ÜZENET A HITELKÁRTYÁSOKNAK!

ÜZENET A HITELKÁRTYÁSOKNAK!

ÜZENET A HITELKÁRTYÁSOKNAK!

Erzsebet Szalagyi – Hitel-Segítség!

[cn-social-icon]

HITELKÁRTYÁSOK!

 

Magyarországon a legaljasabb és a legnagyobb mértékű végrehajtások hitelkártya tatozásokból fakadnak, azért, mert vagy nem mondtak ellent az „adósok” a fizetési meghagyásnak vagy ellentmondtak, de rossz úton indultak el a perben!Sajnálatos módon, vannak olyan ügyvédek, ügyvédi csoportok akik ilyen perek tömkelegét elbukták mivel összekeverték a Ptk 522. §-át (Bankhitel) a Ptk. 523. §-ával a (kölcsönszerződéssel).

Volt olyan ügy, (COFIDIS) ahol két ügyvéd a Hpt. 213. § (1) bekezdés e) pontjára hivatkozott és csodálkozott, hogy a Bíróság nem találta megalapozottnak a hivatkozásait!

Hitelkártya szerződéseknél két, alapvetően elkülönítendő csoportra kell osztani a védekezésünket! :

1. Bankhitel tekintetében kizárólag jutalék szedésére jogosult!

2. Kölcsön tekintetében kamat szedésére jogosult!

loading...

A bankhitelszerződéssel a pénzintézet arra vállal kötelezettséget, hogy jutalék ellenében meghatározott hitelkeretet tart az ügyfél rendelkezésére, és ennek a keretnek a terhére később kölcsönszerződést köt!

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Hitelkártyánál, ha nem került sor kölcsönszerződés kötésre, akkor az túlmutat a Polgári Jog keretein és bűncselekménynek minősül!Gondolom ezek után mindenkinek egyértelmű, hogy miért maradtak ki a hitelkártya szerződések az elszámolási törvény hatálya alól!

Ha ilyen problémával küzdesz, és már végrehajtás van ellened folyamatban akkor perújítási kérelmet előterjeszthetsz, avagy a szerződésed semmisségére vonatkozó megállapítási keresetet indíthatsz a Bíróság előtt!

Ha még nincs nagyobb baj, akkor a MOKK-os levélnek ellent kell mondani, és az ellenkérelmedben ne keverd a hitel fogalmát a kölcsönével, mert el fogod bukni!

FIZETÉSI MEGHAGYÁS – OSZD MEG! FONTOS!
Abban az esetben, ha valaki a MOKK-tól fizetési meghagyást kap, nagyon fontos, hogy 15 napon belül ellent kell mondani! Részletek IDE KATTINTVA

Facebook 2015.11.04. Erzsebet Szalagyi [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
BOMBARIADÓ A 13 KERÜLETI BANKNÁL.
BOMBARIADÓ A 13 KERÜLETI BANKNÁL

BOMBARIADÓ A 13 KERÜLETI BANKNÁL [cn-social-icon] Az jól látszik, hogy egyre több átvert embernek kezd "elgurulni a gyógyszere". És az...

FORINTOSÍTÁS - A HITELEK FOLYAMATOSAN DŐLNEK BE!
FORINTOSÍTÁS – A HITELEK FOLYAMATOSAN DŐLNEK BE

FORINTOSÍTÁS - A HITELEK FOLYAMATOSAN DŐLNEK BE „A nem akarásnak nyögés a vége” [cn-social-icon] Korábban beszámoltunk arról, hogy a kormány...

Close