KEZDŐDIK? NEM MEGFELELŐ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT-TÁJÉKOZTATÁS MIATT BUKIK A BANK.

KEZDŐDIK? NEM MEGFELELŐ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT-TÁJÉKOZTATÁS MIATT BUKIK A BANK.

KEZDŐDIK? NEM MEGFELELŐ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT-TÁJÉKOZTATÁS MIATT BUKIK A BANK.

[good_old_share]


A szerződések árfolyamkockázatával kapcsolatos banki tájékoztatás fontosságát nem tudjuk eléggé hangsúlyozni.

 

Véleményünk szerint ez az egyik sarkalatos pont, amely – ha a bíró elég bátor ahhoz, hogy alkalmazza a hatályos, és rendelkezésre álló szabályokat – akkor a szerződés érvénytelenségét is eredményezheti.

Ezt most egy per is bizonyítja.Fontos! Teljesen mindegy, hogy a fősodratú média, illetve a csúsztatásokkal teli kormányzati kommunikáció mivel próbálja elvenni a károsultak kedvét attól, hogy a jogaikat és igazukat Európai fogyasztóként érvényesítsék!

 

A jogszabályok megvannak, érvényesek, és ahogy Dr. Budaházi János ügyvéd is fogalmaz például a C-51/17 számú Európai Bíróság ítéletével kapcsolatban: Az ítélet egyértelműen azoknak a "károsultaknak" kedvez, akik utólag semmissé akarják nyilváníttatani devizahitel-szerződésüket.

A nemzeti bíróságnak a felperesként eljáró fogyasztó helyett hivatalból figyelembe kell vennie valamely szerződési feltétel adott esetben tisztességtelen jellegét. A szerződési feltételeket világosan és érthetően kell megfogalmazni, arra kötelezi a pénzügyi intézményeket, hogy elegendő tájékoztatást nyújtsanak a kölcsönfelvevők számára ahhoz, hogy ez utóbbiak tájékozott és megalapozott döntéseket hozhassanak.

Oldalainkon az árfolyamkockázattal kapcsolatos nem megfelelő banki tájékoztatással összefüggésben rengeteg cikket, „adósok” által nyertes pereket, szakértői véleményeket találsz, de újból folyamatosan közzé is tesszük őket!

De térjünk vissza a friss Merkantilos ítéletre, melyet a HitelSikerek tett közzé:Merkantil szerződés érvénytelen!

Bár az autó értéke mára valószínűleg egy világmárkás női cipő árával vetekszik, a tulajdonos valószínűleg mégis nagyon boldog lehet, mert a 2007-óta fizetett szerződés érvénytelenségét kimondta a bíróság, az árfolyamkockázatról szóló tájékoztatás elégtelensége miatt.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

“Mindezek alapján a bíróság azt állapította meg, hogy a szerződés szövegéből nem volt egyértelműen felismerhető az “átlagos fogyasztó” mércéjén keresztül megítélt konkrét felperesi fogyasztó számára, hogy az árfolyam kockázat valós, az korlátozás nélkül kizárólag őt terheli, és hogy az árfolyam ránézve kedvezőtlen változásának nincs felső határa.” (ítélet 6. oldal)

A szerződéshez az MCSK-0501 számú ÁSZF tartozott.Az ítéletben piros keretben jelöltük az indoklás érdemi részét. Teljes ítélet letölthető itt: Merkantil érvénytelen

Dr. Némethi Gábor járt el az adós képviseletében. Gratulálunk!

Nem tudjuk a fontosságát eléggé hangsúlyozni: A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM