Kezdődik? Az igazság a felszínre tör – A bankokat segíthették a bíróságok a devizahiteles perekben

Kezdődik? Az igazság a felszínre tör - A bankokat segíthették a bíróságok a devizahiteles perekben
loading...

Kezdődik? Az igazság a felszínre tör – A bankokat segíthették a bíróságok a devizahiteles perekben

[good_old_share]


Akadt olyan bíróság is, amely még akkor sem találta bizonyítottnak az elégtelen tájékoztatást, ha ezt az ügyintéző is megerősítette.

 

A "deviza"-károsultak ezt a tényt már rég tudták. A Magyar lakosság devizahitellel közvetlenül nem érintett része pedig inkább nem akart erről tudomást venni, hogy ne kelljen szolidaritást vállalni azzal a társadalmi réteggel, melyet az állam és a bankok közösen vertek át! (Tisztelet a kivételnek)!Akadt olyan bíróság is, amely még akkor sem találta bizonyítottnak az elégtelen tájékoztatást, ha ezt az ügyintéző is megerősítette.

loading...

Sokat hibáztak a bíróságok a devizaperek elbírálásakor – derül ki a HVG birtokába került, a Kúrián készült anyagból.

Nem csak a törvények, hanem a bíróságok sem voltak túlságosan adósbarátok – áll a Kúria polgári kollégiuma vezetőjének kérésére lefolytatott vizsgálat alapján készült anyagban.

A vitaanyag, amelyet az e heti HVG mutat be, a devizaperek elbírálását vizsgálta. Egész pontosan azt, miért utasították el a bíróságok csaknem egységesen a kérelmeket, hogy érvénytelennek nyilvánítsák a szerződéseket, amelyek az árfolyamkockázatot a fogyasztóra hárították át.Az Európai Unió Bírósága azt mondta ki: a bankok kötelesek megfelelő felvilágosítást adni a kölcsönfelvevőknek. Vagyis ha az adóst nem tájékoztatták kielégítően az árfolyamkockázatról, akkor a szerződésnek ez a része érvénytelen lenne – legalábbis elvben. A magyar bíróságok azonban sokáig nem így látták ezt.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ritkán fordult elő, hogy a tanúként meghallgatott banki ügyintéző nyilatkozatát megkérdőjelezték volna. Akadt olyan bíróság is, amely még akkor sem találta bizonyítottnak az elégtelen tájékoztatást, ha ezt az ügyintéző is megerősítette. De az is megesett, hogy elfogadták, hogy a tájékoztatót elrejtették az apró betűs részben- számolt be a HVG.

Most úgy tűnik, hogy az Európai Bíróság döntése után „átszakadt a gát” és kezdenek ömleni az eddig gazdasági és politikai érdekek miatt elhallgatott információk. Az igazság utat tör magának!

loading…


Read previous post:
Nem várunk a Kúriára-nyertes devizás perek.
Nem várunk a Kúriára-nyertes devizás perek.

Nem várunk a Kúriára-nyertes devizás perek. [good_old_share] Az alábbi bejegyzés, és a hozzá kapcsolódó ítélet Gulya Tibor Facebook oldalán jelent...

KILAKOLTATÁSOK MEGÁLLÍTÁSA-A FIDESZ MILYEN VÁLASZT AD A KÉRDÉSRE?
KILAKOLTATÁSOK MEGÁLLÍTÁSA-A FIDESZ MILYEN VÁLASZT AD A KÉRDÉSRE?

KILAKOLTATÁSOK MEGÁLLÍTÁSA-A FIDESZ MILYEN VÁLASZT AD A KÉRDÉSRE? [good_old_share] A múlt alkalommal a sárgapólósok feltették a kérdést, hogy vajon MIKOR...

Close