A BEHAJTÓ VISZI AZ AUTÓT? KÖNNYEN A VÁDLOTTAK PADJÁN TALÁLHATJA MAGÁT!

A BEHAJTÓ VISZI AZ AUTÓT? KÖNNYEN A VÁDLOTTAK PADJÁN TALÁLHATJA MAGÁT!

A BEHAJTÓ VISZI AZ AUTÓT? KÖNNYEN A VÁDLOTTAK PADJÁN TALÁLHATJA MAGÁT!

[good_old_share]


Oszd meg, add tovább! Jó, ha tudod!

 

T á j é k o z t a t ó

 

Felmondott autóhitel-szerződések esetében a bank vagy az bank megbízásából eljáró „behajtók”
illetve általuk a megbízó pénzintézet és az adósok számára.
Abban az esetben, ha az autótulajdonos ügyfél az autó átadását megtagadja, ideje a fennálló jogi helyzetet az alábbiak szerint, mint a megbízó, mind a behajtással megbízott cég, illetve az utóbbi cég megbízása alapján eljáró „behajtás” foganatosításában eljáró személynek az alábbiak szerint kezelni.

Ez a tájékoztatás a valós jogi helyzetet elemzi és ajánlás mindazoknak, akik ez alapján sok esetben a bankok és pénzintézetek téves és hiányos tájékoztatása folytán a megbízó által rájuk bízott feladatokat szeretnék „eredményesen” kivitelezni és megoldani!

Ajánlatos tüzetesen végigolvasni, megszívlelni, illetőleg a megbízónak bemutatni, nehogy utóbb a behajtásban személyesen részt vevő cég, illetőleg annak érintett képviselője, vagy dolgozója kellemetlen helyzetbe kerüljön és a továbbiakban végzett általa és a megbízó pénzintézet szerint „önhatalommal” végzett tevékenysége miatt visszamenőlegesen az elmúlt 5 évben végzett „áldásos” tevékenységük okán az adósok által indított kártérítési perek kötelezettjeiként, illetőleg a Btk. szerint büntetendő „jármű önkényes elvétele” bűncselekmény elkövetése miatt a vádlottak padján találják magukat!

A „behajtásokért” a bankoktól kapott pénz fejében, illetőleg ezáltal a bankok ügyfeleinek okozott károkért „cserében”.
A bankok és pénzügyi intézmények vételi jogukkal csak az autó megvásárlásától számított 5 éven belül élhetnek!

Sok hitelező megpróbálja e jogát „legalizálni” és becsapva ügyfeleit aláírat velük egy második vételi jogi opciós újabb 5 éves opciós szerződést, de sajnálatos módon, akármennyire élővé teszi ismételten a vételi jogi opcióra vonatkozó szerződést, az nem válik attól törvényessé!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A vételi jogi opciós szerződések megkötésére ugyanis a hitel teljes futamidejében csak egyszer, az első 5 évben van jogszerűen lehetősége.

FONTOS: Utána akárhányszor írat alá az ügyféllel ilyen szerződést, vagy köttet vele teljesen jogellenesen !
Az nem jogosítja fel arra, hogy a futamidő egésze alatt magánál tartsa az autótulajdonos törzskönyvét, és hogy „vigye” az autót önhatalommal a futamidő alatt bármikor !

loading…


Még akkor sem, ha hivatkozik a hitelező a banki általános szerződési feltételekre, vagy üzletszabályzatra, amelyben „elfogadtatta” az ügyféllel, hogy a futamidő egésze alatt nála marad a törzskönyv!

NCK: A pénzintézetek által kidolgozott Üzletszabályzat, vagy Általános Szerződési Feltételek nem írják felül a hatályos Magyar törvényeket!
………………………………………………………………..
Dr.Budaházi János ügyvéd 
2030. Érd. Mályva utca 14.
Tel: 06-70-632-3583
Vezetékes telefon/fax: 06-23-360-472
H-CS 08:00-17:00-ig
Pénteken 08:00-15:00-ig
Ügyelfogadás kizárólag telefonos egyeztetés után lehetséges. [good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM