Már számolatlanul kapják a pofonokat a bankok a bíróságoktól

Két nappal ezelőtt kézhezvett alábbi kereseti kérelmemnek megfelelő, szerződési feltétel érvénytelenségét megállapító Fővárosi Törvényszéki ítéletnek legfőbb értéke az, hogy pontosan annak megfelelően hozott döntést a bíróság, ahogy a Kúriának 2/2012. (XII.10.) PK Véleménye valamint az Európai Bíróság előzetes döntéshozatali eljárásaiban hozott ítéleteiben ezt meghatározza.

Hivatalból észlelte az ítélet 6. oldalán irt indokolás szerint azt, hogy a kölcsönszerződés törvényi előírást sértett azzal, hogy nem tartalmazza a szerződés a teljes hiteldíjmutató számítása során figyelembe nem vett egyéb költségek pontos összegét, ezért megsértette a szerződés aláírásakor hatályos 1996. évi CXII. tv. 213. § 1. bek. b. pontja szerinti kogens rendelkezését.


Törvénysértés folytán a 2/2012. PK Vélemény rendelkezését figyelembe véve a keresetlevelemben megjelölt vitatott szerződési feltétel tisztességtelenségét az ítélet már nem vizsgálhatta.

—————————-

Ennek az itéletnek alapján megállapítható az, hogy nem tudok annyi semmiség megállapításra alkalmas okot megjelölni, hogy a bíróság még egyet, vagy többet ne találjon.


 

Bizonyítottan olyanok a bankok által diktált devizában nyilvántartott kölcsönszerződések, mint az állatorvosi ló. Minden elképzelhető betegség – hiba – fellelhető ebben.

 

A bankok magatartása pedig ezek után a törvényességgel kapcsolatosan olyan, mint annak a mesefilmben harciaskodó alaknak magatartása, aki azt követően, hogy a harcban már két keze és két lába is elveszett, még mindig nem ismeri be vereségét.

 

Siófokon 2013. október 13.

 

Léhmann György

Szólj hozzá

Hozzászólás