KÖZÉRDEKŰ PERBEN GYŐZELEM A DEVIZAHITELESEK JAVÁRA!

KÖZÉRDEKŰ PERBEN GYŐZELEM A DEVIZAHITELESEK JAVÁRA!

KÖZÉRDEKŰ PERBEN GYŐZELEM A DEVIZAHITELESEK JAVÁRA!

[good_old_share]


loading...

Fontos döntés! Közérdekű perben döntött a Kúria a devizahitelesek javára.

 

Győztek az autóhitelesek! Nem viheti el a bank szó nélkül a kocsit – írja a blikk.

A hitelügyekre szakosodott szegedi ügyvédnő, dr. Bihari Krisztina indította perben gyakorlatilag darabokra szedték a Lombard Lising Zrt. devizahiteles üzletszabályzatát. A keddi ítélet iránymutató a bíróságok számára a hasonló ügyekben indított egyéni perekben is.
– A döntés legalább 600 ezer embert érint, de meggyőződésem, hogy minden devizahiteles perben jelentőséggel bír, hiszen a bankok kisebb nagyobb különbségekkel azonos üzletszabályzatokkal dolgoznak – fejtegette az ügyvédnő, és hozzátette: végre az ítészek ráléptek arra az útra, amely fokozatosan meg fogja oldani a családok ezreinek létbizonytalanságát okozó problémát. A szerkesztőségünknek is eljuttatott bírósági dokumentumokból kiderült, hogy a bankok nem küldhetnek behajtókat az adósok autójáért, s még adataikat sem adhatják ki. Kizárólag bírósági határozat alapján lehet az ügyfelek értékeit elvinni.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Sokan figyelik árgus szemekkel miként változik a devizák árfolyama, de a jövőben erre sem lesz szükség. A bankok a fix törlesztőrészletes szerződéseknél nem változtathatnak a havi összegeken.

loading...
– A rendkívüli árfolyam változások terhei nem változtathatják meg a havi törlesztőrészleteket a futamidő végéig. Akinek a bank a futamidő alatt emelt, annak ez az összeg visszajár – magyarázta Bihari Krisztina, és utalt arra is, hogy az azonnali felmondásoknak is vége, hiszen a Kúria döntése szerint a 15 napos fizetési késedelem utáni szerződésbontás törvénytelen.

A Blikkben több olyan tragikus történetet is közöltünk, amelyekben az adósok azután is fizették a hitelüket, hogy az autójukat ellopták, vagy totálkárosra törték. Ennek is vége, hiszen az ilyen esetekben a banknak a biztosító által fizetett kárösszeget le kell írniuk a tartozásból, vagyis törlesztésként kell kezelniük. K. Sz.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
PATKÁNYKERESŐ TÚRA ÖSSZEFOGLALÓ - Keresni mentünk, és találtunk.
PATKÁNYKERESŐ TÚRA ÖSSZEFOGLALÓ – Keresni mentünk, és találtunk

PATKÁNYKERESŐ TÚRA ÖSSZEFOGLALÓ - Keresni mentünk, és találtunk Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll! [cn-social-icon] Nehéz bármit kiemelni a vasárnapi Patkánykereső túrából....

ELÁLLÁSI NYILATKOZAT! HOZZÁJUTOTTAM: AZ MNB ÜGYVÉDI KAMARÁNAK ÍRT LEVELE.
ELÁLLÁSI NYILATKOZAT! HOZZÁJUTOTTAM: AZ MNB ÜGYVÉDI KAMARÁNAK ÍRT LEVELE

ELÁLLÁSI NYILATKOZAT! HOZZÁJUTOTTAM: AZ MNB ÜGYVÉDI KAMARÁNAK ÍRT LEVELE [cn-social-icon] hozzájutottam ahhoz a levélhez, melyet a Magyar Nemzeti Bank alelnöke...

Close