LE TUDJÁK ÁLLÍTANI A KILAKOLTATÁSOKAT JÓZSEFVÁROSBAN.

LE TUDJÁK ÁLLÍTANI A KILAKOLTATÁSOKAT JÓZSEFVÁROSBAN.

LE TUDJÁK ÁLLÍTANI A KILAKOLTATÁSOKAT JÓZSEFVÁROSBAN.


Ahol van akarat, ott megoldás is születhet!

Megtalálták a jogi megoldást, Pikó András leálltja a kilakoltatásokat Józsefvárosban

Már csak az ő aláírására van szükség, és leállítják a kilakoltatásokat Budapest VIII. kerületében – derült ki Pikó András józsefvárosi polgármester szombat délelőtti Facebook-posztjából.Pikó András polgármester

Ma reggeli levelek között ott volt a jegyzőé: megoldották a jogi problémát, hétfőn reggel már csak alá kell írnom az utasítást "a bérlakások kiürítésére vonatkozó eljárások felfüggesztéséről".
Nagyon megkönnyebbültem.

Minden eset más és más, és mindegyiket alaposan meg fogjuk vizsgálni, hgoy igazságos és emberséges döntéseket hozzunk majd, de a november 15-től életbe lépő moratórium arra is lehetőséget ad, hogy ahol lehet, a megoldásokat is kidolgozzuk.

A politikusnak ez az első döntése volt az október 13-i választási győzelme után. Azért kellett várnia vele, mert a fideszes ellenfele, Sára Botond kifogást nyújtott be az eredmény ellen, és bár ezt elutasították, jogerős döntéssel a háta mögött csak hétfőn foglalhatta el a hivatalát. Ráadásul e kellett hárítani még egy akadályt, a kilakoltatási moratórium hatályba lépéséhez ugyanis bizottsági döntésre is szükség van, az immár ellenzéki többségű testület azonban csak november 7-én tud megalakulni. Aki a jogi megoldást megtalálta a VIII. kerület távozó jegyzője volt. Ő konstruktivitást ígért, és úgy tűnik, be is tartotta a szavát.

Pikó András az egyik pénteki Facebook-bejegyzésében hangsúlyozta, a kilakoltatások leállítása nem azt jelenti, hogy többmilliós adóssággal bárki bármeddig lakhat az önkormányzati bérlakásban, de azt igen, hogy elhelyezés nélkül nem lakoltatnak ki senkit.

Ez a kép mindent leír a helyzetemről – ott alul még kellene pár név…

Mai első utasításom a novemberi kilakoltatási moratóriumig végrehajtandó kilakoltatások leállítása.
Kiderült, bizottsági döntés kellene hozzá, de bizottság nincs, hisz a fellebbezések után leghamarabb 7-én tud megalakulni a testület és a bizottságok. Addigra sok család kerülhet utcára.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az elköszönö jegyző arról biztosított, hogy dolgoznak a megoldáson, nagyon bízom benne hogy megtalálják. A kilakoltatások leállítása természetesen nem azt jelenti, hogy többmilliós adóssággal, bárki bármeddig lakhat az önkormányzati bérlakásban, de azt igen, hogy elhelyezés nélkül nem lakoltatunk ki október végén és hogy minden olyan esetben, amikor van más megoldás, azt kell választani, illetve kidolgozni.

Ehhez idő és az ügyek alapos kivizsgálása szükséges, azt biztosítaná a folyamat megállítása.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM