ITT TART A „DEVIZÁSOK” MENTÉSE: ELJÁRÁSOK A “DEVIZÁSOKAT” VÉDŐ ÜGYVÉDEK ELLEN.

ITT TART A „DEVIZÁSOK” MENTÉSE: ELJÁRÁSOK A "DEVIZÁSOKAT" VÉDŐ ÜGYVÉDEK ELLEN.

ITT TART A „DEVIZÁSOK” MENTÉSE: ELJÁRÁSOK A "DEVIZÁSOKAT" VÉDŐ ÜGYVÉDEK ELLEN.

[good_old_share]

Ti küldtétek…


Békés László – Tisztelt Kúria!
A napokban értesültünk arról, hogy a Magyar Kormány és a teljes államapparátus által megmentett devizahitelesek érdekeit védő ügyvédek ellen etikai eljárások indulnak.

loading...

A bankszövetség által inspirált, a bíróságok által kezdeményezett etikai eljárások üzenete éppen ellentétes az elérni kívánt hatással!

A bíróság tekintélyét nem a pozíció, hanem a stabil és jogállami működés alapozza meg.

Úgy gondolom, hogy ha a Magyar Kormány és a Magyar Nemzeti Bank után a bíróság is egyoldalúan elfogult a pénzügyi fogyasztókkal szemben, ha teret engednek a pénzintézetekkel egyértelműen nyilvánvalóan elfogult Wellmann György főbírónak. Ha a jogszabályokkal ellentétes – a bírói függetlenséget súlyosan korlátozó és a megkárosított fogyasztókat kisemmiző – jogegységi döntéseknek helye van, akkor a bíróság súlyos helyzetbe kerülhet.
A jogegységi határozatok a bankok nyilvánvaló jogsértései kimagyarázására születtek, megrendelésre gyártották őket, a társadalom ellenében!

A törvénytelen eseti kúriai döntések és devizahitelesek ellehetetlenítését szolgáló bírói értekezletek anyagai mind-mind egységesen a fogyasztók ellen lépnek fel, ez a napnál is világosabban látszik!

loading...

Példaként hadd hívjam fel a figyelmüket arra, hogy a Pécsi ítélőtábla és a Pécsi Törvényszék közös szervezésében 2016. április 8-án megtartott "devizakonferencia" anyaga kiverte a biztosítékot az olvasókban.

Az ominózus dokumentum a bíróságok öszödi beszédeként megállíthatatlanul terjed az Interneten és felmerül az károsultakban, hogy vajon a bíróságok egészére vonatkoznak-e a benne foglal állítások?

Vajon a bíróságok egészének kilövési parancs van adva az ügyfelek és az őket védő ügyvédek ellen?

Fölmerül, történik-e a bírói karon belül kényszerítés, hogy egyes bírák miként döntsenek, ellenkező esetben eltávolításra kerülnek posztjukról?

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Bírósági folyosókon ugyanis hallani ilyeneket.

Remélem, hogy a pécsi öszödi beszédért bocsánatot kérnek a devizahiteles károsultaktól és remélem, hogy a devizahitelesek érdekeit védő ügyvédek ellen az etikai eljárások indítása csak egy rossz vicc, nem pedig a megfélemlítés eszköze egy – állítólag – demokratikus államban, ahol mindenkinek joga a szabad véleményének kinyilvánítása.

Üdvözlettel, Békés László

Ui.:

Kiragadások a pécsi dokumentumból:
„Amennyiben lehetséges, érvényessé nyilvánítjuk az érvénytelen szerződést, kiküszöböljük az érvénytelenségi okokat, „meggyógyítjuk” ezeket a szerződéseket, és ebben az esetben a szerződést úgy kell tekintenünk, mint ha már kezdetektől a bíróság által orvosolt tartalommal jött volna létre.

Ha te is megosztanád a történeted, amely felkerülhet a "Ti küldtétek rovatba", akkor olvasd el ezt a felhívást: FELHÍVÁS A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ!​ 

PERSZE AZ ÉRVÉNYTELENSÉG KIKÜSZÖBÖLÉSE ALAPESETBEN NEM TALÁLKOZIK AZ ADÓSOK ÉRDEKEIVEL.”

"EZ AZ ELMÉLET ODÁIG ELMEGY, HOGY A SZERZŐDÉS TÁRGYÁT IS ELŐ TUDJUK ÁLLÍTANI AZ ÉRVÉNYESSÉ NYILVÁNÍTÁSHOZ, MERT AZ A HITELKÉRELEMBŐL ÉS A FOLYÓSÍTÁS ADATAIBÓL ISMERT."

loading…


"A helyzetünk valóban nehéz, de sok kérdésben segítségünkre lehetnek az évek során szerzett tapasztalatok, pk. vélemények, jogegységi állásfoglalások, a kollégiumvezetők értekezletéről kiadott összefoglalók. Ami a deviza alapú kölcsönszerződések érvénytelenségét illeti, SOK ÉRVÉNYTELENSÉGI JOGCÍMET, AMIVEL A NEHÉZ HELYZETBE JUTOTT ADÓSOK PRÓBÁLKOZTAK, A JELENLEGI TUDÁSUNK ALAPJÁN MÁR KI TUDUNK „LŐNI”.”

„Még egy dolog van, amiről még nem szóltam, hogy amennyiben a Hpt. 213. §-ában írt tartalmi kellékek hiányoznának a szerződésből, akkor arra legyetek figyelemmel, hogy ezeket is pótolhatjuk érvényessé nyilvánítás útján…"

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
SENKIT NEM HAGYUNK AZ ÚT SZÉLÉN! VAGY MÉGIS?
SENKIT NEM HAGYUNK AZ ÚT SZÉLÉN! VAGY MÉGIS?

SENKIT NEM HAGYUNK AZ ÚT SZÉLÉN! VAGY MÉGIS? [good_old_share] Orbán nem tartotta ígéretét: sokan kerültek az út szélére... (az oldal...

T. BEHAJTÓ ÚR! SZÍVESKEDJEN BÉKÉT HAGYNI NEKEM!
T. BEHAJTÓ ÚR! SZÍVESKEDJEN BÉKÉT HAGYNI NEKEM!

T. BEHAJTÓ ÚR! SZÍVESKEDJEN BÉKÉT HAGYNI NEKEM! [good_old_share] Az alábbi írás a homarbog oldalán jelent meg. Változtatás nélkül közöljük. Az...

Close