ÜZENET A HITELKÁRTYÁSOKNAK!

ÜZENET A HITELKÁRTYÁSOKNAK!

ÜZENET A HITELKÁRTYÁSOKNAK!

Erzsebet Szalagyi – Hitel-Segítség!

[cn-social-icon]

HITELKÁRTYÁSOK!

 

Magyarországon a legaljasabb és a legnagyobb mértékű végrehajtások hitelkártya tatozásokból fakadnak, azért, mert vagy nem mondtak ellent az „adósok” a fizetési meghagyásnak vagy ellentmondtak, de rossz úton indultak el a perben!Sajnálatos módon, vannak olyan ügyvédek, ügyvédi csoportok akik ilyen perek tömkelegét elbukták mivel összekeverték a Ptk 522. §-át (Bankhitel) a Ptk. 523. §-ával a (kölcsönszerződéssel).

Volt olyan ügy, (COFIDIS) ahol két ügyvéd a Hpt. 213. § (1) bekezdés e) pontjára hivatkozott és csodálkozott, hogy a Bíróság nem találta megalapozottnak a hivatkozásait!

Hitelkártya szerződéseknél két, alapvetően elkülönítendő csoportra kell osztani a védekezésünket! :

1. Bankhitel tekintetében kizárólag jutalék szedésére jogosult!

2. Kölcsön tekintetében kamat szedésére jogosult!

A bankhitelszerződéssel a pénzintézet arra vállal kötelezettséget, hogy jutalék ellenében meghatározott hitelkeretet tart az ügyfél rendelkezésére, és ennek a keretnek a terhére később kölcsönszerződést köt!

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Hitelkártyánál, ha nem került sor kölcsönszerződés kötésre, akkor az túlmutat a Polgári Jog keretein és bűncselekménynek minősül!Gondolom ezek után mindenkinek egyértelmű, hogy miért maradtak ki a hitelkártya szerződések az elszámolási törvény hatálya alól!

Ha ilyen problémával küzdesz, és már végrehajtás van ellened folyamatban akkor perújítási kérelmet előterjeszthetsz, avagy a szerződésed semmisségére vonatkozó megállapítási keresetet indíthatsz a Bíróság előtt!

Ha még nincs nagyobb baj, akkor a MOKK-os levélnek ellent kell mondani, és az ellenkérelmedben ne keverd a hitel fogalmát a kölcsönével, mert el fogod bukni!

FIZETÉSI MEGHAGYÁS – OSZD MEG! FONTOS!
Abban az esetben, ha valaki a MOKK-tól fizetési meghagyást kap, nagyon fontos, hogy 15 napon belül ellent kell mondani! Részletek IDE KATTINTVA

Facebook 2015.11.04. Erzsebet Szalagyi [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM