MI FIZETTÜK A BANKOKNAK SZÁNT ADÓT-ÉS FIZETJÜK TOVÁBB…

MI FIZETTÜK A BANKOKNAK SZÁNT ADÓT-ÉS FIZETJÜK TOVÁBB...

Ránk tolták a tranzakciós illetéket

Mi fizettük ki a bankoknak szánt adót – derült ki a jegybank elemzéséből.

A 11 legnagyobb pénzforgalmú banknál teljes mértékben megtörtént a tranzakciós illeték áthárítása – derül ki az MNB friss elemzéséből. Ezek szerint a bankszámla-tulajdonosok nem sokat változtattak bankolási szokásaikon, és a bankok be tudták szedni a drágább alapszolgáltatásokon az új adónem miatt kieső bevételeiket.

loading...

Mint a Portfolio.hu összesítéséből kiderül, a jegybank a leggyakrabban használt pénzforgalmi szolgáltatásokat, a készpénzfelvételi, a kártyás fizetésekhez köthető és az átutalási díjakat vizsgálta a tranzakciós illeték bevezetése és megemelése előtti, illetve utáni időszakban.

„Devizások”! Egyre nyilvánvalóbb, hogy az állam a bankrendszer országos hálózatát, valamint infrastruktúráját felhasználva szivattyúzza ki a lakosság erőforrásait. Cserében a bankok is jól járnak, egyetlen bankárt sem vontak eljárás alá, személyes felelős nincs.  A bankokra korábban kirótt büntetés pedig elenyésző a lakosságtól beszedett hatalmas összegekhez képest.

A lakossági bankkártyás fizetéseknél a bankok tavalyi kommunikációja szerint nem történt meg a tranzakciós illeték áthárítása, azonban ez annyiban igaz csak, hogy tranzakciós szinten nem jelent meg új vagy magasabb díjelem. Viszont az éves kártyadíjakkal a jegybank szerint teljesen áthárították a kormányzati terhet, átlagosan 1700-ról 3000 forintra nőttek az éves kártyadíjak (az alap betéti kártyáknál) – véli a jegybank.

Az áthárítást a cégek egy része megúszta, a jegybank feltételezése szerint azért, mert sok egyedi megállapodást kötöttek a pénzintézetek a nagy ügyfelekkel.

Hír24

loading...
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
HAMAROSAN ÍTÉLET!"DEVIZA"-"HITEL" ÜGY AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG ASZTALÁN.
HAMAROSAN ÍTÉLET!”DEVIZA”-“HITEL” ÜGY AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG ASZTALÁN

Magyar vonatkozású devizahitel-ügy az Európai Bíróság asztalán - Április 30-án várható ítélet a Kásler-ügyben Április 30-án hirdet ítéletet az Európai...

KÁSLER ÁRPÁD A KOSSUTH RÁDIÓBAN + IFJÚSÁG A MOZGALOMBAN.
KÁSLER ÁRPÁD A KOSSUTH RÁDIÓBAN + IFJÚSÁG A MOZGALOMBAN

KÁSLER ÁRPÁD A KOSSUTH RÁDIÓBAN + IFJÚSÁG A MOZGALOMBAN Lelkes fiatalok keresték meg A Haza Nem Eladó Mozgalom Pártot és...

Close