KILAKOLTATÁSOK FELFÜGGESZTÉSE-N.F.L.Ü. KÖZLEMÉNYE.

KILAKOLTATÁSOK FELFÜGGESZTÉSE-N.F.L.Ü. KÖZLEMÉNYE.

KILAKOLTATÁSOK FELFÜGGESZTÉSE-N.F.L.Ü. KÖZLEMÉNYE.

[good_old_share]


A C-604/11 Európai Bírósági ítéletről

 

Ez az ítélet megállapította, hogy az ügyfél számára szerződéskötéskor alkalmazni kellett volna a 2004/39/EK uniós (MiFID) irányelv szerint a befektetési típusú szolgáltatások értékesítésére vonatkozó törvényi előírásokat. Az Európai Bíróság előtt lévő peres eljárásba, számos tagállam kormánya becsatlakozott, azonban Magyar Kormány nem, ami magyarázatra szorulna, hiszen a hazai pénzügyi szektor tevékenysége károsultak tömegeit érinti.
Esetünkben a deviza alapú, illetve deviza nyilvántartású hiteltermék, mint befektetési hitelkonstrukció leginkább az ügylet jellegét tekintve "hitelkockázat átruházásra irányuló származtatott eszköz", mely pénzügyi eszköz révén, kizárólag befektetési típusú szolgáltatás nyújtása keretében lehetett volna értékesíthető a hazai lakossági ügyfelek számára is, az önkormányzati szerződéses viszonyhoz hasonlóan.

Tisztelettel kérem a szerkesztőséget ennek az ítéletnek a minél nagyobb nyilvánosságra hozatalát.
 

Csatolom az N.F.L.Ü. álláspontját is:

N.F.L.Ü.Támogatja:
A nemzetközi hatóságok igénybevételét, különös tekintettel a közelmúltban megszületett Európai Bírósági ítélet értékelése után.
N.F.L.Ü. számára érthetetlen a Magyar Állam tétlensége, hiszen hiába mulasztotta el a nemzetközi eljáráshoz való csatlakozást, az uniós jogok és irányelvek, az Európai Bíróság ítélete Magyarországra is érvényesek, kötelezettséggel jár.

Foto. SIMON MÓRICZ-SABJÁN

A hazai eljárások, melyeket korábban elemeztünk, meg kell induljanak. A lakosság biztonsága érdekében a Magyar Állam határozatlan idejű kilakoltatási és végrehajtási moratóriumot kell kihirdessen.
Ezzel párhuzamosan létre kell hozzon egy kártalanítási alapot. A nemzetközi elkövetők felelőssége miatt a nemzetközi szervezetek részt kell vállaljanak a magyar lakosság kártalanításában. Ezt csak és kizárólag a büntetőfeljelentések, felelősségre vonások, a nyomozati anyagok, tények és bizonyítékok alapján, azok súlyánál fogva lehet kizárólag végrehajtani.

Az eljárás során derül fény arra, kinek mekkora a kártalanítási felelőssége.

Foto. SIMON MÓRICZ-SABJÁN

A hazai hatóságok mulasztásának feltárása is elengedhetetlené vált. Különös figyelemmel kell kivizsgálni a Legfőbb Ügyészi mulasztások által bekövetkezett súlyos bizalmatlansági válságot, a lakosság és az ügyészségekkel kapcsolatosan. Ennek a vizsgálatnak a végeredménye, ha szükséges hivatalvesztésekkel is járnia kell.

loading…


Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Az N.F.L.Ü. a hazai politikai, pénzügyi, hatósági szoros összefonódások miatt ajánlja egy független, fedhetetlen szakemberekből összeállított szervezet felállítását, mely a Cseh korrupcióellenes rendőrség mintájára működne és kapná meg felhatalmazását, erős "jogosítványokkal".

NCK: A bankok többsége a Magyar társadalom jelenős tömegétől (1,9 millió szerződés) 734 milliárd forintot vontak el szervezetten és folytatólagosan. Ezzel a magatartásukkal jelentős kárt okoztak ügyfeleiknek, így közvetve a Magyar társadalomnak. Az a parlamenti párt, amely e tények ismeretében nem meri kimondani, hogy a „tisztességtelenségnek” nevezett halmazati cselekmény valójában büntetőjogi kategória és ezzel párhuzamosan nem indítja meg az ügyészségi eljárást, az nem méltó arra, hogy a Magyar népet képviselje!

MI TÖRTÉNNE, HA MINDEN DEVIZAKÁROSULT EGYSZERRE ABBAHAGYNÁ A FIZETÉST?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM