rosszul? Mit kéne még tennünk, hogy ennyi év hazudozás után félmillió adós ne feküdjön önként az áldozati oltárra, magával rántva adóstársat, kezest, családtagokat?

Gondolját át! Mi szóltunk. De mi sem leszünk itt örökké. – Kásler Árpád [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM