256 FORINTON TÖRTÉNŐ FORINTOSÍTÁS-EGYEDILEG MEG NEM TÁRGYALT SZERZŐDÉSI FELTÉTEL!

256 FORINTON TÖRTÉNŐ FORINTOSÍTÁS-EGYEDILEG MEG NEM TÁRGYALT SZERZŐDÉSI FELTÉTEL!

256 FORINTON TÖRTÉNŐ FORINTOSÍTÁS-EGYEDILEG MEG NEM TÁRGYALT SZERZŐDÉSI FELTÉTEL!

[good_old_share]


Az alábbi gondolatok igencsak figyelemreméltóak!!! Olvasd! Mi a véleményed?:

 

Váradi Nóra- "Ha ez az ügyfélcsoport mindegy, hogy hogy akárhogy, nem képes hatékony ellenlobbyvá összeállni és megfelelő hatást kifejteni végre, akkor annak rá nézve végzetes következménye lehet…mert még lehetne lépni jó irányba.Falus Zsolt és a BCS (bankcsapda) arra utal, hogy a forintosítás, így annak piaci árfolyamon történtő megvalósulása 256 HUF-on egy egyedileg meg nem tárgyalt ÁSZF (általános szerződési feltétel) és ezt most az EUB c-51 ítélet 1 pontja ki is mondta.

 

Mert ez egy olyan utólagos:"jogalkotási beavatkozás keretében előírt szerződési feltétel, amely az árfolyamkockázatot ex tunc hatállyal(=szerződés megkötésének időpontjára visszaható hatállyal) továbbra is a fogyasztóra terheli, nem tekinthető „egyedileg megtárgyaltnak” a fogyasztókkal kötött szerződésekben alkalmazott tisztességtelen feltételekről szóló 93/13 irányelv 3. cikkének (1) bekezdése értelmében.

Ennek megértéséhez segít az irányelv hivatkozott cikkéntek idemásolása 3. cikk: (1) Egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltétel abban az esetben tekintendő tisztességtelen feltételnek, ha a jóhiszeműség követelményével ellentétben a felek szerződésből eredő jogaiban és kötelezettségeiben jelentős egyenlőtlenséget idéz elő a fogyasztó kárára.

(2) Egy szerződési feltétel minden olyan esetben egyedileg meg nem tárgyalt feltételnek tekintendő, ha azt már előzetesen megfogalmazták, és ezért a fogyasztó nem tudta annak tartalmát befolyásolni, különösen az előzetesen kidolgozott szabványszerződések esetében.

Ki állapodott itt meg a forintosítás összegében? A fogyasztó és a bank? Túrót.A bankszövetség és a kormány és azt törvény erejével "lenyomták" a hitelesek torkán. Abban a hitben, hogy amennyiben törvényt alkotnak erről a megállapodásról, akkor azt, mint törvényt, majd sikerül egy EUB előtti eljárásban kivonni a fogyasztóvédelmi irányelv hatálya alól.

(Aki olvasta fél évvel ezelőtt a magyar állam és a Bizottság indítványát és észrevételét, ez a kettő azt javasolta a Bíróságnak, hogy ne lehessen vizsgálni ezt a feltételt…saját államunk is…szent egek…még jó, egy másik beavatkozó a lengyel fél(!) kiállt a magyar fogyasztókért és szerencsére az EUB ezt az álláspontot fogadta el…)

Ennek az álláspontnak a képviselete önmagában bizonyíték, kinek az oldalán is áll a magyar állam és a Bizottság.

Tehát a forintosítás ezen az árfolyamon 256 egy egyedileg meg nem tárgyalt ÁSZF. Melynek tisztességtelensége a "kockázatkezelési" árfolyam összegének és időpontjának megállapítása miatt egyértelműen jelentős egyenlőtlenséget idéz elő a fogyasztó kárára…

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

különös figyelemmel arra, hogy épp magyar bíróságok mondták ki, hogy az egyoldalú szerződésmódosítás tisztességtelen ezért emiatt is semmis…."A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM