256 FORINTON TÖRTÉNŐ FORINTOSÍTÁS-EGYEDILEG MEG NEM TÁRGYALT SZERZŐDÉSI FELTÉTEL!

256 FORINTON TÖRTÉNŐ FORINTOSÍTÁS-EGYEDILEG MEG NEM TÁRGYALT SZERZŐDÉSI FELTÉTEL!

256 FORINTON TÖRTÉNŐ FORINTOSÍTÁS-EGYEDILEG MEG NEM TÁRGYALT SZERZŐDÉSI FELTÉTEL!

[good_old_share]


Az alábbi gondolatok igencsak figyelemreméltóak!!! Olvasd! Mi a véleményed?:

 

Váradi Nóra- "Ha ez az ügyfélcsoport mindegy, hogy hogy akárhogy, nem képes hatékony ellenlobbyvá összeállni és megfelelő hatást kifejteni végre, akkor annak rá nézve végzetes következménye lehet…mert még lehetne lépni jó irányba.

loading...Falus Zsolt és a BCS (bankcsapda) arra utal, hogy a forintosítás, így annak piaci árfolyamon történtő megvalósulása 256 HUF-on egy egyedileg meg nem tárgyalt ÁSZF (általános szerződési feltétel) és ezt most az EUB c-51 ítélet 1 pontja ki is mondta.

 

Mert ez egy olyan utólagos:"jogalkotási beavatkozás keretében előírt szerződési feltétel, amely az árfolyamkockázatot ex tunc hatállyal(=szerződés megkötésének időpontjára visszaható hatállyal) továbbra is a fogyasztóra terheli, nem tekinthető „egyedileg megtárgyaltnak” a fogyasztókkal kötött szerződésekben alkalmazott tisztességtelen feltételekről szóló 93/13 irányelv 3. cikkének (1) bekezdése értelmében.

Ennek megértéséhez segít az irányelv hivatkozott cikkéntek idemásolása 3. cikk: (1) Egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltétel abban az esetben tekintendő tisztességtelen feltételnek, ha a jóhiszeműség követelményével ellentétben a felek szerződésből eredő jogaiban és kötelezettségeiben jelentős egyenlőtlenséget idéz elő a fogyasztó kárára.

(2) Egy szerződési feltétel minden olyan esetben egyedileg meg nem tárgyalt feltételnek tekintendő, ha azt már előzetesen megfogalmazták, és ezért a fogyasztó nem tudta annak tartalmát befolyásolni, különösen az előzetesen kidolgozott szabványszerződések esetében.

Ki állapodott itt meg a forintosítás összegében? A fogyasztó és a bank? Túrót.A bankszövetség és a kormány és azt törvény erejével "lenyomták" a hitelesek torkán. Abban a hitben, hogy amennyiben törvényt alkotnak erről a megállapodásról, akkor azt, mint törvényt, majd sikerül egy EUB előtti eljárásban kivonni a fogyasztóvédelmi irányelv hatálya alól.

(Aki olvasta fél évvel ezelőtt a magyar állam és a Bizottság indítványát és észrevételét, ez a kettő azt javasolta a Bíróságnak, hogy ne lehessen vizsgálni ezt a feltételt…saját államunk is…szent egek…még jó, egy másik beavatkozó a lengyel fél(!) kiállt a magyar fogyasztókért és szerencsére az EUB ezt az álláspontot fogadta el…)

loading...

Ennek az álláspontnak a képviselete önmagában bizonyíték, kinek az oldalán is áll a magyar állam és a Bizottság.

Tehát a forintosítás ezen az árfolyamon 256 egy egyedileg meg nem tárgyalt ÁSZF. Melynek tisztességtelensége a "kockázatkezelési" árfolyam összegének és időpontjának megállapítása miatt egyértelműen jelentős egyenlőtlenséget idéz elő a fogyasztó kárára…

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

különös figyelemmel arra, hogy épp magyar bíróságok mondták ki, hogy az egyoldalú szerződésmódosítás tisztességtelen ezért emiatt is semmis…."A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZATOT NEM VISELHETI AZ ADÓS!
AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZATOT NEM VISELHETI AZ ADÓS!

AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZATOT NEM VISELHETI AZ ADÓS! [good_old_share] A DEVIZAKÁROSULTAK INDOKOLATLANUL ELVETT PÉNZÉT VISSZA KELL ADNI!   Ezt a sajtótájékoztatót érdemes...

ÚJRA FORINTOSÍTÁS-DE MOSTMÁR FELVÉTELKORI ÁRFOLYAMON?
ÚJRA FORINTOSÍTÁS-DE MOSTMÁR FELVÉTELKORI ÁRFOLYAMON?

ÚJRA FORINTOSÍTÁS-DE MOSTMÁR FELVÉTELKORI ÁRFOLYAMON? [good_old_share] Nem nagyon lehet már ezt a „deviza”-hiteles témát tovább húzni. Még akkor sem, ha...

Close