PATKÁNYKERESŐ TÚRA ÖSSZEFOGLALÓ – Keresni mentünk, és találtunk

PATKÁNYKERESŐ TÚRA ÖSSZEFOGLALÓ - Keresni mentünk, és találtunk.

PATKÁNYKERESŐ TÚRA ÖSSZEFOGLALÓ – Keresni mentünk, és találtunk

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

[cn-social-icon]

Nehéz bármit kiemelni a vasárnapi Patkánykereső túrából. Ha mégis akarnék, akkor ezek a következők lennének:
– A résztvevők kitartása, sokak ember feletti erőfeszítése

– A rendkívül nagy számú felszólaló felkészültsége

– A jó hangulat

– Az újak bátorsága

– Az, hogy ezek az emberek valóban meg akarják oldani

– Az a kitartás, ami győzelmünket garantálja

loading...

– Az idén, 2015-ben ez a 10. bejelentett SeVizahiteles demó volt, amin a Nem adom a házamat mozgalom szervezetten részt vett. Ebből 8-at mi szerveztünk, és egyet közösen a Radikális Bankellenes csoporttal. Ezen kívül volt még 29 egyéb akció. Néhányból rendőrségi eljárás is keletkezett.Mivel ezek a kiemelések is nagyon erőltetettek a tettekhez képest, legyen itt a nap krónikája időrendben.

Többen, mint általában a meghirdetett gyülekezési időpont előtt érkeztek. Amióta fizetőssé tettek több bevezető utat – és oly sokan sorba álltak kifizetni az új sarcot az helyett, hogy keresztbe álltak volna – nagyon nehéz kiszámítani Budapest felé való közlekedést.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

És lám mi történt?:
A hont foglalni készülő patkányok között csendes gyilkosként ténykedő rágcsálók legsunyibbjával Trócsányi iGazságügyi miniszterrel tudott kezet szorítani a rendezvény szervezője Golcs Marika. Szíve szerint nyakat szorított volna. Ettől egy valami tántorította el: a reggeli nagy sietségre hivatkozva Trócsányi felesége meghívta a csapatot egy beszélgetésre, ahol tudjuk tisztázni, hogy mi is történt a SeVizahitelezés körül, és hogy hogyan fogják beépíteni a megoldási javaslatainkat. Időpont egyeztetés folyamatban. Bízunk benne, hogy ez nem csak a határozottan fellépő csapat lerázása volt, hanem egy valódi meghívás.

Mindeközben a Híraréna újságírói az utolsó helyszínen a demó előtt érdeklődtek volna Semjén Zsolttól, hogy mit szól ahhoz, hogy a házánál fognak tüntetni a Nem adom a házamat mozgalom tagjai és legelszántabb szimpatizánsai. Fél kilenckor álmos női hang kérte ki magának a kaputelefonban a hajnali ébresztőt. A meglepett újságírók egymás között csak annyit kérdezgettek: …és akkor mikor mennek templomba? Vagy inkább az italboltba?

Meglepődve tapasztaltuk, hogy mind a bejelentkezések számához képest, mind a keményebb fellépéseken megszokotthoz képest sokkal többen jelentek meg a tízórai kezdésre. Természetesen időben pontosan, a „Vasárnap van tíz óra” kezdetű kedves dalocskával nyitottuk meg a rendezvényt.

Trócsányi háza előtt a Budapest Mártonhegyi út 10/G. előtt nagyon sokan szólaltak fel. Érdemes lesz a videókat megnézni azoknak is, akiknek még nincs bátorsága elmondani a véleményét. Félelmetes, és felemelő volt látni a sok elszánt, bátor embert. Még több dalt is bejátszottunk ezen a helyen, majd a tervezetthez képest jelentős késéssel indultunk piCSányihoz.

A hosszú emelkedő, és a már ekkor is rekkenő hőség alaposan próbára tette sokak elszántságát. A próbát mindenki kiállta.

Az első számú uzsorásnál (Laura út 26.) a dalok mellett ismét szűnni nem akaró folyamban adták egymásnak a mikrofont a károsultak. Ki indulatosabban, ki ironikusabban, többen nagyon határozott útmutatásokkal tarkítva mondták el, hogy mi lehetne a megoldás. Itt is, mint sok más helyszínen az egyik társunk felkészülése jóvoltából személyre szóló levelet dobtunk a postaládába.

Állítólag 256 lépcsőn lefelé menve közelítettük meg Matolcsi házát. A Gereben utca 6. szám előtt ismét kifeszült a NeFizess! A résztvevők pedig nekifeszültek a felszólalásoknak. Itt is voltak történetek, hánytorgatások, és itt is megállapítottuk, hogy bizony egyre sűrűbben egyre több helyen van szükség ilyen megmozdulásokra. A károsultaknak (a többieknek is) rendszeresen kellene megjelennie a többi patkánynál is.

Tovább haladva lefelé ismerős helyszínre érkeztünk. Az emlékezetes Cinege útra. Előbb a felső kapunál (torony) emlékeztünk Ágica hősies tettére, amikor is egy hónapon keresztül csövezett Orbán Viktor házánál, és minden reggel felhívta a miniszterelnök figyelmét a végrehajtások és kilakoltatások leállításának fontosságára. Tette ezt 2013-ban. 2014-ben pedig megtörtént. Leállították. Most is többnyire állnak a végrehajtások és a kilakoltatások. Csak rajtad múlik, hogy ez így marad-e, vagy hagyod, hogy szeptemberben kitegyenek az utcára. Mi, akik ott voltunk nem hagyjuk. Minket szerintem nem is akarnak. Azokkal kezdik, akik hagyják.

Végül a parádé a Cinege út 5-nél, (bázis) a főbejárat előtt folytatódott. Itt is kikerült a NeFizess! és a többi tábla. Csak úgy sorjáztak a felszólalások. A hangulat igen parázs volt, és ezt a bejátszott zenék csak tovább fokozták.

Talán mondanunk sem kellett, mindenki tudta, hogy vissza fogunk jönni, ha nem fogadja meg a házigazda a dalban elmondott ajánlásunkat: „Húzzál el még a nyáron!”

Hosszú séta következett (szerencsére leginkább lejtőn). Különleges helyszínre érkeztünk. A Pasa lakóparkba, ahova Rogán, és Varga patkányok fészkelTEK be. Itt a lakások mérete naponta tud változni. Felemlegettük a sok hazugságot, és figyelmeztettük őket, hogy a harácsolt vagyon elvehető. És azt már régóta tudjuk, hogy ami elvehető, azt el is fogjuk venni. Akár a családjuktól is. A későbbi sértődések elkerülése érdekében már nem is nagyon kellene a gyerekek nevére íratni a lakásokat.

Itt már olyan felfokozott lett a hangulat, hogy néhányan táncra is perdültek. Megszülettek az első gondolatok egy esetlegesen még a nyáron megvalósított rendszerkritikus utcabál megszervezésére. Már a mai mozgalmi találkozón beszélni is fogunk róla.

Az utolsó helyszínen nagyon helyénvaló volt a „Baszódjál meg kdnp!” dal. Még a szomszédoknak is tetszett. Többen helyeselték, hogy fellépünk a patkányok ellen.

Többen felemlegették a bor és víz esetét álszentséggel kapcsolatos téma köré fűzve.

Itt is dalolásztunk kicsit, és magunkkal jól megelégedve elköszöntünk egymástól.

Ez előtt még megbeszéltük a 8 órás útzár alapgondolatát. Hamarosan részeltek erről is.

Köszönjük a rendőrségnek, hogy nem hagyták magukat a TEK intézkedése miatt törvénysértésre csábítani.

Hogy hol, ki, pontosan mit mondott, mit tett, és hogy milyen dalokat játszottunk, az a hamarosan elkészülő videó listából, és videós összefoglalóból lesz megismerhető.

Tisztelettel: Póka László Nem adom a házamat mozgalom 0630-931-9802 [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM