KÁSLER: RÖVID BESZÁMOLÓ A CIPRUSI KONFERENCIÁRÓL

KÁSLER:RÖVID BESZÁMOLÓ A CIPRUSI KONFERENCIÁRÓL.

KÁSLER:RÖVID BESZÁMOLÓ A CIPRUSI KONFERENCIÁRÓL

Mindenekelőtt ismételten köszönet illeti meg mindazokat, akik felismerték a Ciprusi Konferencia fontosságát és áldozatokat hoztak érte, akár erőn felül is. A részvétel kizárólag az emberek összefogásának köszönhető, a hazai média legnagyobb elhallgatása mellett, ami annak a bizonyítéka, hogy belföldről csakis kizárólag magunkra számíthatunk, a hatalmi elit összezárt és szembehelyezte magát a hatályos törvényekkel.

Az odautazásom nehézségeiről már írtam, hogy lemondták a repülő járatot és közben a poggyászom is elkallódott, három nappal a megérkezésem után küldték azt meg a szállodába. Sajnos a visszaút sem volt zökkenőmentes, éjszaka érkezett a repülő Budapestre és a barátunknál leparkolt 30 éves Barkasommal indultam el Gyulára, de az öreg jószág másképp gondolta mint én, így elvontatásra szorult és csak másnap reggel kilenc óra után hagyhattam el Budapestet. Az eset felkerült a facebookra és utána nagyon sokan hívtak segítségüket felajánlva, köszönöm azt, de minden rövid időn belül megoldódott. Ez is azt mutatja, hogy a nehézségek legyenek azok bármilyen jellegűek, összefogással leküzdjük és semmi sem tántorít el az eredeti kitűzött céltól.

Az öt napos Konferencián, a több mint egy tucat országból jelenlévő képviselő beszámolója alapján, teljesen átláthatóvá vált globálisan az emberek kifosztása és az is, hogy ki milyen előrehaladott szinten van a megoldást illetően. Minden szerénység nélkül mondhatom, hogy lóhosszal járunk mindenki előtt, így fel tudjuk gyorsítani ott is az eseményeket, hiszen nem kell nekik végigjárni azt az utat amelyet mi már megtettünk és így közös stratégia alapján folytathatjuk a harcot.

Csak néhány számadat, az összehasonlítás kedvéért, a CHF „kölcsönszerződések” számát illetően országonként:

 

Magyarország ~900.000 db.
csak ingatlanfedezetes + gépkocsi, vásárlási kártya, diákhitel
Lengyelország ~550.000 db. + 58.000db. egyéb
Horvátország ~125.000 db.
Németország ~70.000 db.
Ciprus ~55.000 db.
Ukrajna ~50.000 db. CHF + 20.000 db. USD
Szerbia ~22.000 db.
Franciaország ~10.000 db.
Bosznia-Herczegovina ~10.000 db.
Bulgária ~3.000 db.
Montenegro ~500 db.

Ebből is látszik, hogy Magyarországot mindenki másnál jobban kifosztották, szervezetten, jogtalan előny és haszonszerzésből, ezreket öngyilkosságba hajszolva, valamint elüldözve százezreket az országból.

A Konferencia alatt, a megjelent országok képviselői lefektették, hogy létrehoznak közösen egy bizottságot, az „Európai Jogi Bizottság a Fogyasztók Jogaiért” néven ( European Legal Committee for Consumer Rights), melynek központja Londonban és működési költségeinek finanszírozása Brüsszeltől lesz. Ennek a bizottságnak a feladatköre az Alapszabályába lesz lefektetve, így annak nyílvánosságrahozatalakor minden részletesen megismerhetővé válik.

Az öt nap alatt több előadáson, beszámolón és tárgyaláson vettem részt, melyeken komoly jelentőségű kapcsolatok alakultak ki. Ígéretet kaptam, hogy még februárban előadhatom érveimet, a „hazai devizahiteles” helyzetet illetően a londoni parlament alsóházában.

Válaszolva, néhány portálon és a facebookon feltett kérdésre, hogy ki hozta létre, ki finanszírozta a Konferencia költségeit, valamint mi alapján választották ki a különböző országok képviselőit, a következőkről tudok beszámolni.

A Konferenciát Dr. Katherine Alexander-Theodotou (Solicitor of the Senior Courts of England and Wales at Highgate Hill Solicitors Senior Advocate of the Supreme Court of Cyprus at K. Alexandrou Theodotou LLC Chair of Anglo-Hellenic & Cypriot Law Association Founder of the European Institute Cyprus) ügyvédnő rendezte és finanszírozta, aki egy rendkívüli személyiség. Dióhéjban annyit róla, hogy 1972-ban amikor Törökország lerohanta és elfoglalta Ciprusnak egy részét, az Ő közreműködésének köszönhetően bocsátottak szabadan 600 gyermeket és fiatalkorút. Az Iraki háború alatt fél évig egy gyermekkórházban dolgozott önkéntes ápolónőként, nem mellesleg egyik élharcosa egy független Kurd Állam létrehozásának. Rendkívüli tisztánlátással szemléli a világ dolgait. Egy rövid videóüzenetben Dr. Katherine Alexander-Theodotou szól a magyarokhoz, amint lefordításra kerül, közzétesszük a honlapon.

Ami a meghívottak kiválasztását illeti, minden korábbi kapcsolat nélkül, kizárólag az elért eredmények, valamint az adott országban, illetve külföldön fennálló ismertség és elismertség alapján történt. Anélkül, hogy neveket említenék, vagy parttalan vitát elindítanék, én rákérdeztem a küldötteknél mindenkire a „a hazai pályáról”, de az itthon oly ismert, vagy annak vélt személyekről a több mint egy tucat ország küldöttei nem is hallottak, így tovább a dolgot nem feszegettem.

Video megtekintése… Forrás: www.livenews.com.cy/cgibin/hweb?-A=68809&-V=economy

Kelt: 2014. december 8. napján
Tisztelettel, Kásler Árpád

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM