KÉRD A BANKODTÓL A TÖRZSKÖNYVEDET!

KÉRD A BANKODTÓL A TÖRZSKÖNYVEDET!

KÉRD A BANKODTÓL A TÖRZSKÖNYVEDET! [cn-social-icon]

Az alábbi írás a Hitelsikerek weboldaláról származik.

Kedves Olvasóink!

A napokban kaptunk hírt, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróságon született elsőfokú ítéletben kötelezték a K&H Bankot (K&H Pannonlízing jogutódjaként) hogy adja ki a felperes részére a gépjármű törzskönyvét 15 napon belül.

A bank védekezése: „a kölcsönszerződés 5.10. pontjában rögzített opciós kikötés nem ütközik jogszabályba, mivel az nem haladja meg a törvényi maximum 5 évben való meghatározását, hiszen újból indul a maximum 5 év és csak akkor lép életbe, ha az 5.2 pont szerint azt az alperes szerződésszegés miatt felmondja.”

És a felperesi jogi képviselő válasza, melyet a bíróság még egy elismerő mosollyal is értékelt: “A Gergely-naptárban foglalt adatsor köztudomású ténynek minősül, az abban foglaltakat mindenki különösebb nehézség nélkül képes alkalmazni.Mivel a felek által jogszabály szerint kiköthető öt éves időtartam eltelt, alperes köteles a felperesi felszólításra az általa letétként őrzött törzskönyvet kiadni. A szerződéseket nem azok elnevezése, hanem tartalma szerint kell elbírálni, ezért amennyiben a jogszabály letétbe helyezés tényét követeli meg, akkor ennek kell a felek megállapodásából kitűnnie, bármilyen elnevezést is alkalmazzanak a felek.

A letevő alapvető jogosultsága pedig, hogy a letétet bármikor visszakövetelheti.”
A sikert Dr. Léhner Ügyvédi Irodától, dr. Mándli Ádám ügyvédjelöltnek köszönhetjük!

A témával kapcsolatban bővebb információk és korábbi cikkek ide kattintva érhetőek el.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.  [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM