KILAKOLTATÁSOK FELFÜGGESZTÉSE-N.F.L.Ü. KÖZLEMÉNYE.

KILAKOLTATÁSOK FELFÜGGESZTÉSE-N.F.L.Ü. KÖZLEMÉNYE.

KILAKOLTATÁSOK FELFÜGGESZTÉSE-N.F.L.Ü. KÖZLEMÉNYE.

[good_old_share]


loading...

A C-604/11 Európai Bírósági ítéletről

 

Ez az ítélet megállapította, hogy az ügyfél számára szerződéskötéskor alkalmazni kellett volna a 2004/39/EK uniós (MiFID) irányelv szerint a befektetési típusú szolgáltatások értékesítésére vonatkozó törvényi előírásokat. Az Európai Bíróság előtt lévő peres eljárásba, számos tagállam kormánya becsatlakozott, azonban Magyar Kormány nem, ami magyarázatra szorulna, hiszen a hazai pénzügyi szektor tevékenysége károsultak tömegeit érinti.
Esetünkben a deviza alapú, illetve deviza nyilvántartású hiteltermék, mint befektetési hitelkonstrukció leginkább az ügylet jellegét tekintve "hitelkockázat átruházásra irányuló származtatott eszköz", mely pénzügyi eszköz révén, kizárólag befektetési típusú szolgáltatás nyújtása keretében lehetett volna értékesíthető a hazai lakossági ügyfelek számára is, az önkormányzati szerződéses viszonyhoz hasonlóan.

Tisztelettel kérem a szerkesztőséget ennek az ítéletnek a minél nagyobb nyilvánosságra hozatalát.
 

Csatolom az N.F.L.Ü. álláspontját is:

loading...

N.F.L.Ü.Támogatja:
A nemzetközi hatóságok igénybevételét, különös tekintettel a közelmúltban megszületett Európai Bírósági ítélet értékelése után.
N.F.L.Ü. számára érthetetlen a Magyar Állam tétlensége, hiszen hiába mulasztotta el a nemzetközi eljáráshoz való csatlakozást, az uniós jogok és irányelvek, az Európai Bíróság ítélete Magyarországra is érvényesek, kötelezettséggel jár.

Foto. SIMON MÓRICZ-SABJÁN

A hazai eljárások, melyeket korábban elemeztünk, meg kell induljanak. A lakosság biztonsága érdekében a Magyar Állam határozatlan idejű kilakoltatási és végrehajtási moratóriumot kell kihirdessen.
Ezzel párhuzamosan létre kell hozzon egy kártalanítási alapot. A nemzetközi elkövetők felelőssége miatt a nemzetközi szervezetek részt kell vállaljanak a magyar lakosság kártalanításában. Ezt csak és kizárólag a büntetőfeljelentések, felelősségre vonások, a nyomozati anyagok, tények és bizonyítékok alapján, azok súlyánál fogva lehet kizárólag végrehajtani.

Az eljárás során derül fény arra, kinek mekkora a kártalanítási felelőssége.

Foto. SIMON MÓRICZ-SABJÁN

A hazai hatóságok mulasztásának feltárása is elengedhetetlené vált. Különös figyelemmel kell kivizsgálni a Legfőbb Ügyészi mulasztások által bekövetkezett súlyos bizalmatlansági válságot, a lakosság és az ügyészségekkel kapcsolatosan. Ennek a vizsgálatnak a végeredménye, ha szükséges hivatalvesztésekkel is járnia kell.

loading…


Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Az N.F.L.Ü. a hazai politikai, pénzügyi, hatósági szoros összefonódások miatt ajánlja egy független, fedhetetlen szakemberekből összeállított szervezet felállítását, mely a Cseh korrupcióellenes rendőrség mintájára működne és kapná meg felhatalmazását, erős "jogosítványokkal".

NCK: A bankok többsége a Magyar társadalom jelenős tömegétől (1,9 millió szerződés) 734 milliárd forintot vontak el szervezetten és folytatólagosan. Ezzel a magatartásukkal jelentős kárt okoztak ügyfeleiknek, így közvetve a Magyar társadalomnak. Az a parlamenti párt, amely e tények ismeretében nem meri kimondani, hogy a „tisztességtelenségnek” nevezett halmazati cselekmény valójában büntetőjogi kategória és ezzel párhuzamosan nem indítja meg az ügyészségi eljárást, az nem méltó arra, hogy a Magyar népet képviselje!

MI TÖRTÉNNE, HA MINDEN DEVIZAKÁROSULT EGYSZERRE ABBAHAGYNÁ A FIZETÉST?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A BEHAJTÓ VISZI AZ AUTÓT? KÖNNYEN A VÁDLOTTAK PADJÁN TALÁLHATJA MAGÁT!
A BEHAJTÓ VISZI AZ AUTÓT? KÖNNYEN A VÁDLOTTAK PADJÁN TALÁLHATJA MAGÁT!

A BEHAJTÓ VISZI AZ AUTÓT? KÖNNYEN A VÁDLOTTAK PADJÁN TALÁLHATJA MAGÁT! [good_old_share] Oszd meg, add tovább! Jó, ha tudod!  ...

DEVIZA HIÁNYA-A MINISZTER INDÍTVÁNYA ÉS A TÉNYEK ISMERETE ÚJABB PROBLÉMÁKAT TÁRNAK FEL.
DEVIZA HIÁNYA-A MINISZTER INDÍTVÁNYA ÉS A TÉNYEK ISMERETE ÚJABB PROBLÉMÁKAT TÁRNAK FEL.

DEVIZA HIÁNYA-A MINISZTER INDÍTVÁNYA ÉS A TÉNYEK ISMERETE ÚJABB PROBLÉMÁKAT TÁRNAK FEL. [good_old_share] A tegnapi napon, az oldalunkon is közölt...

Close