LÉHMANN ÉS VARGA A “DEVIZAHITELESEKÉRT”

LÉHMANN ÉS VARGA A "DEVIZAHITELESEKÉRT".

Akár csak április 5-én, most december 12-én is telt ház fogadta Dr. Léhmann Györgyöt Kaposváron, a Kapos Hotel Kristálytermében.

A Somogy megyei Jobbik által megrendezett lakossági fórumra számos kárvallott, becsapott magyar ember érkezett megyeszerte több településről is. Az ok nyilvánvaló volt. Az emberek minden bizalma elszállt, a kormány jogi csűrés-csavarása nyomán, hogy valaha kilábalhatnak abból a csapdából, amibe szükségből felvett deviza(?) hiteleik révén a gátlástalan bankok taszították.

A kaposvári fórumra Léhmann Györgyöt elkísérte Dr.Varga István – Magyar Nemzeti Bank megszűnt Felügyelőbizottságának tagja is, akit a Jobbik által Budapesten szervezett devizahiteles demonstráció alkalmával ismerhettünk meg igazán.

loading...Berkes Gábornak, a Jobbik kadarkúti elnökének rövid beköszönője után a foglalkozását tekintve gépészmérnök Varga István azzal nyitotta meg a fórumot, hogy a fórum célja: hogyan oldjuk meg tisztességesen adósságunk lerendezését. Természetesen ez kétélű dolog, hiszen ha a bankok elvárják a tisztességet az adósoktól, azok ugyanezt várják el a bankoktól, és tovább menve, a kormányzattól. Dr. Varga István vázlatában volt két szerződő fél. A bank és az adós. Az egyik oldalán van az igazság, a másik oldalán a gazság. A kettő között ott van az az „i” betű, és ezt húzogatjuk most ide-oda. A kormány ezt az „i” betűt áttette a másik oldalra, és olyan törvényeket hozott, hogy az a banki törvényeket szolgálja ki, minden határon túl! Nekünk az a dolgunk, hogy visszavegyük az „i” betűnket, és megmutassuk, ez a mienk, az igazság a mi oldalunkon, és azért ki is állunk.

– A devizaalapú kölcsön fogalmát a mai napig nem határozta meg törvény! – figyelmeztetett Dr. Varga István, majd végül kiemelte: – A tisztesség számonkérését erővel vívhatjuk ki úgy a bankokon, mint a kormányon, és ezt tömegbeadványok segítségével érhetjük el, amit az államigazgatásra zúdítunk. Ehhez azonban összefogásra van szükség!

Dr. Varga István elgondolkodtató, mi több megszívlelendő tanácsai után „szakmai síkra” terelődött a fórum.

Dr.Léhmann György siófoki ügyvéd, aki számtalan devizahiteles perben képviselte a bankok által aljas módon megvezetett, becsapott adósokat,- győztesen, adott tanácsokat a teremben megjelent banki kárvallottaknak.

loading...

Dr. Léhmann György a jog nyelvén világított rá a bankok, és velük együtt a kormányzat jogsértéseire, kiemelve azokat jogi útvesztőket amivel ezek az intézmények megvezették azt a több tízezer kárvallottat, akik kellő tájékoztatás hiányában, sőt egyenesen félrevezetve, sétáltak bele az adósságcsapdába, amiből már nem, vagy hatalmas áldozatok árán volt kiút. A tömegek megvezetése már 1993-tól folyik ezekkel a különböző kölcsönszerződésekkel, Magyarországon kívül s belül egyaránt. Nálunk főleg Gyurcsány „uralkodása” alatt szaladt el a ló a bankokkal a különféle árfolyam változtatásokkal, illetve ezek félretájékoztatásával. Természetesen az Orbán orrmány sem volt jobb a Deákné vásznánál, sőt, ők ráadásul tetézték a bajt. Becsapták az embereket!

Léhmann szerint az utóbbi négy szerződéssel rommá verték a jogállamiságot, de nekünk nagyon komoly sanszot adtak, hogy fellélegezhetünk. A számtalan jó tanács mellett, amivel a siófoki ügyvéd elhalmozta a hallgatóságot, két fontos dologra hívta fel a figyelmet: az egyik, az aláírások felelőssége. Ha sikerül a banknak mindenféle papírfecnit aláíratni, az soha nem vezet jóra, és előbb-utóbb visszaüt. Célszerű minden aláírás előtt tájékozódni, (lehetőleg ne a banktól) és nem megijedni a fenyegetésektől. De fontos az is, ha a megemelt hitelösszeget már nem tudja az adós rendszeresen fizetni, egy kis pénzmaggal a jóhiszeműséget, tisztességet illő fenntartani! Legalább annyival, amit a szerződés kötésekor kértek.A fórum végén se vége se hossza nem volt a sok kárvallott, becsapott kérdéseinek. A csaknem három órás monstre beszélgetés végén azonban Kesztyűs Attila, a Jobbik megyei elnöke megjegyezte, időnként igenis szükség van az ilyen rendezvényekre, mert így tájékozódhat a szervezet, melyek azok az égető kérdések, amelyek megoldásának elősegítésében ki kell állni az emberek mellet, de nem csak a megyében! Hosszan lehetne sorolni azokat az érveket, jogszabályokat, amelyeket az ügyvéd úr a jogtalan haszonszerzés érdekében a bankok és cinkosaik a Gyurcsány-Orbán kormányok ellen felhozott, de erre hely és idő kevésnek bizonyulna. Ellenben ha élhetnék egy javaslattal, meg kell őket hallgatni, személyesen. Akár egy ilyen tartalmas, őszinte fórum keretén belül.

Bár Somogyban, Kaposváron, nagyon sok embert érint a bankok devizahiteles nagy csalása, sem az írott, sem pedig az elektronikus sajtót ez nem érdekelte, ugyan fel lettek kérve, nem tették tiszteletüket. Talán mert a Jobbik szervezte? De ezen úton üzenjük a somogyi kanászkürtnek, a lapostévének, valamint a többi „független”(?) sajtóorgánumnak, nem a Jobbik és nem a résztvevők vesztettek azzal hogy távol maradtak. Minden harmadik embernél jegyzetfüzet, papírlap volt, és lázasan jegyzeteltek. De jócskán akadt aki diktafonra, vagy telefonjára rögzítette a fórumot. (rövidesen a Jobbik Somogy megyei hivatalos facebook oldalán is hallható lesz a hanganyag!)Hogy aztán otthon a családnak, ismerősnek, akik nem tudtak (vagy nem mertek) eljönni, elmondhassák az ott hallottakat! Valóban pártatlanul! A somogyi narancsligetekkel, és a Szita-érával mit sem törődve! Mert ismét bebizonyosodott Somogyban, ami manapság az emberek bőrére megy, azt ki kell mondani, és meg kell oldani.

Ahogy Dr. Varga István mondta: – együtt közösen! A jövőben ezt szeretné segíteni a Jobbik, Somogyban! (TLT) – jobbik.hu

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
PÓKA LÁSZLÓ-UTUNKAT FOLYTATJUK A KIFOSZTÓK ELZAVARÁSÁIG.
PÓKA LÁSZLÓ-UTUNKAT FOLYTATJUK A KIFOSZTÓK ELZAVARÁSÁIG

PÓKA LÁSZLÓ-UTUNKAT FOLYTATJUK A KIFOSZTÓK ELZAVARÁSÁIG Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!   A kitiltási ügy a rendőrségen folytatódik Ilonka volt az...

"FORINTOSÍTÁS" - ÚJABB CSAPDA AZ ÁRFOLYAMGÁTASOKNAK!
“FORINTOSÍTÁS” – ÚJABB CSAPDA AZ ÁRFOLYAMGÁTASOKNAK!

"FORINTOSÍTÁS" - ÚJABB CSAPDA AZ ÁRFOLYAMGÁTASOKNAK! 173 ezren kerülnek óriási dilemmába, nagy a tét Jövő tavasszal megszűnik az árfolyamgát, májustól...

Close