KÉSZPÉNZBEN IS JÁRHAT A BANKI TÚLFIZETÉS

KÉSZPÉNZBEN IS JÁRHAT A BANKI TÚLFIZETÉS.

Készpénzben is járhat a banki túlfizetés

Akár készpénzben megkaphatnák a devizahitelesek az árfolyamrés és a bankok egyoldalú szerződésmódosításai miatti kártérítést.

Ez pedig óriási lehetőség lenne azoknak az adósoknak, akik pénzzavarban vannak, hiszen a többévnyi túlfizetés és annak kamatai a Blikk korábbi számításai szerint a milliós összeget is elérhetik.


– Szeptemberben, az erről szóló törvény alapján dőlhet el, milyen formában kapnák meg az ügyfelek a pénzt – mondta a Hír Tv-nek Vonnák Balázs, a jegybank igazgatója. – Ez vagy a tőketartozást csökkentené, vagy készpénzben járna vissza.

Vonnák egyébként megerősítette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi számításait, miszerint a pénzügyi vállalkozásoknak összesen 900 milliárd forintjukba kerül majd a devizahitelesek kártalanítása. Ez valószínűleg végleges összeg, hiszen a pénzintézeteknek a jegybank előírásai szerint kell majd kiszámolniuk. Ha pedig nem így teszik, az MNB utasítani fogja őket, hogy számoljanak újra.


A kártalanítás módja várhatóan a hitelesek jövőbeni törlesztését is nagyban befolyásolja. Ha készpénzt kapnak, úgy jelentős összeghez jutnak, igaz, a törlesztésük alig csökken. A forintosítás után ugyanis várhatóan csak a feleslegesen fizetett kamattöbblet kopna ki a törlesztésből, ami az átlagos hiteles esetében néhány ezer forintot jelentene havonta. Ha viszont a milliós összeg a tőketartozást csökkentené, úgy a későbbi részlet a Blikk számításai szerint mintegy negyedével lenne kisebb. – Blikk

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM