KÁRTÉRÍTÉSI ALAP A “DEVIZAHITELESEKNEK”?

KÁRTÉRÍTÉSI ALAP A "DEVIZAHITELESEKNEK"?

Kártérítési alapot hozna létre a devizahitelesek számára a Jobbik

A Jobbik felháborodva fogadta a hírt, miszerint a kormány csak jövőre forintosítaná a hitelkárosultak  tartozásait és  kártalanításuk egy részét is akkor foganatosítaná – közölte keddi sajtótájékoztatóján Z.Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese. Hozzátette: a Jobbik éppen ezért azonnali cselekvésként egy kártérítési alap felállítását sürgeti, amelybe befizetésre köteleznék az összes kártételben érintett bankot és pénzintézetet, ebből a forrásból pedig kifizetnék azokat, akiket a hazai bankrendszer egyes tagjai évtizedes távlatban folytatólagosan kifosztottak.  


loading...

A frakcióvezető-helyettes megjegyezte: minden érintett bank minden szerződéstípusával szükséges lefolytatni az egyedi vizsgálatokat, igénybe véve a civil szakértők segítségét. Z.Kárpát Dániel elmondta: a kártérítési alapból a forinthitelesek helyzetét is lehetne rendezni.

A politikus emlékeztetett: a kormány korábban ígéretet tett arra, hogy ősszel valamelyest kárpótolja az érintetteket, ezzel szemben Varga Mihály hétfői bejelentése értelmében erre az önkormányzati választások előtt már nem kerül sor, mint ahogy idén már nem is kívánják forintosítani a hiteleket.

A nemzeti radikális képviselő hangsúlyozta: egyedül a Jobbik meri felvállalni azt a véleményt, hogy a hiteleket a felvétel napjának árfolyamán kell forintosítani, vagyis az összes terhet a bankok fizessék.

Z.Kárpát szerint nyilvánvaló, hogy a kormány nem fogja felvállalni ezt a konfrontációt a bankrendszerrel, hiszen most is a Magyar Bankszövetséggel tárgyal. A politikus felhívta a figyelmet: érdekes módon a bankszövetséggel folytatott megbeszélés után látott napvilágot az a hír, miszerint idén már nem rendezik teljes körűen a hitelkárosultak sorsát.


loading...

A Jobbik attól tart, ha a kormány egész nyáron a bankszövetséggel tárgyal, akkor valóra válik Orbán Viktor ígérete, miszerint 2018-ig vezetik ki a devizahiteleket. Ráadásul félő, hogy a végén hitelkárosultak mentéséről szó sem lesz. A Jobbikban erős a gyanú, hogy a kormány azért nem ebben a költségvetési ciklusban rendezné a devizahitelesek helyzetét, mert a következő költségvetésből egy bankmentőcsomagra szeretne keretet szorítani, vagyis az állam is komoly részt vállalna a kártalanításban, miközben nem az ő okozta a károkat. A nemzeti radikális párt azt mondja: fizessenek a bankok.

A frakcióvezető-helyettes rávilágított: sem a magyar gazdaság, sem a hitelkárosult emberek nem viselik el a jelenleg fennálló helyzetet, vagyis azt hogy havi szinten százmilliós nagyságrendű pénzszivattyút üzemeltetnek azok az érintett bankok és pénzintézetek, amelyek egy hibás termékkel jöttek a magyar piacra.

A Jobbik haladéktalan megoldást követel. A párt nem feledkezik meg azokról sem, akiknél a végrehajtás már lezárult és elárverezték otthonukat. Erről szólt a Jobbik múlt heti indítványa is, mely szerint nem lehetne attól további milliókat követelni, akitől már elvették az ingatlanját. – jobbik.hu

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MAGYARORSZÁG KIFOSZTÁSA - A PÉNZRENDSZER ÖSSZEOMLÁSA.
MAGYARORSZÁG KIFOSZTÁSA – A PÉNZRENDSZER ÖSSZEOMLÁSA

Magyarország kifosztása - A Pénzrendszer összeomlása

HÁT ILYEN NINCS! A BANK MÉG A HÁBORÚBAN SEM NYUGSZIK! EZT LÁTNOD KELL!
HÁT ILYEN NINCS! A BANK MÉG A HÁBORÚBAN SEM NYUGSZIK! EZT LÁTNOD KELL!

HÁT ILYEN NINCS! A BANK MÉG A HÁBORÚBAN SEM NYUGSZIK! EZT LÁTNOD KELL! [good_old_share] Az orosz harcost a fronton sem hagyja...

Close