MEGINT TRÜKKÖZNEK A BANKOK! OSZD MEG!

MEGINT TRÜKKÖZNEK A BANKOK! OSZD MEG!

MEGINT TRÜKKÖZNEK A BANKOK! OSZD MEG!

Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem

Ez a hír eléggé fontos éppen ezért nélkülözhetetlen a bejegyzés megosztása !!!

Veszélyes vizekre evezett a KH Bank (állítólag az Erste bank is küldött hasonló levelet) akkor, amikor az adatbekéréssel meg akarja úszni a tisztességtelen kamatemelésekre vonatkozó visszatérítési kötelezettségét úgy, hogy át akarja értékelni a lakossági szerződéseket nem fogyasztási típusú szerződésekre!!!A KH Bank a napokban kiküldött egy adategyeztetésről szóló levelet. A levélben először a visszatérítéséről tesz említést , majd ezt követően olyan kérdéseket tesz fel, amiből könnyen azt a konzekvenciát fogja levonni, hogy a kölcsön nem fogyasztói szerződés.

(természetesen nem, hanem valójában vegyes határidős befektetési ügylet, melynek tényét a bank elhallgatta a fogyasztó elől, és amelyre a fogyasztónak a szerződés megkötés pillanatában a szerződéses akarata nem terjedt ki. szerk.)

A kert adatok egyébként kifejezetten arra vonatkoznak, hogy az ügyfélnek és a szerződésben szereplő többi személynek van-e bármilyen vállalkozása a megjelölt fedezeten bejelentve. Ez nem csak azt a veszélyt jelenti, hogy nem kapja meg a törvényben meghatározott visszatérítést, de azt is jelentheti, hogy a későbbiekben a fogyasztókra vonatkozó törvényi hivatkozásokat sem használhatja egy perben !! 
Nem kell tehát semmiféle adatot megadni, erre senki és semmi kötelezettséget nem támaszt . Viszont ennek a levélnek az alapján nagyon szívesen feljelenteném az MNB-nél ezt a bankot. Aki szinten így gondolkodik és érintett ebben a konkrét esetben az jelezze!Tehát a bejegyzést megosztani kell, és semmit nem közölni senkinek, mert erre az ügyfeleket nem kötelezte senki! Megjegyzem, hogy ezzel nem csak a visszatérítést úszhatja meg, de a "forintosítást" sem végezheti el, de ezekre a szerződésekre korábban az árfolyamrögzítést sem adhatott volna, amihez a Bank adókedvezményben is részesült. 
Mindenesetre hétfőn egy fogyasztóvédelmi eljárást kell ellenük kezdeményezni! És ez így is lesz!

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM