ITT TART A „DEVIZÁSOK” MENTÉSE: ELJÁRÁSOK A “DEVIZÁSOKAT” VÉDŐ ÜGYVÉDEK ELLEN.

ITT TART A „DEVIZÁSOK” MENTÉSE: ELJÁRÁSOK A "DEVIZÁSOKAT" VÉDŐ ÜGYVÉDEK ELLEN.

ITT TART A „DEVIZÁSOK” MENTÉSE: ELJÁRÁSOK A "DEVIZÁSOKAT" VÉDŐ ÜGYVÉDEK ELLEN.

[good_old_share]

Ti küldtétek…


Békés László – Tisztelt Kúria!
A napokban értesültünk arról, hogy a Magyar Kormány és a teljes államapparátus által megmentett devizahitelesek érdekeit védő ügyvédek ellen etikai eljárások indulnak.

A bankszövetség által inspirált, a bíróságok által kezdeményezett etikai eljárások üzenete éppen ellentétes az elérni kívánt hatással!

A bíróság tekintélyét nem a pozíció, hanem a stabil és jogállami működés alapozza meg.

Úgy gondolom, hogy ha a Magyar Kormány és a Magyar Nemzeti Bank után a bíróság is egyoldalúan elfogult a pénzügyi fogyasztókkal szemben, ha teret engednek a pénzintézetekkel egyértelműen nyilvánvalóan elfogult Wellmann György főbírónak. Ha a jogszabályokkal ellentétes – a bírói függetlenséget súlyosan korlátozó és a megkárosított fogyasztókat kisemmiző – jogegységi döntéseknek helye van, akkor a bíróság súlyos helyzetbe kerülhet.
A jogegységi határozatok a bankok nyilvánvaló jogsértései kimagyarázására születtek, megrendelésre gyártották őket, a társadalom ellenében!

A törvénytelen eseti kúriai döntések és devizahitelesek ellehetetlenítését szolgáló bírói értekezletek anyagai mind-mind egységesen a fogyasztók ellen lépnek fel, ez a napnál is világosabban látszik!

Példaként hadd hívjam fel a figyelmüket arra, hogy a Pécsi ítélőtábla és a Pécsi Törvényszék közös szervezésében 2016. április 8-án megtartott "devizakonferencia" anyaga kiverte a biztosítékot az olvasókban.

Az ominózus dokumentum a bíróságok öszödi beszédeként megállíthatatlanul terjed az Interneten és felmerül az károsultakban, hogy vajon a bíróságok egészére vonatkoznak-e a benne foglal állítások?

Vajon a bíróságok egészének kilövési parancs van adva az ügyfelek és az őket védő ügyvédek ellen?

Fölmerül, történik-e a bírói karon belül kényszerítés, hogy egyes bírák miként döntsenek, ellenkező esetben eltávolításra kerülnek posztjukról?

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Bírósági folyosókon ugyanis hallani ilyeneket.

Remélem, hogy a pécsi öszödi beszédért bocsánatot kérnek a devizahiteles károsultaktól és remélem, hogy a devizahitelesek érdekeit védő ügyvédek ellen az etikai eljárások indítása csak egy rossz vicc, nem pedig a megfélemlítés eszköze egy – állítólag – demokratikus államban, ahol mindenkinek joga a szabad véleményének kinyilvánítása.

Üdvözlettel, Békés László

Ui.:

Kiragadások a pécsi dokumentumból:
„Amennyiben lehetséges, érvényessé nyilvánítjuk az érvénytelen szerződést, kiküszöböljük az érvénytelenségi okokat, „meggyógyítjuk” ezeket a szerződéseket, és ebben az esetben a szerződést úgy kell tekintenünk, mint ha már kezdetektől a bíróság által orvosolt tartalommal jött volna létre.

Ha te is megosztanád a történeted, amely felkerülhet a "Ti küldtétek rovatba", akkor olvasd el ezt a felhívást: FELHÍVÁS A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ!​ 

PERSZE AZ ÉRVÉNYTELENSÉG KIKÜSZÖBÖLÉSE ALAPESETBEN NEM TALÁLKOZIK AZ ADÓSOK ÉRDEKEIVEL.”

"EZ AZ ELMÉLET ODÁIG ELMEGY, HOGY A SZERZŐDÉS TÁRGYÁT IS ELŐ TUDJUK ÁLLÍTANI AZ ÉRVÉNYESSÉ NYILVÁNÍTÁSHOZ, MERT AZ A HITELKÉRELEMBŐL ÉS A FOLYÓSÍTÁS ADATAIBÓL ISMERT."

loading…


"A helyzetünk valóban nehéz, de sok kérdésben segítségünkre lehetnek az évek során szerzett tapasztalatok, pk. vélemények, jogegységi állásfoglalások, a kollégiumvezetők értekezletéről kiadott összefoglalók. Ami a deviza alapú kölcsönszerződések érvénytelenségét illeti, SOK ÉRVÉNYTELENSÉGI JOGCÍMET, AMIVEL A NEHÉZ HELYZETBE JUTOTT ADÓSOK PRÓBÁLKOZTAK, A JELENLEGI TUDÁSUNK ALAPJÁN MÁR KI TUDUNK „LŐNI”.”

„Még egy dolog van, amiről még nem szóltam, hogy amennyiben a Hpt. 213. §-ában írt tartalmi kellékek hiányoznának a szerződésből, akkor arra legyetek figyelemmel, hogy ezeket is pótolhatjuk érvényessé nyilvánítás útján…"

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM