PATKÁNYKERESŐ TÚRA ÖSSZEFOGLALÓ – Keresni mentünk, és találtunk

PATKÁNYKERESŐ TÚRA ÖSSZEFOGLALÓ - Keresni mentünk, és találtunk.

PATKÁNYKERESŐ TÚRA ÖSSZEFOGLALÓ – Keresni mentünk, és találtunk

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

[cn-social-icon]

Nehéz bármit kiemelni a vasárnapi Patkánykereső túrából. Ha mégis akarnék, akkor ezek a következők lennének:
– A résztvevők kitartása, sokak ember feletti erőfeszítése

loading...

– A rendkívül nagy számú felszólaló felkészültsége

– A jó hangulat

– Az újak bátorsága

– Az, hogy ezek az emberek valóban meg akarják oldani

– Az a kitartás, ami győzelmünket garantálja

loading...

– Az idén, 2015-ben ez a 10. bejelentett SeVizahiteles demó volt, amin a Nem adom a házamat mozgalom szervezetten részt vett. Ebből 8-at mi szerveztünk, és egyet közösen a Radikális Bankellenes csoporttal. Ezen kívül volt még 29 egyéb akció. Néhányból rendőrségi eljárás is keletkezett.Mivel ezek a kiemelések is nagyon erőltetettek a tettekhez képest, legyen itt a nap krónikája időrendben.

Többen, mint általában a meghirdetett gyülekezési időpont előtt érkeztek. Amióta fizetőssé tettek több bevezető utat – és oly sokan sorba álltak kifizetni az új sarcot az helyett, hogy keresztbe álltak volna – nagyon nehéz kiszámítani Budapest felé való közlekedést.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

És lám mi történt?:
A hont foglalni készülő patkányok között csendes gyilkosként ténykedő rágcsálók legsunyibbjával Trócsányi iGazságügyi miniszterrel tudott kezet szorítani a rendezvény szervezője Golcs Marika. Szíve szerint nyakat szorított volna. Ettől egy valami tántorította el: a reggeli nagy sietségre hivatkozva Trócsányi felesége meghívta a csapatot egy beszélgetésre, ahol tudjuk tisztázni, hogy mi is történt a SeVizahitelezés körül, és hogy hogyan fogják beépíteni a megoldási javaslatainkat. Időpont egyeztetés folyamatban. Bízunk benne, hogy ez nem csak a határozottan fellépő csapat lerázása volt, hanem egy valódi meghívás.

Mindeközben a Híraréna újságírói az utolsó helyszínen a demó előtt érdeklődtek volna Semjén Zsolttól, hogy mit szól ahhoz, hogy a házánál fognak tüntetni a Nem adom a házamat mozgalom tagjai és legelszántabb szimpatizánsai. Fél kilenckor álmos női hang kérte ki magának a kaputelefonban a hajnali ébresztőt. A meglepett újságírók egymás között csak annyit kérdezgettek: …és akkor mikor mennek templomba? Vagy inkább az italboltba?

Meglepődve tapasztaltuk, hogy mind a bejelentkezések számához képest, mind a keményebb fellépéseken megszokotthoz képest sokkal többen jelentek meg a tízórai kezdésre. Természetesen időben pontosan, a „Vasárnap van tíz óra” kezdetű kedves dalocskával nyitottuk meg a rendezvényt.

Trócsányi háza előtt a Budapest Mártonhegyi út 10/G. előtt nagyon sokan szólaltak fel. Érdemes lesz a videókat megnézni azoknak is, akiknek még nincs bátorsága elmondani a véleményét. Félelmetes, és felemelő volt látni a sok elszánt, bátor embert. Még több dalt is bejátszottunk ezen a helyen, majd a tervezetthez képest jelentős késéssel indultunk piCSányihoz.

A hosszú emelkedő, és a már ekkor is rekkenő hőség alaposan próbára tette sokak elszántságát. A próbát mindenki kiállta.

Az első számú uzsorásnál (Laura út 26.) a dalok mellett ismét szűnni nem akaró folyamban adták egymásnak a mikrofont a károsultak. Ki indulatosabban, ki ironikusabban, többen nagyon határozott útmutatásokkal tarkítva mondták el, hogy mi lehetne a megoldás. Itt is, mint sok más helyszínen az egyik társunk felkészülése jóvoltából személyre szóló levelet dobtunk a postaládába.

Állítólag 256 lépcsőn lefelé menve közelítettük meg Matolcsi házát. A Gereben utca 6. szám előtt ismét kifeszült a NeFizess! A résztvevők pedig nekifeszültek a felszólalásoknak. Itt is voltak történetek, hánytorgatások, és itt is megállapítottuk, hogy bizony egyre sűrűbben egyre több helyen van szükség ilyen megmozdulásokra. A károsultaknak (a többieknek is) rendszeresen kellene megjelennie a többi patkánynál is.

Tovább haladva lefelé ismerős helyszínre érkeztünk. Az emlékezetes Cinege útra. Előbb a felső kapunál (torony) emlékeztünk Ágica hősies tettére, amikor is egy hónapon keresztül csövezett Orbán Viktor házánál, és minden reggel felhívta a miniszterelnök figyelmét a végrehajtások és kilakoltatások leállításának fontosságára. Tette ezt 2013-ban. 2014-ben pedig megtörtént. Leállították. Most is többnyire állnak a végrehajtások és a kilakoltatások. Csak rajtad múlik, hogy ez így marad-e, vagy hagyod, hogy szeptemberben kitegyenek az utcára. Mi, akik ott voltunk nem hagyjuk. Minket szerintem nem is akarnak. Azokkal kezdik, akik hagyják.

Végül a parádé a Cinege út 5-nél, (bázis) a főbejárat előtt folytatódott. Itt is kikerült a NeFizess! és a többi tábla. Csak úgy sorjáztak a felszólalások. A hangulat igen parázs volt, és ezt a bejátszott zenék csak tovább fokozták.

Talán mondanunk sem kellett, mindenki tudta, hogy vissza fogunk jönni, ha nem fogadja meg a házigazda a dalban elmondott ajánlásunkat: „Húzzál el még a nyáron!”

Hosszú séta következett (szerencsére leginkább lejtőn). Különleges helyszínre érkeztünk. A Pasa lakóparkba, ahova Rogán, és Varga patkányok fészkelTEK be. Itt a lakások mérete naponta tud változni. Felemlegettük a sok hazugságot, és figyelmeztettük őket, hogy a harácsolt vagyon elvehető. És azt már régóta tudjuk, hogy ami elvehető, azt el is fogjuk venni. Akár a családjuktól is. A későbbi sértődések elkerülése érdekében már nem is nagyon kellene a gyerekek nevére íratni a lakásokat.

Itt már olyan felfokozott lett a hangulat, hogy néhányan táncra is perdültek. Megszülettek az első gondolatok egy esetlegesen még a nyáron megvalósított rendszerkritikus utcabál megszervezésére. Már a mai mozgalmi találkozón beszélni is fogunk róla.

Az utolsó helyszínen nagyon helyénvaló volt a „Baszódjál meg kdnp!” dal. Még a szomszédoknak is tetszett. Többen helyeselték, hogy fellépünk a patkányok ellen.

Többen felemlegették a bor és víz esetét álszentséggel kapcsolatos téma köré fűzve.

Itt is dalolásztunk kicsit, és magunkkal jól megelégedve elköszöntünk egymástól.

Ez előtt még megbeszéltük a 8 órás útzár alapgondolatát. Hamarosan részeltek erről is.

Köszönjük a rendőrségnek, hogy nem hagyták magukat a TEK intézkedése miatt törvénysértésre csábítani.

Hogy hol, ki, pontosan mit mondott, mit tett, és hogy milyen dalokat játszottunk, az a hamarosan elkészülő videó listából, és videós összefoglalóból lesz megismerhető.

Tisztelettel: Póka László Nem adom a házamat mozgalom 0630-931-9802 [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ELÁLLÁSI NYILATKOZAT! HOZZÁJUTOTTAM: AZ MNB ÜGYVÉDI KAMARÁNAK ÍRT LEVELE.
ELÁLLÁSI NYILATKOZAT! HOZZÁJUTOTTAM: AZ MNB ÜGYVÉDI KAMARÁNAK ÍRT LEVELE

ELÁLLÁSI NYILATKOZAT! HOZZÁJUTOTTAM: AZ MNB ÜGYVÉDI KAMARÁNAK ÍRT LEVELE [cn-social-icon] hozzájutottam ahhoz a levélhez, melyet a Magyar Nemzeti Bank alelnöke...

ÉLJENEK A BANKOK! TE NEM ÍGY GONDOLOD?
ÉLJENEK A BANKOK! TE NEM ÍGY GONDOLOD?

ÉLJENEK A BANKOK! TE NEM ÍGY GONDOLOD? [cn-social-icon] Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!   Fontos információk a vasárnapi patkánykereső túrához  ...

Close