Dr.Léhmann-Egy tál lencséért ne adják jogaikat

Dr.Léhmann György-Egy tál lencséért ne adják jogaikat

Ma reggel a Már számolatlanul kapják a pofonokat a bankok a bíróságoktólcímű írásom után kaptam az alábbi üzenetet:

From: K……………. B………. [mailto:k………………….@gmail.com]
Sent: Sunday, October 13, 2013 8:34 AM
To: Dr. Léhmann György
Subject: Fwd:

Tisztelt Ügyvéd Úr!

 Köszönöm minden értesítő levelét és fáradságos munkáját. Az elmúlt napokban kaptam a fenti levelet, ami azt igazolja, hogy a bankok valamerre elindultak az Ön áldásos és nagyon fáradságos munkáját  követően.

Nagyon meglepődtem amikor elolvastam az AXA Banktól kapott, kamat csökkentésről értesítő levelet. Eddig abban a szerencsésnek mondható helyzetben vagyok, hogy késedelem nélkül tudom fizetni a tartozás kamatát és kezelési költségét, de ki tudja meddig.


Aztán az jutott eszembe, hogy az eddig a Bank által egy oldalúan jogtalanul megállapított és általam befizetett pénzzel mi lesz?

A kölcsönt 2008. szeptemberében vettük fel, ez egy halasztott tőke törlesztésű módozat éves kamat periódussal. A korábban minden évben megkapott hasonló levelek mindig emelkedésről szóltak. Kezdtük 188 CHF havi részlet forintra átszámított összegével, aztán még  ebben a hónapban is 261.04 CHF- nek megfelelő forint összeget  fizettem.

Kérdésem: Van-e lehetőség arra, hogy a Bankot valamilyen módon rá tudjam venni, hogy visszamenőleg is csökkentse a kamatot és az eddig befizetett összegeket beszámítsa, mert hogy a svájci alapkamat már sokkal korábban csökkent és ezt ők figyelmen kívül hagyták?

Ügyvéd Úrtól kapott korábbi levélben azt tanácsolta, hogy az adósok egyet ne tegyenek, hogy a Bankkal leüljenek egyezkedni.

Köszönettel tartozom Önnek minden ebben az ügyben megtett fáradozásáért. Az Isten áldja meg és adjon erőt a továbbiakhoz. Várom válaszát, ha tud rám időt szakítani. Tisztelettel: B……. K……..


—————————-

Ebből a levélből állapítható meg az, hogy miért elleneztem azt, hogy az adósok leüljenek tárgyalni. Azért elleneztem, mert tudtam előre azt, hogy az a Bank aki szemrebbenés és bármiféle bűntudat nélkül elviseli azt, hogy vétkes magatartása miatt több ezer magyar ember önkezével vetett életének, magyar családok százezreinek élete lehetetlenült el, milliók vándorolnak el hazájukból munkát keresni, attól tisztességes, erkölcsi normáknak megfelelő egyezség nem várható el.

Ebből a levélből tudható meg az, hogy az a bank, amelyiknek szerződéséről immár folyamatosan megállapítják azt, hogy tisztességtelenül és törvénytelenül határozta meg az adósokkal meg nem tárgyalt szerződési feltételeket taktikát változtatott. Úgy döntött, hogy hitvány üveggyöngyökre cseréli az adósoknak jogos, túlfizetésből eredő követelését.

Mondjuk a ténylegesen 1/20-ad részre zsugorodott kamatuk helyett most nagylelkűen felajánlanak 1-2 százalék kamatcsökkenést akár minden indok nélkül csupán jóságból úgy, hogy ezért cserébe az adósok minden jogos követelésükről mondjanak le. Majd aláírattatnak az adósokkal ismét, ugyanúgy mint az árfolyamrögzítés során tették közjegyzői tartozás elismerési, szerződésmódosítási okiratokat, abban majd megállapítják azt, hogy adós örökre lemondott minden jogos igényéről, és a közjegyzők újabb asszisztálása mellett részükről a problémát megoldották.

Alappal tartok attól, hogy a Kormányzat az esetben, ha majd „megoldja” a problémát ugyanígy jár el. Az árfolyamrögzítéssel kapcsolatos kormányzati intézkedésből kiindulva, semmi jó nem várható tőlük.

A bankoknak és Kormányzatnak sajnos ez idő szerint egy célja van. Valahogy, a bankok számára a legkisebb vesztességgel ezt a problémát a bankok megússzák. Ezt meghaladóan nem számít itt sem jogrend, sem tisztesség, sem erkölcs, sem emberélet, semmi. 

Soha nem az megoldandó számukra, hogy egyszer végre ebben a korrupciótól, mint rákos daganattól megfertőzött országban a törvényes jogrend a devizaalapú forintkölcsön szerződéseknél helyreálljon, hanem az, hogy a rákos daganatot valahogy elfedjék.

Ezért kérem az adósokat arra, hogy ameddig a bankok által okozott törvénytelen állapot miatti jogos kártalanításuk nem következik be, addig egy tál lencséért a jogaikról ne mondjanak le.

És a levélben olvasható javaslatomat is fenntartom arra vonatkozóan, hogy nincs értelme a bankokkal egyezkedni. A skorpió soha nem fog dorombolni, akárhogy simogatják.

Siófokon 2013. október 13. napján.

Léhmann György

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM