KEMÉNY SZAVAK A PARLAMENTBEN: A DEVIZAHITELESEKET MEGLOPTÁK

KEMÉNY SZAVAK A PARLAMENTBEN: A DEVIZAHITELESEKET MEGLOPTÁK

A "devizás" bűnök elfedésére kitalált forintosítás káros hatásait már egyre többen felismerik. Nagy kérdés, hogy a kormány módosítja-e "deviza"-károsultakkal szemben korábban elkövetett (összpárti) gátlástalan bűnét?

 

Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) elnöke – a Parlament elé lépve, beszéde elején – kifogásolta, hogy tehet olyat valaki, mint Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, hogy miután elmondta beszédét a Parlament előtt, gyorsan távozott.

Az egyik legjobb szónoki képességekkel rendelkező ellenzéki képviselő, Schiffer András a 30 perces beszédében közölte:

– … a Magyar Nemzeti Bank nem tett mást, mint meglopta  a magyar devizahitel-károsultakat. Egész egyszerűen az történt, hogy (…) a Fidesz-KDNP 2009-es-2010-es választási ígéreteivel szembemenve, a devizahitel-károsultakat ott hagyták cserben, hogy egész egyszerűen nem azon az árfolyamon váltották vissza az egyébként teljesen fals, hibás terméken alapuló devizahitelt, amilyen árfolyamon a hitelkárosultak azt annak idején felvették! Az árfolyam-különbözetet, a felvételkori és a forintosításkori árfolyam közötti különbözetből, a Magyar Nemzeti Banknak legalább 140 milliárd forintnyi nyeresége keletkezett; és mi történt ezzel a nyereséggel?! Nem a hitelkárosultak kapták meg(!), még csak nem is a (…) felügyeleti hibák miatt pórul járt kisbefektetők kapták meg, még csak nem is tartalékolt a jegybank, hanem az a 140 milliárd forint(!), amivel meglopták a hitelkárosultakat(!), elment festményre, és ami még nagyobb szégyen(!), még nagyobb szégyen(!), elment off shore paradicsomokba, amikor önök kastélyokat vásároltak.
EZT SEM FELEDJÜK:

Schiffer András kijelentette:

– Úgy költik a jegybank vagyonát, mintha a saját birtokukkal gazdálkodnának. (…) Azon túl, hogy rengeteg pénzt elköltöttek olyan tevékenységekre, amire nincsen törvényi felhatalmazásuk, külön aggályos az, hogy a jegybank, egy alkotmányos intézmény üzleti kapcsolatba lép off shore cégekkel. (…) Az off shore-ozás, az off shore paradicsomokba kinyúló csápok a magyar államadósság két és félszeresétől fosztották meg negyed század alatt a magyar nemzetgazdaságot, ha úgy tetszik, a magyar adófizetőket! Ha tökéletesen ki akarják szárítani a magyar nemzetgazdaságot, akkor további üzleteket kötnek off shore cégekkel!

Schiffer András elmondta, hogy az LMP meg akarja tiltani, hogy közpénzekkel gazdálkodó szerv bármiféle off shore céggel stb. üzleti kapcsolatba kerüljön.

A több, mint 1 millió magyarországi állampolgárt közvetlenül súlyosan, sokakat végzetesen érintő devizahitel-katasztrófa megoldása – a magyarországi pártok közül – kizárólag az LMP, a Jobbik és/vagy a PM (Párbeszéd Magyarországért) kormányra kerülésével várható.

Szerkesztőség: Biztos, hogy mi ezekre a pártokra sem számítunk! Kérdés: A felsorolt parlamenti pártok küzül (mint az Ügyészség közvetlen felügyeleletét ellátó pártok) melyik is kezdeményezett átfogó Ügyészségi vizsgálatot? Segítünk! Bár az összes bizonyíték a rendelkezésükre áll, és így az elkövetett bűnöket is pontosan ismerik, egyik sem kezdeményezett ügyészségi vizsálatot! Így nincs is miről beszélni!
E téren a többi ellenzéki párttól – mint az MSZP, a DK, az Együtt és a Liberálisok – a magyar nép a világon semmiféle értékelhető jóindulatra nem számíthat. A világon semmi értékelhető segítségre sem, sőt! Mérget vehet rá mindenki, hogy ezen utóbbi pártok devizaügyben, kormányra jutásukkal a világ leggazdagabb rétegeinek, a bankároknak a zsebeit fogják tovább tömni, és kifejezetten a magyar nép, ezzel a magyar gazdaság nyomorba döntésével, további százezrek nyugatra vándorlásával, és sok-sok-sok ezer további öngyilkosság közvetlen előidézésével.

Tehát ha Európa nyugati országai nem akarnak újabb több százezer magyar kivándorlót, akkor kifejezetten szervezni fogják, hogy sem az MSZP, sem a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK), sem a Szigetvári Viktor nevével jelölt Együtt, sem a Liberálisok ne jussanak hatalomra.

Cikk: Molnár F. Árpád Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás