KÖZÉRDEKŰ PERBEN GYŐZELEM A DEVIZAHITELESEK JAVÁRA!

KÖZÉRDEKŰ PERBEN GYŐZELEM A DEVIZAHITELESEK JAVÁRA!

KÖZÉRDEKŰ PERBEN GYŐZELEM A DEVIZAHITELESEK JAVÁRA!

[good_old_share]


Fontos döntés! Közérdekű perben döntött a Kúria a devizahitelesek javára.

 

Győztek az autóhitelesek! Nem viheti el a bank szó nélkül a kocsit – írja a blikk.

A hitelügyekre szakosodott szegedi ügyvédnő, dr. Bihari Krisztina indította perben gyakorlatilag darabokra szedték a Lombard Lising Zrt. devizahiteles üzletszabályzatát. A keddi ítélet iránymutató a bíróságok számára a hasonló ügyekben indított egyéni perekben is.
– A döntés legalább 600 ezer embert érint, de meggyőződésem, hogy minden devizahiteles perben jelentőséggel bír, hiszen a bankok kisebb nagyobb különbségekkel azonos üzletszabályzatokkal dolgoznak – fejtegette az ügyvédnő, és hozzátette: végre az ítészek ráléptek arra az útra, amely fokozatosan meg fogja oldani a családok ezreinek létbizonytalanságát okozó problémát. A szerkesztőségünknek is eljuttatott bírósági dokumentumokból kiderült, hogy a bankok nem küldhetnek behajtókat az adósok autójáért, s még adataikat sem adhatják ki. Kizárólag bírósági határozat alapján lehet az ügyfelek értékeit elvinni.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Sokan figyelik árgus szemekkel miként változik a devizák árfolyama, de a jövőben erre sem lesz szükség. A bankok a fix törlesztőrészletes szerződéseknél nem változtathatnak a havi összegeken.
– A rendkívüli árfolyam változások terhei nem változtathatják meg a havi törlesztőrészleteket a futamidő végéig. Akinek a bank a futamidő alatt emelt, annak ez az összeg visszajár – magyarázta Bihari Krisztina, és utalt arra is, hogy az azonnali felmondásoknak is vége, hiszen a Kúria döntése szerint a 15 napos fizetési késedelem utáni szerződésbontás törvénytelen.

A Blikkben több olyan tragikus történetet is közöltünk, amelyekben az adósok azután is fizették a hitelüket, hogy az autójukat ellopták, vagy totálkárosra törték. Ennek is vége, hiszen az ilyen esetekben a banknak a biztosító által fizetett kárösszeget le kell írniuk a tartozásból, vagyis törlesztésként kell kezelniük. K. Sz.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM