MEGTÁMADTÁK A POLITIKUSOKAT – TÜNTETÉS A FÖLDTÖRVÉNY ELLEN

MEGTÁMADTÁK A POLITIKUSOKAT-TÜNTETÉS A FÖLDTÖRVÉNY ELLEN

Kossuth téri tüntetés a földtörvény ellen. 2014. 05. 06.

A Kossuth téren a Parlament alakuló ülésének napján egész nap demonstrálók tiltakoztak Gaudi-Nagy Tamás vezetésével a földtörvény ellen.

Nem kellett sokat várni, hogy tetőfokára hágjon az indulat, a képviselők megjelenése olaj volt a tűzre, és a tüntetők közül többen is megrohanták és szidalmaztak Parlamentből kilépő politikusokat. Hende Csaba honvédelmi és Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert és Hörcsik Richárd fideszes képviselőt üldözőbe is vették, amikor elhagyták az alakuló ülést, és megzavarták Bajnai Gordon sajtótájékoztatóját is, és inzultus érte a Vajdasági Magyarok Szövetségének elnökét is.


A helyszínen készenléti rendőrök kezdtek gyülekezni a tüntető ellenében, de beavatkozás eddig nem történt. Úgy gondolom hogy az időhúzásnak vége, a megoldatlan társadalmi kérdések miatt egyre inkább radikalizálódni fog a közhangulat.(T.J.)forrás: tatarjozsef.bloglap.hu

MAGYAR NEMZET:
Megtámadták a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét a Parlament előtti tüntetésen. A demonstrációt a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás szervezte a földtörvény módosításáért. A rendezvényen 15 napot adtak az Országgyűlésnek arra, hogy helyezze hatályon kívül a jogszabályt.

A tüntetők nem sokkal 9 óra után jelentek meg a Kossuth tér közelében. A járdán kezdték gyártani a transzparenseket. A demonstrálókat a készenléti rendőrök sorfala választotta el a Parlamentbe érkező képviselőktől. A demonstráció főszervezője a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás ezután érkezett meg. A tüntetőket addig nem engedték a Kossuth térre, amíg minden képviselő biztonsággal be nem jutott az épületbe. A Jobbik volt országgyűlési képviselője ötpontos petíciót olvasott fel, ebben ultimátumot adott az újonnan alakult Országgyűlésnek. Azt kéri, hogy a parlament 15 napon belül helyezze hatályon kívül a május 1-jén hatályba lépett földtörvényt, és módosítsa Magyarország alaptörvényét, különben sztrájkot és blokádot szervez. „A tavaly elfogadott, 2013. évi 122-es törvényt a mező és erőgazdasági földek forgalmáról, ezt a gyalázatos, hazaáruló törvényt helyezzék hatályon kívül, és állítsák meg a külföldiek tulajdonszerzését, ami most, ezekben a percekben is zajlik. Szent anyaföldünket most is elrabolják a külföldi földrablók” – mondta Gaudi-Nagy Tamás.


A tüntetésen részt vett Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője is. A képviselő bár ismét Brüsszelbe készül, illegitimnek tartja Magyarország uniós csatlakozását. Szerinte a magyar termőföldet ki kellene venni a szerződésben felsorolt tőkejavak közül, amik szabadon cserélhetnek gazdát magyar és külföldi állampolgárok között. „Haladéktalanul kezdjen az Európai Bizottság hazánk EU-csatlakozási szerződésének nemzeti érdekű felülvizsgálatára irányuló tárgyalásokat Magyarország kormányával. Különösen a csatlakozási szerződés által megsértett alapelvek érvényre juttatása, ezen belül a magyar termőföld tőkejavak szabad áramlása köréből kivétele érdekében.”

A tüntetés akkor vesztette el békés jellegét, amikor a demonstrálók megrohamozták és körbekerítették a Parlamentből távozó Vajdasági Magyarok Szövetsége elnökét. Pásztor Istvánt hazaárulónak nevezte Gaudi-Nagy Tamás, a tüntetők pedig elkezdték lökdösni. A támadást a Miniszterelnökség, a Fidesz-frakció és az MSZP is elítélte. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közleményében a nemzet egysége elleni támadásnak nevezte a történteket.
A Jobbik is elítéli Pásztor István megtámadását. A radikális párt közleményében felhívja a figyelmet arra is, hogy Gaudi-Nagy Tamás már nem tagja és nem is képviselője a pártnak, ezért semmilyen közösséget és felelősséget nem vállalnak a történtekért. A párt szégyenletesnek tartja az esetet, azt írják: ezt telefonon Pásztor Istvánnal is közölték.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM