A BEHAJTÓ VISZI AZ AUTÓT? KÖNNYEN A VÁDLOTTAK PADJÁN TALÁLHATJA MAGÁT!

A BEHAJTÓ VISZI AZ AUTÓT? KÖNNYEN A VÁDLOTTAK PADJÁN TALÁLHATJA MAGÁT!


Oszd meg, add tovább! Jó, ha tudod!

 

T á j é k o z t a t ó

 

Felmondott autóhitel-szerződések esetében a bank vagy az bank megbízásából eljáró „behajtók”
illetve általuk a megbízó pénzintézet és az adósok számára.
Abban az esetben, ha az autótulajdonos ügyfél az autó átadását megtagadja, ideje a fennálló jogi helyzetet az alábbiak szerint, mint a megbízó, mind a behajtással megbízott cég, illetve az utóbbi cég megbízása alapján eljáró „behajtás” foganatosításában eljáró személynek az alábbiak szerint kezelni.

Ez a tájékoztatás a valós jogi helyzetet elemzi és ajánlás mindazoknak, akik ez alapján sok esetben a bankok és pénzintézetek téves és hiányos tájékoztatása folytán a megbízó által rájuk bízott feladatokat szeretnék „eredményesen” kivitelezni és megoldani!

Ajánlatos tüzetesen végigolvasni, megszívlelni, illetőleg a megbízónak bemutatni, nehogy utóbb a behajtásban személyesen részt vevő cég, illetőleg annak érintett képviselője, vagy dolgozója kellemetlen helyzetbe kerüljön és a továbbiakban végzett általa és a megbízó pénzintézet szerint „önhatalommal” végzett tevékenysége miatt visszamenőlegesen az elmúlt 5 évben végzett „áldásos” tevékenységük okán az adósok által indított kártérítési perek kötelezettjeiként, illetőleg a Btk. szerint büntetendő „jármű önkényes elvétele” bűncselekmény elkövetése miatt a vádlottak padján találják magukat!

A „behajtásokért” a bankoktól kapott pénz fejében, illetőleg ezáltal a bankok ügyfeleinek okozott károkért „cserében”.
A bankok és pénzügyi intézmények vételi jogukkal csak az autó megvásárlásától számított 5 éven belül élhetnek!

Sok hitelező megpróbálja e jogát „legalizálni” és becsapva ügyfeleit aláírat velük egy második vételi jogi opciós újabb 5 éves opciós szerződést, de sajnálatos módon, akármennyire élővé teszi ismételten a vételi jogi opcióra vonatkozó szerződést, az nem válik attól törvényessé!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A vételi jogi opciós szerződések megkötésére ugyanis a hitel teljes futamidejében csak egyszer, az első 5 évben van jogszerűen lehetősége.

FONTOS: Utána akárhányszor írat alá az ügyféllel ilyen szerződést, vagy köttet vele teljesen jogellenesen !
Az nem jogosítja fel arra, hogy a futamidő egésze alatt magánál tartsa az autótulajdonos törzskönyvét, és hogy „vigye” az autót önhatalommal a futamidő alatt bármikor !

loading…


Még akkor sem, ha hivatkozik a hitelező a banki általános szerződési feltételekre, vagy üzletszabályzatra, amelyben „elfogadtatta” az ügyféllel, hogy a futamidő egésze alatt nála marad a törzskönyv!

NCK: A pénzintézetek által kidolgozott Üzletszabályzat, vagy Általános Szerződési Feltételek nem írják felül a hatályos Magyar törvényeket!
………………………………………………………………..
Dr.Budaházi János ügyvéd 
2030. Érd. Mályva utca 14.
Tel: 06-70-632-3583
Vezetékes telefon/fax: 06-23-360-472
H-CS 08:00-17:00-ig
Pénteken 08:00-15:00-ig
Ügyelfogadás kizárólag telefonos egyeztetés után lehetséges. 

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás